Βέγγος
Βρείτε μας στο

Κάθε φορά, ξανά και ξανά. Βλέπεις και γελάς σαν την πρώτη φορά, δεν βαριέσαι ποτέ. Το σύμπαν ταινιών που δημιούργησε ο Θανάσης Βέγγος ως «Θου-Βου» είναι θρυλικό, αξεπέραστο.

Τόσο πολύ το έχουμε στην καρδιά μας ώστε είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τα… στραβά μάτια σε ορισμένα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και πέρασαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Στην 2η από αυτές τις ταινίες, με τίτλο «Θου-Βου Φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης Μαδιάμ», γυρισμένη το 1969, βλέπουμε κάποια στιγμή τον Βέγγο μεταμφιεσμένο σε τσιγγάνο-βιολιστή να τρέχει και να κλέβει μια Mustang, που βρίσκει σε ένα βενζινάδικο.

Μόνο που αυτή η Mustang αποδεικνύεται τελικά πως είχε… 2 πινακίδες, μια αμερικάνικη και μια ελληνική. Επίσης στα πλάνα από το εσωτερικό της… γινόταν Datsun!

Πώς γίνονται αυτές οι «μαγείες», αυτά τα 2 σκηνοθετικά λάθη, που εντόπισε ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το Menshouse.gr;

Οι απαντήσεις ακολουθούν στο παρακάτω απολαυστικό και διαφωτιστικό βίντεο (από το 7’:15’’ κι ύστερα).

Και όχι μόνο αυτές (οι απαντήσεις). Πατήστε play και σας περιμένει η αποκάλυψη χαριτωμένων «αστοχιών» κι από άλλες παλιές, αγαπημένες μας ταινίες.

«Πίστευε ότι δεν φαινόταν»: Τα 2 σκηνοθετικά λάθη στον θρυλικό «Θου- Βου» που μόνο ο Βέγγος είχε παρατηρήσει 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Χτυπήθηκε υπό γωνία: Το κακό που συνέβη στην άγρια πτήση της Singapore ήταν αδύνατον να προβλεφθεί

Ανεπαίσθητα λαθάκια που συνοδεύουν τα μεγάλα και τα σπουδαία, αυτού που ονομάζουμε εποποιία του ελληνικού κινηματογράφου.