Δεν χρειάστηκε παρά μερικές ώρες: Το σίκουελ της ταινιάρας του Τζέιμς Κάμερον μόλις ανέβηκε στο Netflix έπιασε κορυφή (Vid)
Βρείτε μας στο

Όταν σε μια ταινία εμπλέκεται ο Τζέιμς Κάμερον, έχει ένα πολύ υψηλό κατώτερο επίπεδο. Δηλαδή το χειρότερο που μπορεί να κάνει, είναι ανώτερο από το καλύτερο πολλών ταινιών. Και το Terminator 3 είναι μια τέτοια απόδειξη.

Απόδειξη εκ του αντιθέτου, γιατί η μη εμπλοκή του Κάμερον στο 3ο μέρος του δικού του franchise, ήταν ένας λογος που η ταινία δεν είχε την ίδια απήχηση και αποδοχή στο κοινό σε σχέση με τα δύο πρώτα που ήταν σαρωτικά. Είναι όμως σίγουρα καλύτερη και από το Genysis και από το Dark Fate.

Σε αυτή την ταινία ο Terminator επιστρέφει από το μέλλον για να συναντήσει έναν νεαρό, αλλά ενήλικο πια Τζον Κόνορ, με στόχο να τον προστατεύσει από ένα θηλυκό ρομπότ που έχει έναν και μόνο στόχο, να τον σκοτώσει.

Ο λόγος; Μα ότι στο μέλλον ο Τζον είναι ο πρωτοστάτης σε μια εξέγερση των ανθρώπων εις βάρος των μηχανών, έχοντας παράλληλα πάρει με το μέρος του ορισμένες μηχανές. Είναι ο πρωτεργάτης της αντίστασης και αυτός που θα οδηγήσει στην πτώση τους.

Γι΄αυτό και το θηλυκό ρομπότ πάει να τον σκοτώσει, ώστε να γίνει πράξη το Rise of the Machines, όπως είναι ο τίτλος δηλαδή του Terminator 3.

Μπορεί ο Νικ Σταλ που υποδύεται τον Τζον Κόνορ να μην προσφέρει πολλά με την ερμηνεία του, αλλά σώζεται χάρη στην Κλερ Ντέινς και φυσικά χάρη στον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, που έχει διαφορετικής, χαμηλότερης έντασης ρόλο στην 3η ταινία, δεν είναι το ίδιο απολαυστικός, εν τούτοις, το Terminator 3 κατέχει το κεκτημένο ενός εκ των κορυφαίων sci-fi.

Αν σκεφτεί κιόλας κανείς ότι η ταινία κυκλοφόρησε το 2004, δηλαδή 13 χρόνια μετά το Terminator 2, και συντηρεί το μεγάλο brand του franchise για μια δεκαετία μέχρι να έρθει το Genisys to 2015, τότε καταλαβαίνει πως δεν είναι με τίποτα εύκολο για έναν οποιονδήποτε σκηνοθέτη και σεναριογράφο να διατηρήσουν ψηλά το επίπεδο.

Η πτώση σε έναν βαθμό είναι αναπόφευκτη, αλλά το Terminator 3 είναι από τις ταινίες που σύστησαν σε παιδιά 13-14 ετών το hardcore sci-fi, κάποιων εκ των συντακτών του σάιτ συμπεριλαμβανομένων, και έχει μια πλοκή που σε αντίθεση με τις πρώτες δύο, δεν εστιάζει τόσο στον έναν κακό, στο ανίκητο ρομπότ.

Περισσότερο σε δεύτερο πλάνο βρίσκεται αυτό. Το καλό του σεναρίου, της πλοκής, είναι ότι δημιουργεί μια αόρατη απειλή, την καταστροφή του κόσμου, από την οποία θα επιζήσουν ο Κόνορ και η γυναίκα του Κέιτ, και τονώνει με διπλό τρόπο το στοιχείο του θρίλερ που έχουν εκ των πραγμάτων τέτοιες ταινίες και συγκεκριμένα αυτό το στόρι.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Το Terminator 3 μπήκε σε ελάχιστες ώρες στην 2η θέση στα trends και είναι θέμα χρόνου να καταλάβει την κορυφή και, κατά τα φαινόμενα, θα το κάνει για πολύ καιρό, ως ένα μέγιστο δείγμα των ωφελειών που έχει για το Netflix η συνεργασία με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, μετά και το ντοκιμαντέρ για τον Σταλόνε που ετοιμάζεται.