Δεν έτρεξαν γιατί νόμιζαν ότι είναι κομμάτι του ρόλου: Ο Έλληνας ζεν πρεμιέ που έσβησε ξαφνικά την ώρα του γυρίσματος
Βρείτε μας στο

Μια από τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Ένα γύρισμα που όσοι συμμετείχαν σε αυτό, δεν το ξέχασαν ποτέ, καθώς κατά τη διάρκειά του συνέβη ένα τραγικό περιστατικό.

Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το Menshouse.gr μας παρουσιάζουν την θλιβερή ιστορία του Έλληνα ζεν πρεμιέ που έσβησε την ώρα των γυρισμάτων, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων του που δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα συνέβησαν.

Ποιος ήταν αυτός; Ο Στράτος Φλώρος.

«Ήταν μόλις 20 ετών, στην πρώτη και τελευταία του εμφάνιση. Τα γυρίσματα σε παραγωγή της Ολύμπιας Film ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 1950. Στη μέση των γυρισμάτων είναι έτοιμοι να γυρίσουν μία σκηνή όπου ο μικρός 10χρονος γιος της οικογένειας -σύμφωνα με το σενάριο- πρέπει να παραπονεθεί πως έχει τρομερό πονοκέφαλο, με τον σκηνοθέτη Γρηγορίου να του εξηγεί το πώς πρέπει να το παίξει», διηγείται ο Ανδρόνικος και συνεχίζει αποκαλύπτοντας ότι ο νεαρός ηθοποιός κυριολεκτικά άρχισε να «σβήνει» μπροστά στο συνεργείο αλλά… κανείς δεν ασχολήθηκε καθώς όλα συνέβησαν την πιο λάθος στιγμή:

«Σε έναν διπλανό καναπέ, όμως, εκτός πλάνου, ξαπλώνει ο άτυχος Στράτος Φλώρος πιάνοντας το κεφάλι του και ψελλίζει ‘δεν είμαι καλά, πονάει το κεφάλι μου’. Από το συνεργείο δεν νοιάστηκε κανένας… Όλοι πίστεψαν πως το έκανε για να υποδείξει στο νεαρό παιδί πώς πρέπει να παίξει τη σκηνή. Μάλιστα, ο ίδιος ο Γρηγορίου τον στραβοκοίταξε. Θύμωσε με αυτήν την υπόδειξη, θεωρώντας ότι ο νεαρός Φλώρος επεμβαίνει στο έργο του».

Το κώμα και η αιτία θανάτου

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο ηθοποιός δύσκολα θα επιβίωνε ακόμα και αν η αντίδραση των συναδέλφων του ήταν άμεσα.

Πιο… κλισέ δεν γίνεται: Η τέρμα προβλέψιμη ατάκα με την οποία άρχισε ο Πικέ το φλερτ με τη Σακίρα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πιο… κλισέ δεν γίνεται: Η τέρμα προβλέψιμη ατάκα με την οποία άρχισε ο Πικέ το φλερτ με τη Σακίρα!

Αιτία; Είχε «χτυπηθεί» στα 20 μόλις χρόνια του από φυματιώδη μηνιγγίτιδα.

«Πέρασε πολλή ώρα για να ανακαλύψουν ότι ο άτυχος νέος σωριασμένος στον καναπέ έλεγε την αλήθεια. Όταν το διαπίστωσαν είχε ήδη πέσει σε κώμα. Τον έτρεξαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στο νοσοκομείο όπου διεγνώσθη φυματιώδης μηνιγγίτιδα. Δύο ημέρες άντεξε και έφυγε από τη ζωή». Δείτε τι ακριβώς συνέβη στο βίντεο που ετοίμασε ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης.