Θρασύτατα ανέμελη: Δες αποψε δωρεάν την καλύτερη ταινία του Ράιαν Ρέινολντς που τα έχει όλα (Vid)
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Θρασύτατα ανέμελη: Δες αποψε δωρεάν την καλύτερη ταινία του Ράιαν Ρέινολντς που τα έχει όλα (Vid)

Έχει λίγο από roadtrip, λίγο από αμερικάνικο νότο, μπόλικο Ράιαν Ρέινολντς...τι άλλο να ζητήσεις;

Τον Ράιαν Ρέινολντς τον εκτίμησε και τον αγάπησε περισσότερο το ευρύ κοινό μετά το πρώτο Deadpool. Κυρίως για το χιούμορ του. Υπάρχουν όμως ταινίες που έγιναν πριν ή λίγο μετά, που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις και το ταλέντο του. Όπως το Mississippi Grind στο Ertflix.

Μόλις την είδαμε, παλεύαμε να σκεφτούμε όλη την φιλμογραφία του Ράιαν Ρέινολντς για να βρούμε μια ταινία που να είναι καλύτερη απο το Mississippi Grind. Δεν τη βρήκαμε. A, ναι. Το Buried θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Ε, το Mississippi Grind είναι καλύτερο κι από το Buried.

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σύζευξη αυτή με τον Ρέινολντς και τον Μπεν Μέντελσον, τον οποίο μάθαμε για τα καλά στη σειρά Bloodline και η ταινία προσφέρει όλα όσα ψάχνεις σε μια ταινία: έχει ένα μετρημένο και διακριτικό χιούμορ, έχει ένα ιδιαίτερο bonding ανάμεσα σε δύο άντρες, έχει μια αποστολή, έχει ένα roadtrip, έχει την ανεμελιά να διαπλέκεται με τη σοβαρότητα στη σωστή δοσολογία, έχει κάτι που σε κάνει να ξεχαστείς πραγματικά από τη ζωή σου.

Ακόμα κι αν είσαι χαρούμενος με τη ζωή σου, πάντοτε ο άνθρωπος θέλει να ξεφεύγει, να γίνεται για λίγο κάτι άλλο και το Mississippi Grind το δίνει αυτό.

Ο Τζέρι (Μέντελσον) είναι ένας χαρισματικός τζογαδόρος. Ξέρει να διαβάζει τον αντίπαλο είτε είναι ένας παίκτης, είτε ο κρουπιέρης, είτε η ίδια η τύχη. Όμως, ο εθισμός του στον τζόγο τον απομακρύνει από τη γυναίκα και το παιδί του.

Τα χρέη τον κυνηγούν και όταν συναντήσει τον Κέρτις (Ρέινολντς), θα θεωρήσει ότι είναι ένα γούρι και θα αρπάξει την ευκαιρία για να αλλάξει την ζωή του. Ο Κέρτις, αν και φαίνεται να είναι αυτός που παρασέρνει περισσότερο παρά τον παρασέρνουν, γοητεύεται από το γυαλισμένο μάτι του Τζέρι και αρχίζουν ένα ταξίδι προς Νέα Ορλεάνη μεριά για ένα σημαντικό παιχνίδι πόκερ.

Στη διαδρομή, δύο παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους που αποφασίζουν να κοιμούνται στα ίδια δωμάτια στα μοτέλ, θα ανακαλύψουν ο ένας τον άλλο, θα βρουν το κίνητρο που έχουν και θα πάρουν τα απαραίτητα ρίσκα για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ένας προορισμός που γι’ αυτούς είναι το ταξίδι και όχι η κατάληξη. Γι’ αυτό και στο τέλος το ταξίδι δεν τελειώνει.

Το Mississippi Grind αποτυπώνει τα όνειρα που προσφέρει ο τυχοδιωκτισμός, το τυχάρπαστο, σε ορισμένους ανθρώπους στην τεράστια ήπειρο της Βόρειας Αμερικής, με την επιβράβευση να έρχεται σπάνια. Αλλά όταν έρχεται, σε κάνει να μη σταματάς και να θες όλο και περισσότερο, αγνοώντας ότι η τύχη δεν χαμογελάει πάνω από μια φορά στο τόσο στον καθένα μας.

Θρασύτατα ανέμελη: Δες αποψε δωρεάν την καλύτερη ταινία του Ράιαν Ρέινολντς που τα έχει όλα (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Μην περιμένεις μια ταινία με δραματουργία ή συναισθηματικές διακυμάνσεις. Δεν έχει καν σκηνές με τσακωμούς ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές. Κι αν στη θεωρία σε κάνει να μη θες να το δεις, στην πράξη συμβαίνει το ανάποδο.

Ακριβώς δηλαδή επειδή η ταινία δεν έχει αυτές τις κλιμακώσεις και αποκλιμακώσεις, παρέχει στον θεατή μια ηρεμία, μια θέαση που δεν καταφεύγει σε υπερευαισθησίες.

Μπορεί να μην έχουμε και κάποιο ρεσιτάλ υποκριτικής, αλλά είναι δύο ρόλοι που ταιριάζουν στους πρωταγωνιστές και ο συνδυασμός τους ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία στο μάτι που τελικά είναι ο πολιορκητικός κριός της ταινίας που βρίσκεται στο Ertflix.