Όσκαρ με το καλημέρα, 11 ταινίες σε Αμερική και Ευρώπη: Η Ελληνίδα που κατέκτησε το Χόλιγουντ και το σνόμπαρε μετά για την Επίδαυρο (Vid)
Βρείτε μας στο

Μια ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Ένα όνομα βαρύ σαν Ιστορία για το οποίο ό,τι και να πει κανείς, μοιάζει λίγο για να μεταφέρει τη σπουδαιότητα. Κατίνα Παξινού

Το μεγαλείο της ξεπέρασε κατά πολύ τα σύνορα της Ελλάδας. Και όταν λέμε πως έκανε «διεθνή καριέρα» δεν εννοούμε απλώς συμμετοχή σε κάποιες πετυχημένες ταινίες και αυτό ήταν όλο. Ίσα ίσα…

Με την πρώτη της εμφάνιση σε αμερικάνικη ταινία, το 1943, στο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα», απέσπασε το Όσκαρ.

Συνολικά έλαβε μέρος σε 11 ταινίες του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου κινηματογράφου, καθώς και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

Θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερες, αλλά δεν ήθελε η ίδια. Απέρριπτε συνεχώς προτάσεις καθώς δεν ευκαιρούσε. Είχε Επίδαυρο… Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της ήταν ρητή, σαφής και ξεκάθαρη.

Η διεθνή καριέρα της σπουδαίας Κατίνας Παξινού συνοψίζεται εξαιρετικά στο παρακάτω απολαυστικό βίντεο που ετοίμασαν ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia, που συνεργάζονται με το menshouse.gr.

 

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...