καλύτερες νέες σειρές 2024
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Το βλέμμα στη Σοφία Βεργκάρα: 8 νέες σειρές που περιμένουμε στο πρώτο μισό του 2024

Η αλήθεια είναι πως οι νέες κυκλοφορίες που έχουν γίνει γνωστές, δε μας κάνουν να σκίζουμε τα ρούχα μας...

Ουκ εν τω πολλώ το ευ, λέει το ρητό και στην περίπτωση της ξένης μυθοπλασίας, το πολύ το κυριέ ελέησον το έχει βαρεθεί κι ο παπάς, μιας και κάθε χρόνο, οι νέες σειρές που κυκλοφορούν, σχεδόν ξεχνιούνται πριν καν περάσει βδομάδα από το φινάλε τους.

Αυτό είναι ένα δείγμα πως οι σεναριογράφοι έχουν πάθει burnout και πως η πληθώρα των σειρών ετησίως, έχει προκαλέσει μια απονεύρωση, μια νέκρωση στον τηλεθεατή. Στην αναζήτησή μας για τις πιο υποσχόμενες νέες σειρές στο πρώτο μισό του 2024, δε μπορούμε να πούμε πως καταλήξαμε εύκολα σε επιλογές.

Χρειάστηκε να κατεβάσουμε αρκετά τα στάνταρ μας για να φτάσουμε σε 8 νέες σειρές. Αρκούσε να έχει ένα ελκυστικό στοιχείο κάθε σειρά και αυτομάτως είχε θέση στη λίστα, απλά και μόνο γιατί δεν υπήρχαν συναρπαστικές εναλλακτικές.

Από τις 8 νέες σειρές, είναι μόλις δύο αυτές που βλέπουμε με περιέργεια και μπόλικο ενδιαφέρον, ενώ οι υπόλοιπες έχουν κάμποσα ερωτηματικά στο πλάι τους.

The Brothers Sun – 5 Γενάρη (Netflix)

Η παρουσία της Μισέλ Γέο, της εχούσης Όσκαρ από τον Μάρτιο του 2023 και δη ‘Α Γυναικείο, είναι το μόνο ελκυστικό που βρίσκουμε στη σειρά αυτή. Όλα τα υπόλοιπα θα περιμένουμε να τα δούμε. Η Γέο είναι μια γυναίκα που έχει δύο γιους, ο ένας ζει στην Ταϊβάν με τον πατέρα του, ο άλλος μαζί της στο Λος Άντζελες.

Ο πρώην άντρας της είναι επικεφαλής στην ταϊβανέζικη μαφία, στις περίφημες triads, και η δολοφονία του από έναν πληρωμένο δολοφόνο θα αναγκάσει τον έναν γιο να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να αποκαλύψει την πραγματική του ζωή στη μητέρα και τον αδερφό του.

True Detective: Night Country – 16 Γενάρη (Nova Cinema)

10 χρόνια κυκλοφορεί στο HBO αυτό το franchise, αυτή η ανθολογία ιστοριών και ίσως τώρα να βρεθεί για πρώτη φορά στα επίπεδα της πρώτης σεζόν που έγραψε τηλεοπτική ιστορία. Χωρίς τον Νικ Πιτσολάτο πια στο σενάριο και την παραγωγή, με τη Τζόντι Φόστερ να πρωταγωνιστεί σε σειρά για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, η 4η σεζόν του True Detective γνωρίζει ήδη αποθέωση.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου σε δημοσιογράφους στο εξωτερικό, οι συζητήσεις αφορούν το πόσο καταπληκτική είναι η Τζόντι Φόστερ και πως το dynamic στη σχέση με τη συνάδελφό της, που υποδύεται η Κάλι Ρέις, θυμίζουν κάτι από ΜακΚόναχι-Χάρελσον.

Η πλοκή αυτή τη φορά ξετυλίγεται γύρω από την εξαφάνιση 8 ανδρών από έναν ερευνητικό σταθμό στην αρκτική περιοχή, εξαφάνιση που συνδέεται με τη δολοφονία μιας ιθαγενούς της περιοχής.

