Μια λεπτομέρεια που λίγοι είχαν προσέξει: Γνωρίζετε γιατί ο Αντωνάκης, ο Κοκοβίκος μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες;
Βρείτε μας στο

Λίγες πόλεις «ακτινοβολούν» Ιστορία όπως η Αθήνα, λίγες πόλεις έχουν τέτοια συνέχεια, κληρονομιά. Μπορεί ο χρόνος να έφερε, αναπόδραστα, τεράστιες αλλαγές στην πρωτεύουσα της πατρίδας μας, όμως δεν παραδόθηκαν τα πάντα στη φθορά, στη σαρωτική δύναμη των αιώνων που έρχονται και παρέρχονται – κάθε άλλο.

Σε αυτά που «αντέχουν» είναι η οδός Τριπόδων στην Πλάκα. Σύμφωνα με το βιβλίο με τα ελληνικά ρεκόρ Γκίνες πρόκειται για τον αρχαιότερο δρόμο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ναι, δεν είναι η Ιερά Οδός, όπως υποστηρίζουν άλλες πηγές.

Έχει διατηρήσει την ίδια ονομασία για σχεδόν 25 αιώνες, Μια ήρεμη μέρα – πράγμα δύσκολο βέβαια με τόσους τουρίστες που τον περπατούν – έχεις την αίσθηση πως θα ακούσεις τους ψίθυρους του παρελθόντος να σου διηγούνται πράγματα σπουδαία, πράγματα τρανά…

Κάτι που επεκτείνεται και σε κινηματογραφικά «μετερίζια». Εδώ, γαρ, ήταν το σπίτι του Αντωνάκη του Κοκοβίκου και της Ελενίτσας στο «Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα», το οποίο μάλιστα υπάρχει ακόμα στις μέρες μας.

Ακριβώς απέναντι, επίσης, έγιναν γυρίσματα και για τις «Διπλοπενιές», ακόμα δηλαδή μια σπουδαία ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το menshouse.gr εντόπισαν εντυπωσιακές λεπτομέρειες για την οδό Τριπόδων, για τις κινηματογραφικές προεκτάσεις της. Πατήστε play στο παρακάτω βίντεο και ένα υπέροχο… ταξίδι στο χρόνο ξεκινά!

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)