Ξεχάστε το «Ρίτα Χέιγουορθ»: Ο καλύτερος Στίβεν Κινγκ στριμάρει στο Netflix και πάει καρφί για νο1 (Vid)
Βρείτε μας στο

Το να δημιουργείς μεγάλα, σημαντικά, αριστουργηματικά έργα είναι ένα πράγμα. Το να καταφέρνεις να τα δημιουργήσεις δίχως να υπάρχει η παραμικρή πρωτοτυπία στην πρώτη σου ύλη, το να παίρνεις μια ιστορία που απλά θα μπορούσε να αποτελεί μια όμορφη καλοκαιρινή ανάμνηση, όχι γεμάτη περιπέτεια και ηρωισμούς, αλλά απόλυτα συνηθισμένη και γειωμένη και να την μετατρέπεις σε κάτι μεγάλο, σημαντικό, αριστουργηματικό είναι κάτι άλλο. Είναι αληθινά αξιοθαύμαστο, πέρα από κάθε προσδοκία.

Για παράδειγμα ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί ότι η πρώτη ύλη για το «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» ήταν το εφαλτήριο για να δομηθεί μια καταπληκτική ιστορία -που στην συνέχεια έγινε και καταπληκτική ταινία- από το μυαλό του Στίβεν Κινγκ; Όταν όμως αυτός ο τελευταίος καταφέρνει να φτιάξει κάτι αληθινά μεγαλειώδες απλά και μόνο συλλαμβάνοντας τέσσερα αγόρια και το ξέγνοιαστο καλοκαίρι τους, τότε έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ παραπάνω από έναν απλό «παραμυθά».

Στο «Στάσου πλάι μου», την κινηματογραφική μεταφορά του μικρού μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ «The body», γινόμαστε μάρτυρες μερικών ημερών από τη ζωή μιας τυπικής αγοροπαρέας. Τέσσερα αγόρια στην εφηβεία, σε μια συνθήκη που τα πρώτα σκιρτήματα της ενηλίκιωσης αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, περνάνε τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην μικρή επαρχειακή πόλη όπου κατοικούν. Πρόσφατα ένας συμμαθητής τους έχει εξαφανιστεί, κανείς δεν ξέρει που πήγε.

Υπάρχουν όμως διάφορες φήμες για το εξαφανισμένο παιδί. Ακούγεται πως κάποιος είδε το πτώμα του μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη, πλάι σε έναν λάκο στις ράγες του τρένου. Προφανώς υπήρξε θύμα ενός τραγικού δυστυχήματος και το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ. Είναι αλήθεια όμως αυτό ή πρόκειται για μια χαζή φήμη; Με την παιδική περιέργεια τους ως αφετηρία και με το ξεπέρασμα της βαρεμάρας ως κίνητρο, η τετραμελής παρέα θα ξεκινήσει ένα μικρό ταξίδι στο δάσος προκειμένου να βρεθεί στο σημείο που -υποτίθεται πως- βρίσκεται το πτώμα του νεαρού αγοριού.

Οι επιδιώξεις τους δεν είναι μεγαλεπίβολες, δεν θέλουν να ανακαλύψουν την αλήθεια για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Θέλουν απλά να ζήσουν μια περιπέτεια. Και έτσι, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι που με βάση τα παιδικά μεγέθη φαντάζει μεγάλο αλλά στα μάτια των ενήλικων, εκείνων που δεν μετακινούνται με τα πόδια ανάμεσα στις μικρές επαρχιακές πόλεις, δεν πρόκειται καν για ταξίδι αλλά για μια απλή μετακίνηση…

Μερικά πριν το «Αυτό», όπου παρόμοια ζητήματα περί παιδικότητας θα τον απασχολήσουν, το μυαλό του Στίβεν Κινγκ δημιουργεί ένα αληθινά συγκινητικό οδοιπορικό προς την δύσκολη εποχή της ωριμότητας. Αυτή η τόσο γλυκιά συμμορία περιδιαβαίνει δάση και βουνοκορφές και δένεται μεταξύ της δίχως καν να το καταλαβαίνει ενώ αφήνει πίσω της την μοναδική πατρίδα κάθε ανθρώπου, τα παιδικά χρόνια. Το «Στάσου πλάι μου» είναι από τις ταινίες που μοιάζουν απλές στη μορφή αλλά κρύβουν μέσα τους ένα περιεχόμενο τόσο βαθύ, σύνθετο και αστραφτερό που όταν το ανακαλύψεις νιώθεις λίγο πιο «πλούσιος». Στριμάρει στο Netflix και θα είναι έγκλημα να μην το δει όποιος δεν το έχει κάνει ήδη…

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)