Στην κορυφή αν και αδικημένη: Το Νο1 του Netflix παίρνει επιτέλους αυτό που του αξίζει (Vid)
Βρείτε μας στο

Το Netflix είναι η πλατφόρμα-παράδειγμα για το ότι τα συμπεράσματα της μιας εποχής, της μιας στιγμής, δεν είναι εσαεί σε ισχύ. Μια ταινία του τότε που έκανε θραύση, σήμερα μπορεί να θεωρείται υπερεκτιμημένη. Και το ανάποδο.

Το παράδειγμα του Shawshank Redemption θα είναι πάντοτε εδώ να μας το υπενθυμίζει. Μπορεί το Infinite με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ να μη γίνει ποτέ Shawshank Redemption, αλλά δε χρειάζεται όλες οι ταινίες να είναι αριστουργήματα και διαμάντια και όλα αυτά τα κλισέ, για να υπάρχουν.

Αν ο κόσμος ήταν πλασμένος μόνο με τελειότητα, θα ήταν βαρετός. Και δεν θα ξέραμε και τι είναι τελειότητα. Ή, αν την ξέραμε, θα μετρούσαμε μέρες πριν την πτώση του ανθρώπινου είδους ή και του πλανήτη όλου. Ωπ, μήπως αυτό συμβαίνει τώρα; Άλλη συζήτηση.

Ας επιστρέψουμε στα κινηματογραφικά, τι μας έβαλες τα υπαρξιακά ρε Menshouse, δεν πατήσαμε κλικ για να σκεφτούμε, αλλά για να μάθουμε αν αξίζει το Νο1 του Netflix. Έλεος ρε παιδιά…

Αφήνουμε λοιπόν στην άκρη αυτό το παραμιλητό του Τακαμούρι και επιστρέφουμε στο Infinite που έχει καταλάβει από την Παρασκευή την κορυφή των movie trends στο Netflix. Ναι, δεν είναι και κάτι το πρωτοφανές, δεν είναι συνταρακτικό, έχει συμβεί εκατοντάδες άλλες φορές.

Απλώς με το Infinite συμβαίνει το εξής: έχει λάβει κακές βαθμολογίες σε IMDB και Rotten Tomatoes. 17% στο δεύτερο. Όχι και τόση σκληρότητα βρε παιδιά…(δεύτερη παράγραφος που κλείνουμε έτσι και θα μας λέει η μάνα μας «όλο παιδιά αναφέρετε, μήπως να κάνετε και κανένα»)

Στο Infinite ο Μαρκ Γουόλμπεργκ υποδύεται τον Χάινριχ Τρεντγουέι, απλώς δεν τον ξέρει. Νομίζει ότι τον λένε Έβανς. Έχει όμως κάτι όνειρα και κάτι μνήμες από πράγματα που δεν έζησε, που τα τοποθετεί ως παραισθήσεις και παίρνει ψυχοφάρμακα γι’ αυτό, αλλά το νιώθει πως δεν είναι τυχαίες μίξεις του νου του. Το νιώθει πως είναι πράγματα που κουβαλά η ψυχή του.

Δεν θα αργήσει πολύ να δικαιωθεί, όταν θα συλληφθεί σε ένα μαναφούκι που θα γίνει με έναν μικρομαφιόζο που αγόρασε από τον Χάινριχ ένα σπαθί Σαμουράι με αντάλλαγμα 60 φακελάκια ναρκωτικά, αλλά του έδιναν 55 και ο Χάινριχ τα πήρε στο κρανίο και έπεσαν κάτι ψιλές.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Στο τμήμα, ο Τρεντγουέι βρίσκεται μπροστά σε έναν τύπο περίεργο που δεν είναι αστυνομικός. Ούτε δικηγόρος. Ονομάζεται Μπάθχερστ και είναι αυτός που στις προηγούμενες ζωές τους μάχονταν, ο ένας για να καταστρέψει τον κόσμο, ο δεύτερος για να τον σώσει.

Ο Μπαθχερστ και ο Τρεντγουέι είναι Αιώνιοι. Αυτό σημαίνει πως πεθαίνουν, μετενσαρκώνονται και διατηρούν ακέραιη τη μνήμη. Για χρόνια ήταν στην ίδια μεριά. Κάποια στιγμή ο Μπάθχερστ κουράστηκε με τις μετενσαρκώσεις και ήθελε να σταματήσει αυτό. Ο μόνος τρόπος να το πετύχει, ήταν να αφανίσει κάθε ύπαρξη. Όσο υπάρχει ζωή, τόσο η ψυχή του θα βρίσκει σώμα.

Έφτιαξε λοιπόν μια συσκευή ωοειδή ο Μπάθχερστ και ο Τρεντγουέι με την ομάδα των Αιώνιων προσπαθεί να τον εμποδίσει. Και στην προηγούμενη ζωή είχε καταφέρει να πάρει το Αυγό και να το κρύψει κάπου. Μόνο που ο Μπάθχερστ τον κυνήγησε και του έριξε μια σφαίρα απώλειας μνήμης.

Οπότε στην νέα του ζωή, καλείται να θυμηθεί που το έκρυψε το Αυγό, για να το βρουν οι δικοί του πριν τον Μπάθχερστ και να το καταστρέψουν για να σώσουν τον κόσμο.

Αναμφίβολα, το Infinite δεν είναι μια ταινία που περιμένεις να πετάξεις το βρακί σου στον αέρα για την πλοκή της ή για τις ερμηνείες της. Κι ούτε περιμένεις κάποια από αυτά που βλέπεις να υποστηρίζονται από τους νόμους της Φυσικής.

Θες να δεις ένα ωραίο action με ένα ευφυές premise. Και αυτό παίρνεις. Κι αν οι άνθρωποι κρίνουν τα πράγματα για αυτό που είναι, αυτό που λένε ότι είναι, κι όχι για αυτό που θέλουν οι άλλοι να είναι, τότε θα είμαστε πολύ καλύτερα στην ψυχολογία μας.

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ δε θα μας μείνει υποκριτικά στο μυαλό όταν τελειώσει η καριέρα του. Εννοείται. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα του αναγνωρίζουμε και τις καλές του ταινίες. Και το Infinite είναι μια χαρά ταινία. Εύκολη, τίμια, της λείπει η κλιμάκωση, αλλά δεν είναι και τόσο φλέγον ζήτημα, οπότε Δευτέρα βράδυ σίγουρα θα σου δώσει ένα ευχάριστο δίωρο, ξέγνοιαστο.

Γι’ αυτό και δίκαια είναι στο Νο1 του Netflix και θα βρίσκεται εκεί με ισχυρό ανταγωνισμό από το Νο2, για το οποίο θα μιλήσουμε σε επόμενο επεισόδιο.