Griselda – 26 Ιανουαρίου (Netflix)

Έχουμε αναρωτηθεί μέσα μας για χρόνια αν η Σοφία Βεργκάρα είναι ηθοποιός, αν η ίδια θέλει να είναι ηθοποιός. Δεν έχουμε καταλήξει. Είμαστε σίγουρα πιο κοντά στο αρνητικό παρά στο θετικό. Παρά ταύτα, η μίνι σειρά Griselda που η Βεργκάρα την επεξεργάζεται κοντά 8 χρόνια, της δίνει έναν ρόλο που έχει την προοπτική να την εξελίξει και να της επιτρέψει να δείξει πόσο μακριά φτάνει.

Η Βεργκάρα υποδύεται την Γκριζέλντα Μπλάνκο, τη γυναικεία εκδοχή του Πάμπλο Εσκομπάρ, μια διαβόητη ηγέτιδα ενός εκ των πιο σεσημασμένων καρτέλ ναρκωτικών στην Κολομβία και τη Λατινική Αμερική. Κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο «Μαύρη Χήρα» ή «Γιαγιά της Κοκαΐνης».

Masters of the Air – 26 Ιανουαρίου (Apple TV+)

Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς στην παραγωγή, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος η πλοκή, Όστιν Μπάτλερ και Μπάρι Κίον στο καστ, βομβαρδιστική μονάδα του Αμερικανικού Στρατού, όλα αυτά είναι υπεραρκετά για να έχουμε στα must watch αυτή τη μίνι σειρά.

The Regime – 4 Μαρτίου (HBO/Vodafone TV)

Μετά την επιτυχημένη πορεία του Mare of Easttown, η Κέιτ Γουίνσλετ συνεχίζει στις μίνι σειρές, αυτή τη φορά υποδυόμενη μια Καγκελάριο σε μια φανταστική χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, φιγούρα που έχει απόλυτα καρικατουρίστικη απεικόνιση κι είναι ένας συνδυασμός της Ευνοούμενης του Λάνθιμου με τη Μαρία Αντουανέτα της προεπαναστατικής Γαλλίας.

Το σενάριο υπογράφει ο Γουίλ Τρέισι και η νέα σειρά έξι επεισοδίων, σε σκηνοθεσία των Στίβεν Φρίαρς και Τζέσικα Χομπς, «αφηγείται τα γεγονότα που διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια ενός έτους μέσα στα τείχη του παλατιού ενός σύγχρονου αυταρχικού καθεστώτος σε μία φανταστική χώρα της κεντρικής Ευρώπης, καθώς αρχίζει σιγά σιγά να χάνει τη δύναμη του».

Manhunt – 18 Μαρτίου (Apple TV+)

Δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που θα αρνηθούμε οτιδήποτε έχει σχέση με αμερικανική ιστορία του 18ου αιώνα, δη με τον Αβράαμ Λίνκολν. Η μίνι σειρά αυτή μας μεταφέρει στο μετά της δολοφονίας του από τον Τζον Γουίλκς Μπουθ, συνδέοντας τα ιστορικά στοιχεία με μια μυθοπλασία, φτιάχνοντας τρόπον τινά ένα εναλλακτικό σενάριο της εξέλιξης των ΗΠΑ.

3 Body Problem – 22 Μαρτίου (Netflix)

Ολίγη από Interstellar έχει η σειρά που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Λιου Κισίν, με τους δημιουργούς του Game of Thrones να παραδίδουν την πρώτη τους σειρά μετά το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας τους. Πρόκειται για ένα sci-fi που ενώνει τρεις διαφορετικές στιγμές, μια στο παρελθόν, μια στο παρόν και μια στο μέλλον, και πραγματεύεται την εμφάνιση ενός εξωγήινου πολιτισμού και την προσπάθεια της ανθρωπότητας να βρει άλλη κατοικία στο σύμπαν.

Fallout – 12 Απριλίου (Amazon Prime Video)

Μετά το The Last of Us, σειρές που βασίζονται σε video games έχουν την προσοχή μας. Στο Fallout βλέπουμε επίσης ένα εναλλακτικό σενάριο εξέλιξης της παγκόσμιας ιστορίας, σε μια λογική κοντινή στο Man In the High Castle. Εδώ, έχουμε ένα post-apocalyptic σκηνικό, μια Αμερική μετά τον Β’ Παγκόσμιο, όπου η πυρηνική τεχνολογία έχει αναπτυχθεί ραγδαία κι έχει οδηγήσει σε μια προηγμένη κοινωνία. Πιο προηγμένη κι από το σήμερα, ρετροφουτουριστική σχεδόν.