2 ώρες υπέρτατων αντιθέσεων: Δες απόψε την οσκαρική ταινιάρα που εκτόξευσε την καριέρα του Μάθιου ΜακΚόναχι (Vid)
Βρείτε μας στο

Είναι η πρώτη Παρασκευή του Απριλίου. Είναι η Παρασκευή πριν τη Μ. Εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι από Δευτέρα θα πήξεις στη νηστεία και την περισυλλογή. Ε, σου αξίζει ένα καλό junk που θα συνοδεύσει την θέαση ταινιών όπως το Dallas Buyers Club.

Πρόκειται για την ταινία που εκτόξευσε την καριέρα του Μάθιου ΜακΚόναχι ως ηθοποιό, εκτόξευση που δεν κράτησε πάνω από μια τριετία. Από κει και μετά ο Ματ επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, αφοσιώθηκε στο ουίσκι που παράγει και στους Austin FC, την αγαπημένη του ομάδα, όπου έχει και ποσοστό ιδιοκτησίας.

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Dallas Buyers και είναι σοκαριστική συνειδητοποίηση. Οκ, μας έφυγαν λίγα δάκρυα, το ξεπερνάμε, πάμε παρακάτω. ΕΛΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΠΑΜΕ ΤΩΡΑ.

Ναι, ο Μάθιου ΜακΚόναχι, που λέτε. Και ο Τζάρεντ Λέτο. Πήραν και οι δύο Όσκαρ το 2014 και έκαναν το 1-2 σαν οδηγοί της Ferrari στη Formula 1 όταν αγωνιζόταν ο Σουμάχερ.

Και δεν ήταν παράδοξο αυτό που συνέβη γιατί στο Dallas Buyers Club του έδωσαν και κατάλαβε με τις ερμηνείες τους και με το λεγόμενο method acting. Ο Λέτο είναι σεσημασμένος γι’ αυτό και φαίνεται πως επηρέασε πολύ τον ΜακΚόναχι.

Έχασαν και οι δύο πολλά κιλά, προσέγγισαν το στυλιστικό στοιχείο με συγκεκριμένο τρόπο που να ταιριάζει στους χαρακτήρες που θα υποδύονταν και καταλήξαμε να έχουμε μια ιστορία τόσο δυνατή συναισθηματικά, με τόσες συναισθηματικές εναλλαγές και αντιθέσεις, που στο τέλος τα δάκρυα φεύγουν περισσότερο απ’ ό,τι όταν συνειδητοποιείς ότι είναι 10 χρόνια πίσω.

Στην ταινία του Ζαν-Μαρκ Βαλε (πέθανε δυστυχώς πριν 1.5 χρόνο), ο ΜακΚόναχι είναι ο Ρον Γούντροφ, ένας Τεξανός Redneck, γεμάτος με ρατσισμό και ομοφοβία, που δουλεύει σε ροντέο. Όταν του γίνεται διάγνωση για HIV, η ζωή του ανατρέπεται. Οι εξίσου ομοφοβικοί στον κύκλο του τον αποκαλούν αδερφή και υποστηρίζουν πως έκανε σεξ με άντρα και ο Ρον, μην αντέχοντας την «ντροπή», κόβει δεσμούς με όλους τους ανθρώπους της ζωής του.

Μέσα από την αρρώστια καταλαβαίνει ότι όλες οι σχέσεις με ανθρώπους, είχαν χτιστεί πάνω στον άνεμο, ήταν ψεύτικες. Η πιο αληθινή σχέση της ζωή του θα είναι με την τρανς Ραγιόν (Λέτο), η οποία έχει επίσης διαγνωστεί με HIV, σε πιο προχωρημένο στάδιο, και περνάει τις μέρες της πηγαίνοντας στα μουλωχτά σε νοσοκομεία για να της πατησουν ενέσεις στα λίγα εναπομείναντα ατρύπητα σημεία στο δέρμα της.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Κάποια στιγμή όμως κι αυτό τελειώνει. Ο Ρον και η Ραγιόν παλεύουν, ο καθένας μόνος, για να τους χορηγηθούν τα φάρμακα που επιμηκύνουν τη ζωή, αλλά το σύστημα, όπως έχει χτιστεί, δεν τους το επιτρέπει.

Θα πάρουν επομένως τον νόμο στα χέρια τους και θα εισάγουν από το Μεξικό το φάρμακο. Θα ιδρύσουν στα κρυφά το Dallas Buyers Club και θα χορηγούν τα φάρμακα σε όσους δε μπορούν να τα βρουν νόμιμα, λόγω και του υψηλού τους κόστους.

Ο θάνατος καιροφυλακτεί για όλους στη γωνία, αλλά όσο ζουν…ελπίζουν. Η απώλεια δε λείπει όμως ποτέ από τη ζωή. Κι είναι απώλεια γιατί, πριν χαθεί κάτι, σου έμαθε πόσο αληθινά μπορείς να αγαπήσεις έναν άνθρωπο, να σου ταρακουνήσει το μέσα σου. Το πιο σημαντικό, αν μας ρωτάς, που έχει αυτή η υπέροχη ταινία.

Και μπορείς να το εξακριβώσεις αν ανοίξεις το Cinobo σήμερα και τη βάλεις να παίζει.