«Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;»: Οι αμίμητες και σταθερά επίκαιρες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου (Vid)
Βρείτε μας στο

Διαχρονικότητα. Να ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού. Κάτι που νικάει το χρόνο, επηρεάζει γενιές και γενιές, γίνεται κλασική αξία.

Είναι φοβερό και εντυπωσιακό, αν το καλοσκεφτείς, πως ατάκες που ειπώθηκαν πρώτη φορά πριν από 60 και πλέον χρόνια εξακολουθούν μέχρι σήμερα να είναι ολοζώντανες και να τις χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Ο ελληνικός κινηματογράφος, ασπρόμαυρος ή έγχρωμος, έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Για του λόγου το αληθές, ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το menshouse.gr ετοίμασαν ακόμη ένα εξαιρετικό βίντεο.

Παίζοντας με τις ατάκες; Όχι. Οι ατάκες παίζουν μαζί μας. Εμείς είμαστε τα θύματα και οι ατάκες αυτές που μας βγάζουν γλώσσα. Ορίζουν και επαναπροσδιορίζουν το σημερινό γίγνεσθαι. Μας ταιριάζουν, σε βάθος χρόνου και αυτό λέει πολλά.

Από το «Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;» ως το «Σούζι τρως… Και ψεύδεσαι και τρως…», από το «Στέλλα φύγε, κρατάω μαχαίρι» ως το «Όχι άλλο κάρβουνο», αξέχαστες, αμίμητες και σταθερές επίκαιρες ατάκες από το ελληνικό σινεμά έρχονται, επανέρχονται πιο σωστά και συνδέονται με το τώρα, στο παρακάτω υπέροχο βίντεο.

Απολαύστε το!

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη