Σε 3 ώρες στο νο1: Η ταινία- χρυσωρυχείο του Netflix κάθε μέρα σπάει κι ένα νέο ρεκόρ (Vid)
Βρείτε μας στο

Πώς το κάνει αυτό ο Άνταμ Σάντλερ; Πώς καταφέρνει να καταναλώνει τον ελάχιστο δυνατό χρόνο για να φτιάξει μια ταινία και να έχει εισπρακτική επιτυχία τέτοια που να του επιτρέπει να συνεχίσει να κάνει κινηματογραφικούς παλιμπαιδισμούς;

Γιατί αυτό είναι η καριέρα του με εξαίρεση τις παραγωγές που δεν είναι δικές του, αλλά αποτελεί ένα κομμάτι οράματος άλλων, όπως στο Uncut Gems των αδερφών Σάφντι, που θα έχει και sequel.

Ένα μάτσο ταινίες στις οποίες βγάζει μια εφηβική αγορίλα, ας μας επιτραπεί ο αδόκιμος όρος. Ο Άνταμ Σάντλερ είναι ένας, αλλά μοιάζει να έχουν μαζευτεί στο κεφάλι του μια πλειάδα από 15χρονα αγόρια και το κάθε ένα ενεργοποιεί τη δική του επιθυμία. Και στο τέλος βγαίνουν ταινίες όπως το Grown Ups ή το Just Go With It ή, εσχάτως, το Murder Mystery.

Κι αν η πρώτη ταινία είχε κάτι το ενδιαφέρον, είχε ένα φινάλε ανατρεπτικό που κρατούσε για κάμποσα λεπτά και προσέφερε μια κλιμάκωση, στο Murder Mystery 2 δεν έχουμε ούτε καν αυτό το στοιχείο.

Αυτό είναι ο λόγος που η ταινία έχει χαμηλότερες βαθμολογίες στις πλατφόρμες, αλλά αυτό δεν της αφαιρεί το δικαίωμα να κρατά την πρωτιά στα trends του Netflix. Κι αυτό είναι το «θαύμα».

Πραγματικά, ο Άνταμ Σάντλερ και η Τζένιφερ Άνιστον δεν πρέπει να έχουν κάνει ούτε την παραμικρή προσπάθεια να ερμηνεύσουν τα λόγια. Παίζει να τα διάβασαν λίγο πριν τη σκηνή ή να τα διάβαζαν από autocue και να έκαναν μια απλή ανάγνωση. Κι αν αυτό ισχύει για αυτούς, που είναι και οι πρωταγωνιστές, φανταστείτε τι συμβαίνει στο υπόλοιπο καστ που δεν έχει και πάνω από 10-15 ατάκες να πει ο καθένας.

Το ζεύγος Σπριτζ ταξιδεύει στη Γαλλία για να παρευρεθεί στον γάμο του Μαχαραγιά Βίκραμ με τη Γαλλίδα Κλοντέτ Ζουμπέρ στο ιδιωτικό του νησί. Ο γάμος γίνεται σε απίστευτη χλίδα και οι καλεσμένοι βιώνουν μια άνεση από άλλη ζωή. Οι Σπριτζ βρίσκουν ευκαιρία να αναθερμάνουν τον γάμο τους, μέχρι που κάποιος απαγάγει τον Βικ την ώρα που ετοιμάζεται να χορέψει στο γλέντι πριν τον γάμο.

Οι απαγωγείς τηλεφωνούν για να ζητήσουν λύτρα 70 εκατομμύρια ευρώ και οι Σπριτζ θα αναλάβουν να τα παραδώσουν. Όχι τυχαία, μιας και το ντετεκτιβικό τους δαιμόνιο απειλεί να αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτήν την απαγωγή και τα λύτρα, οπότε τους στέλνουν εκεί για να τους σκοτώσουν και να βγουν εκτός κάδρου.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Όμως, οι Σπριτζ, με όλη την ατσούμπαλη προσέγγισή τους, θα την σκαπουλάρουν και, αφού πάλι θα παρουσιαστούν στα μίντια ως ένοχοι, θα οδηγηθούν στην ανακάλυψη της πλεκτάνης που έχει στηθεί.

Όλο αυτό μπορεί να ακούγεται γοητευτικό και να σκέφτεται κάποιος ότι ακόμα και για μια σφόδρα κωμική και ίσως κάφρικη προσέγγιση που διακρίνει τον Άνταμ Σάντλερ, μπορεί το Murder Mystery 2 να είναι έστω απολαυστικό και ευχάριστο.

Μάλλον αδιάφορο, θα το λέγαμε. Στο τέλος που υπάρχει η αναμενόμενη ανατροπή με τον ένοχο, αυτή δεν κρατάει τόσα λεπτά ώστε να υπάρξει μια μικρή αγωνία, όπως στην πρώτη ταινία. Βρίσκει η Άνιστον τον ενορχηστρωτή της πλεκτάνης και μέσα σε μισό λεπτό έχει τελειώσει ο αφοπλισμός του.

Όταν όμως είμαστε θεατές του Netflix, δεν υπάρχουν αυστηρά κριτήρια, ούτε ασχολείται κανείς με κάποια καλλιτεχνική προσέγγιση. Βλέπεις Άνιστον και Σάντλερ που για κάθε μια καλή τους ερμηνεία, έχουν 10 άθλιες, και λες «οκ, θα δω ανέμελα μια ταινία».

Και βλέπεις το Murder Mystery 2 που κάνει το πρώτο να μοιάζει με Knives Out!