Φάνηκαν και οι 2: Το θρυλικό λάθος στην ταινία «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» που ήταν πια μη αναστρέψιμο (Vid)
Βρείτε μας στο

Η θρυλική ταινία, «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» ήταν η πρώτη κινηματογραφική σύμπραξη του Νίκου Φώσκολου και του Γιάννη Δαλιανίδη, που είχε διαφημιστεί σε αφίσες της εποχής ως «μια στιγμή καλού ελληνικού κινηματογράφου».

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου 1966 κόβοντας 328.277 εισιτήρια και κατέλαβετην 11η θέση ανάμεσα σε 117 ταινίες της ίδιας σεζόν. Στην ιστορία έχει μείνει μια ατάκα του Αλεξανδράκη, όχι κατά τη διάρκεια της ταινίας, αλλά πριν. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, όταν του ζητήθηκε να γδυθεί για τις ανάγκες του ρόλου του, εκείνος απάντησε: «Αποκλείεται. Εγώ γεννήθηκα τζέντλεμαν».

Πολλοί έχουν δει τη συγκεκριμένη ταινία, ελάχιστοι όμως έχουν παρατηρήσει ένα εξόφθαλμο λάθος, το οποίο δεν ήταν δυνατόν να διορθωθεί με νέο γύρισμα. Γιατί; Θα καταλάβετε μόλις σας περιγράψουμε την σκηνή: Κάπου προς το τέλος της ταινίας πρέπει το αυτοκίνητο της Μαίρη Χρονοπούλου να πέσει σε έναν γκρεμό.

Πριν πέσει όμως διακρίνουμε καθαρά 2 τεχνικούς να το σπρώχνουν ώστε το αυτοκίνητο να τσουλήσει πιο κινηματογραφικά. Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το menshouse.gr εντόπισα το πλάνο, περί ου ο λόγος. Απολαύστε το!