Στο No1 μέσα σε λίγες ώρες: Η ταινία που δε θα ήταν ποτέ στην κορυφή του Netflix αν δεν είχε αυτόν τον τίτλο (Vid)
Βρείτε μας στο

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο η επιτυχία μπορεί να οδηγήσει προς την κατρακύλα το οτιδήποτε, από τις ταινίες Fast and the Furious.

Κάθε ταινία είναι όλο και χειρότερη από την προηγούμενη και ευτυχώς που το πήρε πάνω του ο Ντουέιν Τζόνσον να βγάλει το Hobbs and Shaw, για να υπάρξει μια μετάβαση σε ένα καλύτερο μέρος. Σαν τον θάνατο ένα πράγμα. Πολύ βαριά παρομοίωση;

Όχι, γιατί το F9, δηλαδή η 9η ταινία του franchise, είναι σαν ένας αργός θάνατος της επιθυμίας σου για ζωή σε αυτά τα 140 λεπτά που διαρκεί.

Οκ, αναμενόμενα βρέθηκε στην πρώτη θέση των movie trends στο Netflix από την Παρασκευή κι αποτελεί και μια υπενθύμιση πως επίκειται και άλλη μια ταινία, η 10η, για την οποία ο Βιν Ντίζελ είχε και το θάρρος να την παρομοιάσει με το σύμπαν του Τόλκιν.

Συνολικά, θεωρεί το Fast and the Furious το Lord of the Rings των action ταινιών και κατανοεί, λέει, τον Τόλκιν που σταμάτησε γιατί είναι δύσκολο να επεκτείνεις μια μυθολογία.

Στην περίπτωση σας βέβαια αγαπητέ Βιν, Fast φεύγουμε από την οθόνη και furious γινόμαστε που χάσαμε τόσο χρόνο.

Το μόνο θετικό ότι η Δευτέρα δε μπορεί να γίνει χειρότερη και το F9 δεν κατάφερε να κάνει αυτή την υπέρβαση.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Ο Βιν Ντίζελ προφανώς και απόλυτα σεβαστά θέλει να ξεζουμίσει οικονομικά το franchise και να βγάλει όσα εκατομμύρια μπορεί, αλλά θα μπορούσε, για το ονόρε, για τα μάτια του κόσμου, να γίνει η ελάχιστη υπερπροσπάθεια.

Τελειώνει το F9 και δεν υπάρχει τίποτα να θυμάται κάποιος, πέρα από μια σκηνή που παλεύουν οι τρεις πρωταγωνίστριες σε ένα σπίτι με 5-6 κακούς σε λίγα τετραγωνικά, σαν να είναι ο Χατζηπαναγής που ντριμπλάρει.

Κι αυτή τη σκηνή δεν καταφέρνουν να την ξεπεράσουν οι σκηνές που παλεύουν ο Τζον Σίνα με τον Βιν Ντίζελ.

Κι όχι τίποτα, αλλά από τον Σίνα περιμένεις ότι θα ανεβάσει κάπως το επίπεδο σε όλα τα πράγματα, είτε στο action είτε, κυρίως, στο χιούμορ και το διαλογικό.

Σε αντίθεση με τον Ντουέιν Τζόνσον και τον Ντίζελ, ο Σίνα είναι καλύτερος στο μπλα μπλα και λιγότερο καλός στο action, έχοντας και ελάχιστη ευλυγισία.

Ο Ντίζελ βαριέται ακόμα και να αναπνεύσει, όπως τον βλέπουμε στο F9. Προφανώς, κανείς δεν περιμένει να τον δει ως Ντάνιελ Ντέι Λιούις, αλλά η ραθυμία του συμπαρασέρνει και το υπόλοιπο καστ για τα καλά.

Κάποιες αντιδράσεις δε, είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα, από την αληθοφάνεια που ζητά ο θεατής, που αναρωτιέσαι αν το δούλεψαν καθόλου ή είπαν μια μέρα να πάνε να γυρίσουν ταινία με την κάμερα του κινητού.

Πιστεύαμε ειλικρινά πως το Fast and the Furious 9 θα ήταν ταινία που θα την προτείναμε για ΠΣΚ, αλλά όχι για ΠΣΚ δεν την προτείνουμε, μα ούτε για να την βάλεις να παίζει στο background και ταυτόχρονα να παρακολουθείς άλλα πράγματα.

Επειδή όμως είσαι σαν τα παιδιά και θα μας παρακούσεις, δες τη στο Netflix με δική σου ευθύνη.