Το plot twist του αιώνα: Η ταινιάρα του Netflix που σε κρατά «αιχμάλωτο» αξίζει το Νο1 της πλατφόρμας (Vid)
Βρείτε μας στο

Λος Άντζελες, δεκαετία του ’50. Ο θρυλικός αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος της πόλης, Μίκι Κόεν έχει πάει στην φυλακή και πίσω του έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό εξουσίας που πασχίζουν να καλύψουν ένα σωρό ενδιαφερόμενοι εγκληματίες. Την ίδια στιγμή, το αστυνομικό τμήμα της πόλης βιώνει μια μεγάλη επικοινωνιακή κρίση: όσοι αστυνομικοί δεν είναι βρώμικοι ή αδιάφθοροι είναι υπέρμετρα βίαιοι και αντιδημοκρατικοί χαλώντας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την εικόνα του τμήματος εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας.

Ανάμεσα τους τρεις αστυνόμοι ολότελα διαφορετικοί μεταξύ τους, που απόλυτα λογικά, αν εξαιρεθεί το γεγονός ότι ανήκουν στο ίδιο σώμα και γνωρίζονται φατσικά, δεν έχουν να μοιραστούν τίποτα. Ο ένας είναι ο Μπάντ Γουάιτ (Ράσελ Κρόου), οξύθυμος και βίαιος αλλά με τρομακτική ευαισθησία για τις κακοποιημένες γυναίκες. Ο δεύτερος είναι ο Τζακ Βινσένς (Κέβιν Σπέισι), ένας αστυνομικός αληθινός σταρ, οριακά έτοιμος να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ «πουλώντας» την εμπειρία του. Ο τρίτος ο νεαρός Εντ Έξλεϊ (Γκάι Πιρς), ιδεαλιστής και φιλόδοξος, θέλει να «καθαρίσει» το τμήμα από την βρωμιά και την διαφθορά και να μείνει στην ιστορία.

Μια ένοπλη ληστεία σε μια καφετέρεια θα εξελιχθεί σε αληθινό μακελειό με τους δράστες να σκοτώνουν όλους τους πελάτες. Οι τρεις πρωταγωνιστές αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση, χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές νοοτροπίες τους και κατ΄επέκταση τις διαφορετικές μεθόδους τους. Όμως τα χνάρια τους θα διασταυρωθούν ενώ ο καθένας κάνει την έρευνά του, θα καταλήξουν να συνεργάζονται και τα βήματά τους θα τους οδηγήσουν σε υποθέσεις που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση με την αρχική υπόθεση, εκεί όπου ο κόσμος του οργανωμένου εγκλήματος και ο βρώμικος κόσμος του θεάματος αλληλοεμπλέκονται…

Αυτό είναι το βασικό στόρι του «Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό» του Κέρτις Χάνσον που κυκλοφόρησε το 1997 και καθήλωσε άπαντες κατά την θέασή του. Ένα πρότυπο αστυνομικό whodunit, που φλερτάρει με τους κανόνες του παραδοσιακού νουάρ και αποτυπώνει μια πολύ συγκεκριμένη εποχή για τον αμερικάνικο κόσμο του θεάματος αλλά και της ίδιας της Αμερικής αποδομώντας με τους διακριτικούς του σχολιασμούς τα ήθη και τα έθιμα του σύμπαντος με το οποίο καταπιάνεται.

Η ταινία, που βρίσκεται στο Netflix και είναι δεδομένο πως όποιος επιχειρήσει να την δει θα καθηλωθεί για δυόμιση ώρες στον καναπέ του με την εξαιρετική και πολυεπίπεδη πλοκή της, είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του μέτρ του αμερικάνικου crime drama, Τζέιμς Ελρόι, συγγραφέα της θρυλικής «Μαύρης Ντάλιας» και μόνιμου αφηγητή αστυνομικών ιστοριών που διαδραματίζονται στο Λος Άντζελες. Το γεγονός ότι το όνομα του Ελρόι να εμπλέκεται και στο σενάριο αποτελεί εγγύηση ποιότητας.

Ειδικά η κορύφωση, το φινάλε και η μεγάλη αποκάλυψη στην οποία καταλήγει το ξετύλιγμα του ασφυκτικά μπερδεμένου κουβαριού που έχει στήσει η υπόθεση της ταινίας είναι για να σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα…

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...