Ψυχοκόρες ΑΝΤ1+ σειρά
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Ποια Μάγισσα; Ο ΑΝΤ1+ έχει τη σειρά που θα σάρωνε αν κυκλοφορούσε στην τηλεόραση

Έπαιξε το πρώτο επεισόδιο στην τηλεόραση την Κυριακή και θα παίξει άλλο ένα την επόμενη, αλλά ως εκεί

Όσοι διαβάζετε Menshouse αυτά τα πάνω από 7 χρόνια που βρίσκεται στον αέρα κι όσοι έτυχε να πέσετε σε κείμενά μου για σειρές, θα έχετε καταλάβει πως εκτιμώ τις ξένες σειρές και δη του streaming. Γι’ αυτό και με ελκύουν πολύ οι σειρές του ΑΝΤ1+.

Είναι ο τρόπος που στήνονται, η συμπύκνωση του περιεχομένου που απαιτούν τα λιγότερα επεισόδια, είναι η ευκολία που προσφέρουν στους δημιουργούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες, να οραματιστούν περισσότερο, να χρησιμοποιήσουν διαφοροποιημένα μοτίβα επικοινωνίας με τον αποδέκτη, είναι ότι δεν ξεχειλώνουν το νόημά τους.

Γι’ αυτό και δυσκολεύομαι πάρα πολύ να αποδεχτώ σειρές που παίζονται στην τηλεόραση, ιδίως αυτή τη συνήθεια των τελευταίων 4 ετών να βγαίνουν σωρηδόν καθημερινά δράματα, σαπουνόπερες βραδινής ώρας.

Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω Σασμό, δυσκολεύτηκα να καταλάβω τις Άγριες Μέλισσες και το ίδιο μου συνέβη φέτος με την Παραλία και τη Μάγισσα στον ΑΝΤ1.

Η τελευταία, είναι η σειρά που θέτω ως μέτρο σύγκρισης ως προς τις Ψυχοκόρες, τη σειρά για την οποία θα γράψω από την επόμενη παράγραφο. Ο λόγος σαφώς ότι πρόκειται για παραγωγές του ίδιου ομίλου, άρα χοντρικά ο ίδιος άνθρωπος είδε το potential της μίας και το potential της άλλης. Κι έπραξε πολύ σωστά που έβαλε τις ψυχοκόρες στην πλατφόρμα.

Όχι μόνο γιατί αποτελούν ένα δέλεαρ για κάποιον ώστε να κάνει συνδρομή και να τις δει – ειδικά μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου στην τηλεόραση την Κυριακή και την προβολή του δεύτερου την ερχόμενη Κυριακή.

Αλλά και γιατί, αν και έχουν το ίδιο έντονο δράμα, την ίδια βιαιότητα προς τη γυναίκα, την ίδια δυσκολία περιεχομένου, καταφέρνουν οι Ψυχοκόρες ως σειρά να είναι τόσο απέριττες και τόσο κατανοητές στον θεατή.

4 κοπέλες που μεγάλωσαν μαζί σε ένα χωριό, βλέπουν τον πατέρα τους να συλλαμβάνεται ως αντιρρησίας συνείδησης και τη μητέρα τους να πεθαίνει. Έτσι, μπαίνουν σε ένα τρένο για την Αθήνα, για να πάνε να μάθουν οικοκυρικά και να ζήσουν.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Όμως, η γυναίκα που τις βοηθάει, τις στέλνει σε διαφορετικά σπίτια. Δύο αδερφές σε ένα σπίτι-κολαστήριο για τις υπηρέτριες, μία αδερφή στο σπίτι ενός βετεράνου πολιτικού και της ανερχόμενης πολιτικού κόρης του που παλεύει για τα δικαιώματα των γυναικών και την 4η, την μικρότερη, στο σπίτι ενός σατράπη στην επαρχία, που την θέλει για σύγκρια, δηλαδή για να την γονιμοποιήσει για να του κάνει γιο ή έστω κόρη, λόγω αδυναμίας της γυναίκας του.

Ενόσω αυτές σκέφτονται η μία την άλλη και παλεύουν για να ξανασμίξουν, η καθημερινότητα τις απορροφά, είτε στη βαναυσότητα είτε στην ευχαρίστηση, και φαίνεται ο δεσμός τους να χάνεται στον άνεμο.

Ποια Μάγισσα; Ο ΑΝΤ1+ έχει τη σειρά που θα σάρωνε αν κυκλοφορούσε στην τηλεόραση

Οι Ψυχοκόρες είναι μια σειρά με πληθώρα νέων και ανερχόμενων προσώπων στους κεντρικούς ρόλους και με κάμποσους δευτεραγωνιστές με τεράστια εμπειρία και αποτελεσματικότητα στην ερμηνεία τους, όπως ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Δήμητρα Ματσούκα, η Μαρίνα Ασλάνογλου, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος κ.α.

Έχουν άρτια κινηματογράφιση και, με εξαίρεση 1-2 σκηνές, ιδανική μουσική επένδυση. Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί έχουν δουλέψει την προσέγγισή τους σε κάθε σκηνή και τίποτα δεν μοιάζει ανοίκειο. Σε όλα τα παραπάνω βοηθάει κι ό,τι πρόκειται για παραγωγή της Feelgood Entertainment.

Από όλες τις σειρές που έχουν γίνει για το ΑΝΤ1+, οι Ψυχοκόρες είναι αυτή που θα μπορούσε να προβληθεί σε τηλεοπτικό κοινό, αυτό που βλέπει τους Σασμούς, και να αλλάξει τα δεδομένα της τηλεθέασης. Όχι σε επίπεδο ποσοστών, αλλά σε επίπεδο επιλογών του τηλεθεατή.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕΙΡΑΣ

Ψυχοκόρες (αλφαβητικά)

Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιμούλη, Άννα Λουιζίδη

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά)

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Μανώλης Μαυροματάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά

Σενάριο

Πέννυ Φυλακτάκη, Βαγγέλης Νάσης

Σκηνοθεσία

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Σκηνογράφος

Χρύσα Δαπόντε

Διεύθυνση Φωτογραφίας

Γιάννης Φώτου, Βασίλης Κλωτσοτήρας

Μοντάζ

Στέλλα Φιλιπποπούλου, Σταύρος Σπανός

Μουσική

Σταμάτης Σταματάκης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Φρόσω Ράλλη

Παραγωγοί

Ειρήνη Σουγανίδου, Φρόσω Ράλλη, Γιάννης Εξηντάρης

Παραγωγή/ Εκτέλεση παραγωγής

Feelgood Productions