Griselda Netflix Σοφία Βεργκάρα
Βρείτε μας στο

Με το χέρι στην καρδιά, δεν νομίζουμε ότι υπήρχαν πολλοί που να περίμεναν ότι η σειρά Griselda στο Netflix με την Σοφία Βεργκάρα θα μπορούσε να είναι έστω καλή.

Η Σοφία Βεργκάρα δεν έχει στην πορεία της ως ηθοποιός πάνω από έναν ρόλο που να έμεινε στο κοινό και αναφερόμαστε σε αυτόν της Γκλόρια στο Modern Family. Τώρα που το σκεφτόμαστε, δε μας έρχεται κάποιος ρόλος που να την είδαμε και να την θαυμάσαμε.

Και στο Modern Family ήταν μέρος ενός υπέροχου συνόλου, που απλά ξεχώρισε γιατί ήταν το πιο γνωστό όνομα μετά τον Εντ Ο’ Νιλ και σούπερ δημοφιλής. Από το φινάλε μάλιστα της σειράς, το 2020, δεν είχε κάνει τίποτα υποκριτικά.

Άρα, τα δεδομένα δεν ήταν με το μέρος της ως προς το Griselda. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο γύρισε το χαρτί υπέρ της, αλλά με την δική της εποπτεία η σειρά αυτή είναι μια σειρά που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τα Narcos. Όχι να είναι απόλυτα ίση, αλλά να τα κοιτάξει για λίγο στα μάτια.

Η Σοφία Βεργκάρα υποδύεται την διαβόητη Γκριζέλντα Μπλάνκο, ίσως τη μοναδική γυναίκα στα καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής που έγινε φόβος και τρόμος για τους άντρες, που μπόρεσε να κουλαντρίσει κοτζάμ καρτέλ του Μεδεγίν την εποχή που σε αυτό ήταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ.

Η Γκριζέλντα σκότωσε τον άντρα της και μαζί με τους τρεις γιους τους έφυγε για τη Φλόριντα, για το Μαϊάμι, με στόχο να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών και αφού βρίσκεται πρώτα κοντά στον θάνατο και τα βάζει με τα μεγάλα κεφάλια της περιοχής, καταφέρνει να γίνει η ηγέτιδα και να διακινεί εκείνη όλη την κόκα του Μεδεγίν.

Η διορατικότητα της, η τόλμη της και το ότι ως γυναίκα σε αυτό το κύκλωμα καταλαβαίνει πως οι άντρες επαναπαύονται στην σωματοδομή και την αίσθηση πως τους φοβούνται επειδή είναι άντρες, διαβάζει τις κινήσεις και τους κολλάει όλους στον τοίχο.

Κάθε αυτοκρατορία όμως έχει άνοδο και πτώση και στην περίπτωση της Γκριζέλντα, αυτή ήρθε, όπως αποτυπώνεται στη μίνι σειρά, όταν έμπλεξε στο κεφάλι της τον ερωτικό με τον επαγγελματικό εγωισμό κι όταν η περηφάνια της έγινε πολύ μεγαλύτερη από την ευφυΐα της.

Σε αυτά τα 6 επεισόδια η πλοκή προχωράει κάπως γρήγορα, σε αντίθεση με το σύνηθες, τα πράγματα να ξεχειλώνουν. Δηλαδή θα μπορούσε να είναι 8-10 επεισόδια η σειρά και να δούμε περισσότερα για τη Γκριζέλντα και την άνοδο της αυτοκρατορίας της ή την διαχείριση της εντός φυλακής. Ίσως βέβαια να μην υπήρχε το υλικό για να γίνει κάτι τέτοιο.

Το νησί - σμαράγδι της Ελλάδας: Η «Ριβιέρα των Βαλκανίων» που έχει ό,τι ζητήσεις, σπάει φέτος κάθε ρεκόρ κρατήσεων (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το νησί – σμαράγδι της Ελλάδας: Η «Ριβιέρα των Βαλκανίων» που έχει ό,τι ζητήσεις, σπάει φέτος κάθε ρεκόρ κρατήσεων

Η Σοφία Βεργκάρα είναι πολύ καλή ως Γκριζέλντα και θα μπορούσε να το είχε κάνει πολύ πιο εντυπωσιακό αν είχε ακόμα 2 επεισόδια. Εντυπωσιακό γιατί, όπως είπαμε, δεν περιμένει κανείς να το πάει καλά υποκριτικά.

Εδώ δείχνει να το καταφέρνει γιατί έχει μεγάλο κομμάτι του ρόλου στα ισπανικά, τη μητρική της γλώσσα, ενώ και τα αμερικάνικα της είναι πολύ δουλεμένα σε σχέση με το Modern Family.

Τα 6 επεισόδια πάντως είναι τόσα που δεν χάνεις πολλά αν δε σου αρέσουν, αλλά ικανοποιείσαι αρκετά αν σου αρέσουν. Είναι και με αρκετή βιαιότητα σε κάποιες σκηνές, αποτυπώνεται εν τούτοις με τέτοιον τρόπο που το μάτι εστιάζει στην τακτική της Γκριζέλντα και δεν την μισεί που διαπράττει τέτοιες πράξεις και δίνει εντολές για δολοφονία ακόμα και των κοντινών της.