Καλύτερη κι απ’ το “Home Alone”: Αν δεν έχεις δει την νο1 χριστουγεννιάτικη ταινία ever, βγάλε το Netflix (Vid)
Βρείτε μας στο

Υπάρχει μια τάση που αναπτύσσεται τελευταία στον κινηματογράφο, η οποία και έχει να κάνει με το λεγόμενο origin: θρυλικοί χαρακτήρες που έχουν αφήσει εποχή στην ποπ κουλτούρα γίνονται πρωταγωνιστές μιας ιστορίας που διηγείται την απαρχή τους. Το είδαμε με το «Joker», το είδαμε με το «Cruella», το είδαμε με το «Solo»: γενικά οι δημιουργοί γουστάρουν να μας εκθέτουν το πως οι ήρωές μας έγιναν οι… ήρωές μας.

Σε αυτή την τάση εντάσσεται και το «Klaus», μια ταινία που έσκασε στο Netflix το 2017 και παραδόξως δεν έχει πάρει ακόμα την αναγνωρισιμότητα που της αξίζει και αυτό είναι πολύ άδικο. Διότι δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να ειπωθεί πως το «Klaus» είναι ίσως η καλύτερη «χριστουγεννιάτικη» ταινία όλων των εποχών, ένα αληθινό αριστούργημα που η προβολή του τον τελευταίο μήνα του χρόνου είναι ό,τι πρέπει. Κάποιοι παραμένουν κολλημένοι στο «Home Alone» αλλά εδώ και μερικά χρόνια, το «Klaus» είναι με διαφορά στην νούμερο 1 θέση της άτυπης λίστας με τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Φυσικά, από τον τίτλο και μόνο της ταινίας μπορεί να γίνει κατανοητό με ποιον χαρακτήρα καταπιάνεται το «Klaus». Αν ωστόσο δεν το γνωρίζαμε καν και η αφήγηση της ταινίας ήταν αυτή που εν τέλει θα μας οδηγούσε στην αποκάλυψη πως εδώ βλέπουμε το πως ο Άγιος Βασίλης έγινε ο… Άγιος Βασίλης, έχουμε την αίσθηση πως η ταινία θα δούλευε ακόμα περισσότερο. Ακόμα και έτσι βέβαια, παραμένει αληθινό διαμάντι.

Φαινομενικός πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Jasper, ένας κακομαθημένος ταχυδρόμος που καλείται να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή: να αναλάβει το ταχυδρομείο ενός μικροσκοπικού αλλά άκρως τρομακτικού χωριού του Αρκτικού Κύκλου, όπου όλοι μισιούνται μεταξύ τους. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για εκείνον μέχρι που γνωρίζει έναν πρώην κατασκευαστή παιχνιδιών και νυν απομονωμένο ξυλουργό με το όνομα Klaus. Και από εκείνο το σημείο και μετά αλλάζουν τα πάντα.

Είναι απορίας άξιο το πως η Disney απέρριπτε επί σειρά ετών το συγκεκριμένο σενάριο, τη στιγμή μάλιστα που δεν το υπογράφει και κάνας τυχαίος: ο Pablos που βρίσκεται πίσω από το «Klaus» έχει εμπλακεί στην «Παναγία των Παρισίων», στον Ταρζάν και σε ολόκληρο το franchise του «Εγώ, ο Απαισιότατος». Και όμως, η Disney τον έστειλε στην αγκαλιά του Netflix με αποτέλεσμα το «Klaus» να γίνει το πρώτο animation παραγωγής Netflix και να χάσει η Disney την ευκαιρία να συνδέσει το όνομά της με το καλύτερο παιδικό παραμύθι που είδαμε υπό μορφή κινουμένων σχεδίων τα τελευταία δέκα χρόνια!

Το «Klaus» αντιμετωπίζει το παραμύθι του Άγιου Βασίλη με την φρεσκάδα, το κέφι και κυρίως, την έμπνευση και την πρωτοτυπία που του αντιστοιχεί με αποτέλεσμα να πρόκειται για μια ιστορία που σε κάνει μία να χαμογελάς και -προφανώς όπως κάθε τέτοια δημιουργία- μία να κλαις, ανάλογα με τις στροφές της πλοκής. Όσο ακόμα οι μέρες είναι γιορτινές, οι δρόμοι στολισμένοι και το πνεύμα των Χριστουγέννων ανάμεσά μας, τιμήστε το «Klaus» στο Netflix και είναι δεδομένο: η προβολή του θα γίνει μια ετήσια συνήθεια και κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες θα επιστρέφετε σε αυτό…

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)