Netflix κωμωδία Τζούλια Ρόμπερτς
Βρείτε μας στο

Κάποιες ταινίες δεν φτιάχνονται για να προκαλέσουν κάποια καλλιτεχνική κοσμογονία. Φτιάχνονται για να γίνουν ένα λιμάνι ηρεμίας, για να κρατάνε συντροφιά, για να σε ησυχάζουν ψυχικά. Κι η ρομαντική κομεντί που ανέβηκε στο Netflix είναι ακριβώς αυτό.

Όλοι όσοι βρισκόμαστε στα 30-35, άντε μέχρι 40, έχουμε ζήσει τις πιο έντονες μνήμες των παιδικών μας χρόνων τα σαββατοκύριακα που περνούσαμε τα μεσημέρια μαζί με την οικογένεια, με ένα πιάτο φαγητό, συνήθως κοτόπουλο με πατάτες ή μακαρόνια με κιμά, με μια κοακόλα, με την τηλεόραση ανοιχτή και ανέμελο bingewatch.

Τότε βέβαια δεν ξέραμε καν αυτή τη λέξη. Βλέπαμε λοιπόν συνήθως τα Φιλαράκια στο STAR είτε στις 14:30 είτε στις 15:30, αλλά αυτό ήταν το κυρίως μενού. Λίγο νωρίτερα, τον έλεγχο τον είχε η μαμά που συνήθως έβαζε πρώτα το MEGA να δει κάποια από τις χολιγουντιανές ταινίες που θα ξεκινούσαν στις 13:50.

Μια τέτοια κλασική ήταν ο Ποντικομικρούλης, το 50 First Dates και κάμποσες cheesy ταινίες. Μια τέτοια κλασική ήταν και το Ζευγάρι Της Χρονιάς ή αλλιώς America’s Sweethearts, με πρωταγωνιστικό τρίο τους Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν-Ζέτα Τζόουνς και Τζον Κιούζακ, με Μπίλι Κρίσταλ και Χανκ Αζάρια, με Κρίστοφερ Γουόκεν και Άλαν Άρκιν.

Σε αυτή την ταινία, που ανέβηκε πρόσφατα στο Netflix βλέπουμε μια από εκείνες τις φορές που αρνούμαστε να αποδεχτούμε στην πραγματικότητα, δηλαδή την επικράτηση του αυθεντικού love story.

Μπορεί για την αληθινή ζωή να το απορρίπτουμε με βδελυγμία, να λέμε βλέποντας τέτοιες ταινίες «μα τι ψέματα είναι αυτά», αλλά, δεν ξέρουμε πώς φτάσαμε σε τέτοια αποδόμηση, στην τηλεόραση το αντέχουμε.

Η Γκουέν Χάρισον (Τζόουνς) και ο Έντι Τόμας (Κιούζακ) είναι δύο σουπερστάρ του Χόλιγουντ που ο κόσμος τους λατρεύει μαζί, οι παπαράτσι τους ακολουθούν και οι ίδιοι αρέσκονται σε αυτή την υπερπροβολή της ιδιωτικής τους ζωής, στο πούλημα του γάμου τους. Μόνο που όλα είναι ένα ψέμα.

Και λίγο πριν αποκαλυφθεί το ψέμα, λίγο πριν αυτοί οι δύο άσπονδοι πάρουν διαζύγιο, με κάποιες από τις κόντρες τους να έχουν βγει στη φόρα, ακούνε τους μάνατζερ τους που τους πείθουν να πάνε σε ένα κέντρο ευεξίας και απομόνωσης, δήθεν για να ξαναβρούν τον έρωτα, και όλο αυτό το πλασάρουν στα μίντια.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Η Γκουέν έχει πάντα μαζί της την Κίκι, την αμπιγιέζ της, έχει όμως και τον Χέκτορ Γκοργκονζόλας (Χανκ Αζάρια) που είναι ο κρυφός της εραστής. Οπότε, το retreat θα καταλήξει σε φιάσκο ως προς το brand τους και αυτό που ζητάνε τα μίντια, αλλά θα οδηγήσει τις ζωές τους σε κάτι καλύτερο.

Και για τον Τόμας αυτό βρίσκεται στο πρόσωπο της Κίκι, που τον ερωτεύεται και την ερωτεύεται κι αυτός. Πώς όμως θα επιβιώσει ο έρωτας ενώπιον μιας αδίστακτης και «μονοφαγούς» γυναίκας, όπως η Γκουέν; Και με την Κίκι να πρέπει να θέσει σε κίνδυνο την δουλειά της.

Όπως συμβαίνει πάντοτε στη μυθοπλασία, ο γνήσιος έρωτας νικάει. Κι είναι ένα ψέμα που χρειάζεται να το παίρνουμε ως μήνυμα πού και πού, ειδικά όταν προέρχεται από τη σεροτονίνη των παιδικών μας αναμνήσεων, από την εποχή της άγνοιας του κόσμου.

Αυτή η ταινία είναι η απόδειξη πως το εύπεπτο στην τέχνη δεν είναι απαραίτητα κακό ή ανούσιο. Έχει την αξία του, προσφέρει κάτι στον θεατή. Προφανώς, κανείς από τους 3 ηθοποιούς δεν θα θυμάται αυτή την ταινία στο τέλος της καριέρας του. Ίσως ακόμα και τώρα. Αλλά τη θυμόμαστε εμείς και γι’ αυτό μόλις ανέβηκε την Παρασκευή στο Netflix, έπιασε θέση στη 10άδα.