Underwater Netflix θρίλερ ταινία
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Ξεχάστε τι λέει το IMDB: Το νο1 του Netflix «κλείδωσε» για φέτος… (Vid)

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έχει τόσο χαμηλή βαθμολογία στο IMDB και στο RT...

Πολλές φορές απορούμε για το πώς κρίνει ο κόσμος  μια ταινία, με βάση ποιες προσδοκίες και ποιες απαιτήσεις. Τι ζητάει κανείς από μια ταινία όπως το Underwater για να φτάσει να του βάλει βαθμολογία που οριακά ξεπερνάει τη βάση;

Πρόκειται για μια ταινία που κυκλοφόρησε το 2020, με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Στιούαρτ, η οποία, η αλήθεια είναι, δεν έχει πια τόσο έντονο αυτό το στοιχείο, της πρωταγωνίστριας δηλαδή, δεν είναι το πρόσωπο πάνω στο οποίο τα στούντιο θα χτίσουν μια ολόκληρη παραγωγή.

Και, με ειλικρίνεια, δεν είχαμε καμία προσδοκία από ταινία θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Στιούαρτ. Ίσως βέβαια γι’ αυτόν τον λόγο μας ικανοποίησε το Underwater. Δεν είναι σαφώς ταινία για να ξετρελαθείς, για να λες μέσα σου «τι είδα τώρα..;», δεν είναι για bold εκφράσεις και συναισθήματα.

Δεν είναι όμως το Underwater και για να «πνιγεί» σε χαμηλές βαθμολογίες. Είναι ένα αρκετά καλό θρίλερ, που σίγουρα του λείπουν οι καλές ερμηνείες, της Στιούαρτ δεν της ταιριάζει καθόλου το δράμα δράσης, αλλά είναι περισσότερο μιας ευρωπαϊκής μεθοδολογίας και προσέγγισης, αλλά ποιος νοιάζεται;

To σενάριο είναι αξιοπρεπέστατο και αυτό το survival action film είναι, στο τέλος της ημέρας, ένα άρτιο δείγμα του είδους του.

Οκ, είναι πολύ τραβηγμένο το premise, γιατί δεν μπορεί να υποστηριχθεί επιστημονικά η ύπαρξη τόσο μεγάλων εγκαταστάσεων στα 11 χλμ. βάθος της θάλασσας και η παρουσία τόσων ανθρώπων λες και είναι παιχνιδάκι να ανεβοκατεβαίνεις στη θάλασσα με τέτοια ατμοσφαιρική πίεση, αλλά είναι μια υπερβολή που αντέχεται.

Το Underwater πραγματεύεται την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων, εργαζομένων σε έναν σταθμό εξόρυξης πετρελαίου στην Τάφρο των Μαριάνων, όπου όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά και συμβαίνει μια καταστροφή που απαιτεί την εκκένωση του σταθμού από τους ανθρώπος εκεί και την επάνοδό τους στην επιφάνεια.

Κάποιοι θα προλάβουν να μπουν στις ακάτους και να φτάσουν στην επιφάνεια. 6 άτομα θα εγκλωβιστούν σε ένα μέρος των εγκαταστάσεων και θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα αφεθούν στη μοίρα τους ή αν θα επιχειρήσουν να πάνε σε ένα σημείο όπου υπάρχουν άκατοι, διακινδυνεύοντας πάντοτε την ζωή τους. Το ρίσκο είναι μεγάλο, αλλά είναι και η μόνη τους ελπίδα.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Έτσι, ξεκινάνε για το σημείο Ρόουμπακ, στην πορεία όμως θα δουν πως δεν πρόκειται για ένα τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε έκρηξη και σύντομα θα καταστρέψει όλο τον σταθμό εξόρυξης. Ορισμένα πτώματα ανθρώπων που είναι τυλιγμένα σε μια παράξενη οντότητα σαν σε θαλάσσιο πέπλο, ή σαν μέδουδες, θα δώσουν το μήνυμα πως κάτι προκάλεσαν οι άνθρωποι με το να πάνε τόσο βαθιά.

Έχοντας το κλασικό μήνυμα πως η μανία εξερεύνησης του ανθρώπου, μπορεί πολλές φορές να ξυπνήσει μια δύναμη που θα διαλύσει τα πάντα, το Underwater κατευθύνεται προς τα horror μονοπάτια και παρουσιάζει ένα θαλάσσιο τέρας σαν τον Κθούλου, που διψάει για ανθρώπινο αίμα. Εκεί κάτω, στα 11 χλμ. δεν υπάρχει κάτι άλλο προς βρώση.

Η δύτης Νόρα Πράις και η Έμιλι Χάβερσαμ θα αποδειχθούν πιο ανθεκτικές μαζί με τον τραυματισμένο Λίαμ Σμιθ και θα πρέπει να περάσουν μέσα από το τέρας για να φτάσουν στις ακάτους. Στο τέλος, κάποιος θα πρέπει να πάρει τη γενναία απόφαση να μείνει πίσω για να πατήσει το κουμπί της έκρηξης.

Έχοντας μια καλή σκηνοθεσία που σου δίνει τη δυνατότητα να τρομάξεις, να σου κοπεί για λίγο η ανάσα, να δεσμευτείς συναισθηματικά, το Underwater είναι ένα αρκετά και αδίκως υποτιμημένο θρίλερ που κάνει την έφοδό του στο Netflix για να καπαρώσει την πρώτη θέση στα trends.