Ντουέιν Τζόνσον Fast and Furious
Βρείτε μας στο

Αν δε μπορείς να δημιουργήσεις από το μηδέν κάτι δικό σου, τότε βρες κάτι που είναι ήδη εν εξελίξει και πήγαινε να το κερδίσεις για να το πας ένα βήμα παραπέρα. Αυτός είναι ένας κανόνας της ζωής και ο Ντουέιν Τζόνσον τον ακολουθεί στο σινεμά και στις επιχειρήσεις.

Το συζητούσαμε τις προάλλες εδώ με αφορμή την ταινία The Founder. Η Αμερική δεν είναι η χώρα της δημιουργίας. Είναι η χώρα όπου οι αρχικές ιδέες εξαγοράζονται για να δώσουν το έναυσμα στους οραματιστές να τις εξελίξουν περισσότερο. Να πάρουν τα όνειρα των άλλων και να τα πάνε ψηλότερα από εκεί που θα πήγαιναν.

Δεν έχουν τόσο το μυαλό στο να πραγματώσουν ένα όνειρο. Έχουν όμως τεράστια διορατικότητα για το πού μπορεί να φτάσει μια ιδέα. Και ο Ντουέιν Τζόνσον έχει καταλάβει από χρόνια για τα καλά πώς λειτουργεί η Αμερική, πώς λειτουργεί η βιομηχανία του θεάματος και το επιχειρείν εν γένει.

Κάπως έτσι, από ένας δημοφιλής wrestler στο WWE, έγινε ένας τίμιος ηθοποιός, ένας καλύτερος παραγωγός και ένας ακόμα καλύτερος επιχειρηματίας. Έτσι, έφτασε να έχει την πιο επιτυχημένη ετικέτα αλκοολούχων ποτών παγκοσμίως, την κορυφαία εμπορικά τεκίλα Teremana.

Έτσι, φτάνει στο σήμερα να έχει στα χέρια του ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά franchises, το Fast & Furious.

Έχοντας συμμετάσχει στην 8η ταινία, ο Ντουέιν Τζόνσον είδε πως υπάρχει μια δυναμική την οποία θα μπορούσε να πολλαπλασιάσει, αν έπαιρνε το πρότζεκτ στα χέρια του.

Οι τσακωμοί με τον Βιν Ντίζελ στα γυρίσματα εκείνης της ταινίας τον ανάγκασαν να φτιάξει ένα spin off με το Hobbs and Shaw και να κλείσει την πόρτα για οποιαδήποτε συνεργασία με τον Βιν Ντίζελ, άρα και ανάμειξη στο franchise.

Στην πορεία των ετών, από τότε, οι δύο πλευρές, ιδίως ο The Rock, δήλωναν πως η απέναντι πλευρά είχε το πρόβλημα και δεν φερόταν σωστά.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Όντας στο τώρα, μετά την απογευματινή ανακοίνωση του Ντουέιν Τζόνσον, μπορούμε να καταλάβουμε πού πήγαν λάθος τα πράγματα.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως ο The Rock ήθελε διαφορετική πορεία για τον ρόλο του και επιδίωκε να πάρει σιγά σιγά τα ηνία. Τότε, ο Βιν Ντίζελ δεν ήθελε και δεν επέτρεπε να παρεκκλίνει κανείς από τον κανόνα που ήθελε τον ίδιο απόλυτο πρωταγωνιστή.

Οι εποχές περνάνε, τα μυαλά αλλάζουν και το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον Βιν Ντίζελ που θα πει το farewell στο 2ο μέρος του Fast X. To franchise όμως δεν θα τελειώσει.

Η εμφάνιση του Ντουέιν Τζόνσον στο φινάλε της ταινίας, ξεσήκωσε το κοινό και οδηγήσε τον ίδιο στην εξαγορά των δικαιωμάτων. Με την 7BucksProduction, την εταιρεία παραγωγής που έχει με άλλα δύο άτομα, θα κάνει ένα sequel στο Hobbs and Shaw, όπου ενδεχόμενα να δούμε τον Μομόα ξανά στον ρόλο του Ντάντε και θα συμμετέχει στο 2ο μέρος του Fast X.


Ο ίδιος ανακοίνωσε πως οι κόντρες του παρελθόντος είναι στο ντουλάπι, πως λειτουργεί με αποκλειστικό κίνητρο το κοινό, τους θεατές και όχι τους δικούς του εγωισμούς. Κι αυτό που έκανε ο Ντουέιν Τζόνσον, είναι η εξαγορά του ονείρου ενός άλλου, η οικειοποίησή του για να το κάνει κάτι νέο.

Το ίδιο έπραξε με το Jumanji, που θα έχει τρίτο μέρος. Στην ουσία, ο Ντουέιν Τζόνσον αντιγράφει τον Τομ Κρουζ στα περισσότερα που κάνει. Ο Τομ έχει το Mission Impossible, ο The Rock πήρε το Fast. Ο Κρουζ έχει το Jack Reacher (ίσως βγει 3η ταινία προς τα τέλη της δεκαετίας), ο Ντουέιν Τζόνσον έχει το Jumanji.

Καθείς εφ’ ω ετάχθη, αλλά κάποιες φορές σε ένα μέρος μπορούν να ταχθούν πλέον του ενός άνθρωποι. Και ο Ντουέιν Τζόνσον έχει δείξει πως, αν μη τι άλλο, είναι οραματιστής. Με μπόλικο οπορτουνισμό, με κυνισμό, με σκληράδα, αλλά στο τέλος κερδίζει.

Θα είναι τρομερά ενδιαφέρον να δούμε σε μια ταινία να είναι  αντίπαλοι ο Black Adam και ο Aquaman, δηλαδή δύο ήρωες της DC που θα συναναστραφούν κάποια στιγμή ο ένας τον άλλον στο μέλλον και σε αυτό το σύμπαν.

Μέχρι τότε, ο Ντουέιν Τζόνσον θα μπαίνει στα όνειρα των άλλων και θα τα οδηγεί εκεί που οι αρχικοί ονειροπλάστες δεν είχαν καν φανταστεί. Είναι κι αυτό μέρος της ζωής. Κι όπως έλεγε ο Τζιμ Κάρεϊ στο Θεός Για Μια Εβδομάδα, «That’s the way the cookie crumbles».