«Καλώς ήρθε το δολάριο»: Πού γυρίστηκε η θρυλική ταινία που όλοι πιστεύουν ότι είναι η Τρούμπα (Vid)
Βρείτε μας στο

«Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!». Μια ατάκα-σταθμός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου με τέτοια ένταση αποδοχής στο κοινό ώστε να χρησιμοποιείται ακόμα και στις μέρες μας, από… μυημένους και μη.

Και μια ατάκα βέβαια, που γεννά αυτομάτως και αυθορμήτως τη σύνδεση με την ταινία που ακούστηκε. Το «Καλώς ήλθε το δολλάριο», παραγωγής 1967, συγκαταλέγεται στα classic της ελληνικής φιλμογραφίας.

Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia, που συνεργάζονται με το Menshouse.gr, εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας με ένα απολαυστικό βίντεο αναφορικά με την αθέατη πλευρά αυτής της ταινίας.

Μπορεί να την έχουμε δει δεκάδες φορές, αλλά εν προκειμένω μαθαίνουμε πράγματα για τα οποία δεν είχαμε καν ιδέα. Μια γοητευτική διαφορετική πλευρά.

Πού γυρίστηκε η ταινία; «Επιβιώνουν» ορισμένα από τα κτίρια των εξωτερικών γυρισμάτων και αν όχι τι είναι στη θέση τους;

Μαθαίνουμε επίσης και ότι αυτό που είδαμε ως Τρούμπα μόνο στο λιμάνι του Πειραιά δεν ήταν.

Αλλά και γιατί το ότι αυτή ήταν η πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία με επεξεργασία εξ ολοκλήρου στη χώρα μας, αποδείχτηκε καταστροφική για την εταιρεία παραγωγής της.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Δείτε στο 05:28 του παρακάτω βίντεο το πού «μεταφέρθηκε» η Τρούμπα για τις ανάγκες των γυρισμάτων και πολλά ακόμη!