Στο πάνθεον των «αθανάτων»: Οκτώ ταινίες-ορόσημο που άλλαξαν μια για πάντα το σινεμά (Vid)
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Στο πάνθεον των «αθανάτων»: Οκτώ ταινίες-ορόσημο που άλλαξαν μια για πάντα το σινεμά (Vid)

Μια αριστουργηματική κινηματογραφική 8άδα, σημείο αναφοράς για μια γενιά, αλλά και για όλες τις… επόμενες  

Οκτώ ταινίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά. Οκτώ ταινίες που άλλαξαν το τοπίο του παγκόσμιου κινηματογράφου. Επηρεάζοντας τα πάντα από την πρεμιέρα τους κι έπειτα – και τη φυσιογνωμία του σινεμά, αλλά και τους θεατές.

Με χρονικό ορίζοντα την περίοδο 1969-1979 ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia, που συνεργάζονται με το Menshouse.gr, πλουτίζουν τις γνώσεις μας με ακόμη ένα απολαυστικό βίντεο.

Τι «καλούδια» έρχονται ξανά στη μνήμη μας; Μια αριστουργηματική 8άδα. Διαχρονικής αξίας, all time classic. Έχουμε και λέμε:

«Easy Rider» (ή Ξέγνοιαστος Καβαλάρης», όπως μεταφράστηκε στα μέρη μας) του Ντένις Χόπερ: Αμεσότητα, ξεκάθαρη γραφή, ιδανικό πάντρεμα soundtrack και εικόνας ήταν μεταξύ των πολλών στοιχείων που έκαναν μια ταινία με κόστος 400 χιλ. δολάρια να φέρει κέρδη άνω των 60 εκατ.!

«Άγρια Συμμορία» του Σαμ Πέκινπα: Ένα ψυχογράφημα και ένας φόρος τιμής προς το αμερικάνικο γουέστερν που ξέστρωσε τον καθωσπρεπισμό του Hollywood και ανανέωσε το είδος

«Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ: Μια απαράμιλλη σπουδή πάνω στη βία και στη φύση του κακού.

«Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι: Ένα σύμβολο ερωτισμού με άκρως αμφιλεγόμενο τρόπο ωστόσο, αφού η αποτύπωση της βίας είναι ιδιαιτέρως σκληρή με αποκορύφωμα τη διαβόητη σκηνή βιασμού της Σνάιντερ.

Στο πάνθεον των «αθανάτων»: Οκτώ ταινίες-ορόσημο που άλλαξαν μια για πάντα το σινεμά (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

«Ο Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ό,τι και αν πει κανείς δεν αρκεί. Το αριστούργημα εν προκειμένω μοιάζει ως και… λίγος ως χαρακτηρισμός.

«Ο Εξορκιστής» του Γουίλιαμ Φρίντκιν. Το φιλμ που επαναπροσδιόρισε το είδος του θρίλερ. Κανείς δεν έφυγε ίδιος από την κινηματογραφική αίθουσα. Κανείς δεν ξέχασε…

«Τα σαγόνια του καρχαρία» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Πήρε το Hollywood στις πλάτες του, κατέρριψε όλα τα ρεκόρ στο Box Οffice. Οι λουόμενοι της Αμερικής πάλι, έχασαν τη ξεγνοιασιά τους…

«Star Wars»: Η αρχή ενός φιλμικού σύμπαν μιας επικής διαστημικής όπερας, η οποία δημιούργησε μια δίχως ταίρι παγκόσμια ποπ κουλτούρα.

Κι όλα τα παραπάνω ήταν απλώς για να συστηθούμε. Πάρτε… ποπ κορν και ξεκινάμε!

Δείτε το απολαυστικό και άκρως επιμορφωτικό βίντεο: