Poor Things Λάνθιμος Φεστιβάλ Βενετίας Όσκαρ υποψηφιότητες
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Έφυγε για Όσκαρ: Ο Λάνθιμος παρουσίασε τη νέα του ταινία και η Βενετία υποκλίθηκε

Ας αρχίσουμε να ραβόμαστε για να τον δούμε διά τηλεοράσεως στο κόκκινο χαλί.
Menshouse Team

Πάνε 4-5 χρόνια από το The Favorite, ο Γιώργος Λάνθιμος έχει γυρίσει σε αυτό το διάστημα δύο ταινίες μεγάλου μήκους και μια ταινία μικρού μήκους, όλες τους με πρωταγωνίστρια την Έμμα Στόουν.

Κι ενώ μετά από τόσα χρόνια θα περίμενε κανείς να δει από τον Λάνθιμο μια «πατάτα», βλέπει σε αυτή τη φάση της καριέρας του, να παραδίδει στο κοινό την καλύτερη του ταινία. Δεν το λέμε εμείς, άλλωστε δεν την έχουμε δει. Το λένε όλοι όσοι βρέθηκαν στη Βενετία, στο Φεστιβάλ, και είδαν το Poor Things στην προβολή της Παρασκευής.

Guardian, Independent, Deadline, Hollywood Reporter, Indiewire και πολλά ακόμα μέσα διεθνούς εμβέλειας, αλλά, κυρίως, αμερικάνικης επιρροής, βάζουν αφειδώς αστέρια στο Poor Things, από 4.5 και πάνω, και φτάνουν να υποστηρίξουν πως θα ηγηθεί της κούρσας για τις οσκαρικές υποψηφιότητες τον ερχόμενο Φεβρουάριο που θα ανακοινωθούν.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως το Poor Things θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Ιανουαρίου από την Feelgood, κάτι που είθισται να συμβαίνει κάθε χρόνο με τα μεγάλα φαβορί της βραδιάς.

Όπως και να ‘χει, το χειροκρότημα που έλαβε ο Λάνθιμος εν τη απουσία της μούσας του, της Έμμα Στόουν (λόγω της απεργίας των ηθοποιών στις ΗΠΑ, δε μπορεί να δώσει το παρών σε συνεντεύξεις Τύπου), ήταν παρατεταμένο και αρκετών λεπτών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IndieWire (@indiewire)

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη


Στη συνέντευξη Τύπου μάλιστα, ο Λάνθιμος αναφέρθηκε στο γυμνό της Έμμα Στόουν και στις σκηνές σεξ με τον Μαρκ Ράφαλο, λέγοντας ότι «Οι ταινίες θα έπρεπε να έχουν πολύ περισσότερο σεξ, δεν ξέρω γιατί δεν συμβαίνει αυτό πια.

Είναι κρίμα που η Έμμα δεν βρίσκεται εδώ και πρέπει να μιλήσω εγώ για λογαριασμό της. Πρώτα απ’ όλα, το σεξ είναι δομικό στοιχείο του ίδιου του μυθιστορήματος: η ελευθερία που νιώθει η Μπέλα για όλα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικότητάς της.

Αλλά δεν θέλαμε να κάνουμε μια χυδαία ταινία που θα πρόδιδε την ηρωίδα μας. Χρειάστηκε να έχουμε αυτοπεποίθηση και ν’ αποβάλλουμε κάθε συστολή, το ίδιο κι η Έμμα με το σώμα της, κι αυτό το κατάλαβε από την πρώτη στιγμή.

Έχουμε κάνει τέσσερις ταινίες μαζί κι έχουμε αναπτύξει έναν δικό μας τρόπο επικοινωνίας, όπου δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μόλις υπαινιχθώ κάτι, θα πει “ναι, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται”».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IndieWire (@indiewire)

Η πλοκή του Poor Things

Το «Poor Things» συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ διεκδικώντας μαζί με άλλες 22 ταινίες το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, τον Χρυσό Λέοντα, που θα απονείμει η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Ντέιμιαν Σαζέλ.

Πρόκειται για μια μοντέρνα διασκευή του μύθου του Φρανκενστάιν βασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο του ‘Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992, με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Μαρκ Ράφαλο.

Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού.

Διψασμένη να μάθει τι εστί ζωή, το σκάει με τον Ντάνκαν, έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Μπέλα επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.