Το πιο βαρύ χαρτί του τον Αύγουστο: Το Netflix ανέβασε την ταινία που σκαρφάλωσε σε χρόνο dt στο νο1 (Vid)
Βρείτε μας στο

Τα δείγματα που έδειξε στο Wonder Woman ήταν πολύ συγκεκριμένα και μέσα σε ένα πολύ προστατευμένο πλαίσιο με CGI. Τα δείγματα που έδειξε στο Red Notice ήταν αυτά που της έδωσαν το πασαπόρτι της Γκαλ Γκαντότ για να κάνει το Heart of Stone στο Netflix.

Θέλοντας να γίνει ένας θηλυκός Τομ Κρουζ ή ένας θηλυκός Κρις Χέμσγουορθ, για να μιλήσουμε για περιβάλλον streaming και δη Netflix, η Γκαλ Γκαντότ αφήνει πίσω της την εποχή της Wonder Woman μετά τη χυλόπιτα που έριξε στο franchise ο Τζέιμς Γκαν, και προχωράει με ένα πρότζεκτ που θέλει να γίνει κάτι σαν το Extraction ή, ακόμα μεγαλύτερο, σαν το Mission Impossible.

Το Heart of Stone ξεκίνησε αρκετά ενθαρρυντικά σε επίπεδο αποδοχής, αν και σε επίπεδο περιεχομένου και απόδοσης σκηνών έχει αρκετά θεματάκια να λύσει, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος το Netflix να μην ποντάρει πάνω του. Εξάλλου, οι ταινίες που έχουν την μεγαλύτερη επιτυχία στην πλατφόρμα τα τελευταία 2 χρόνια, είναι δράσης.

Πρώτο σε θέαση είναι το Red Notice και δεύτερο το Extraction. Το Heart of Stone δεν έχει ακόμα τέτοιο hype, αλλά μπορεί να το βρει στην πορεία. Άλλωστε, η Γκαλ Γκαντότ είναι φρέσκια στο προσωπικό της action ταξίδι, παρότι η καριέρα της περιλαμβάνει μπόλικες ταινίες δράσης.

Στο Heart of Stone η Γκαλ Γκαντότ υποδύεται την Ρέιτσελ Στόουν, μια ειδική υπολογιστών της MI6, η οποία όμως είναι undercover πράκτορας μιας άλλης μυστικής υπηρεσίας που ονομάζεται Καταστατικό.

Στο Καταστατικό οι πράκτορες έχουν χωριστεί σε Κούπες, Ρηγάδες και γενικά τραπουλόχαρτα και όλα λειτουργούν χάρη στην Καρδιά. Η Καρδιά είναι μια ψηφιακή οντότητα που έχει αναλογική ύπαρξη μέσα σε μια γυάλινη φιάλη με δεδομένα. Η Καρδιά μπορεί να εισχωρήσει σε κάθε ψηφιακό χώρο και να πάρει πληροφορίες για στόχους του Καταστατικού.

Τι γίνεται όμως όταν το ίδιο το Καταστατικό γίνεται ο στόχος; Ένας πρώην πράκτορας του Καταστατικού που έχει διατηρήσει την ταυτότητα του ως πράκτορας της MI6, ο Πάρκερ, που είναι στην ίδια ομάδα με την Στόουν και άλλους δύο, κινείται σε stealth mode για χρόνια, περιμένοντας να βρει την ευκαιρία που θα τον φέρει κοντά στην Καρδιά για να την αρπάξει.

Και το καταφέρνει. Και τότε αρχίζει μια μοναχική πορεία της Στόουν, η οποία βλέπει τους συνεργάτες της στο Καταστατικό είτε να εγκλωβίζονται σε κτήρια είτε να δολοφονούνται από την ομάδα του Πάρκερ, ώστε να επανακτήσει την Καρδιά και να μην επιτρέψει στον Πάρκερ να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος της.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Ρόλο-κλειδί σε αυτό έχει η Κέια Νταουάν, μια εξίσου ικανή στο hacking κοπέλα, που θέλει να εκδικηθεί ένα μεγάλο κεφάλι στο Καταστατικό, επειδή εξαιτίας του πέθαναν οι γονείς της.

Είναι σαν δύο αντίρροπες δυνάμεις η Κέια με την Στόουν, όμως στην πορεία θα δουν πως η γυναικεία αλληλεγγύη θα φέρει ένα win-win αποτέλεσμα και για τις δύο.

Το Heart of Stone περιλαμβάνει κάποιες σκηνές που είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά, ακόμα και για έναν θεατή συνηθισμένο στις τρέλες του Τομ Κρουζ, μοιάζει να μην έχει την αληθοφάνεια που επιβάλλεται, έχει όμως θαρραλέο και τολμηρό σενάριο που με κάμποσες αναβαθμίσεις μπορεί σε ένα sequel να προσφέρει κάτι ακόμα καλύτερο.

Σίγουρα καλό είναι να κοπούν όσο γίνεται περισσότερο τα σημεία που μιλάει η Γκαλ Γκαντότ, η οποία είναι εξαίρετη ηθοποιός κίνησης, αλλά όχι έκφρασης, κάτι που έχει αποδειχτεί σε αρκετές περιπτώσεις.

Προφανώς, σε μια ταινία δράσης δεν περιμένεις να δεις τις ερμηνείες, αλλά απαιτείται σίγουρα ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Κάτι που στο Heart of Stone δεν έχει η Γκαλ Γκαντότ, αλλά δεν έχουν πολύ περισσότερο όλοι οι υπόλοιποι. Αν δεν ήταν κι η προφορά του Τζέιμι Ντόρναν, το Heart of Stone θα ήταν μια τρομερή ταινία δράσης…για βωβό σινεμά.