320 εκατ. ευρώ μπάτζετ: Αυτό που φέρνει το Netflix δεν έχει προηγούμενο…
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

320 εκατ. ευρώ μπάτζετ: Αυτό που φέρνει το Netflix δεν έχει προηγούμενο…

Για το Netflix είναι η πιο ακριβή παραγωγή που έχει κάνει και μπαίνει στη λίστα με τις πιο ακριβές ταινίες εν γένει
Menshouse Team

Σε όλη του την ύπαρξη, το Netflix έχει δώσει σε αρκετές περιπτώσεις πακτωλό χρημάτων. Κυρίως ταινίες είναι αυτές που έχουν κοστίσει αρκετά, με το Red Notice και το The Gray Man να είναι στην κορυφή με 200 εκατομμύρια δολάρια.

Το The Gray Man είναι από τους αδερφούς Ρουσό, οι οποίοι έχουν σκηνοθετήσει τις δύο τελευταίες ταινίες Avengers.

Η αναφορά σε αυτούς δεν είναι τυχαία. Έχουν κληθεί να διαχειριστούν τεράστια ποσά, το Infinity War και το Endgame είναι στις 10 πιο ακριβές κινηματογραφικές παραγωγές εν γένει, ενώ το Gray Man ήταν το Νο1, μαζί με το Red Notice, για το Netflix.

Πλέον όμως, η κορυφή θα ανήκει αλλού. Ανήκει ήδη δηλαδή, αλλά θα μπει και η σφραγίδα όταν κυκλοφορήσει η ταινία The Electric State, ίσως στο φινάλε του 2024, πιθανότερο όμως προς τις αρχές του 2025.

Πρόκειται για μια παραγωγή που το συνολικό της κόστος έγραψε 320 εκατομμύρια δολάρια και θα αυξηθεί κι άλλο όταν προστεθούν τα έξοδα για το promotion της ταινίας.

Το πόσο ακριβές είναι όμως οι παραγωγές μετριέται φυσικά στο κόστος προ μάρκετινγκ, οπότε με βάση αυτό το The Electric State θα μπει στην 12η θέση των πιο ακριβών ταινιών και στην 1η θέση για το Netflix.

Ακόμα δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά για την πλοκή, η ταινία βασίζεται σε ένα βιβλίο του 2018 του Σάιμον Στέλενχαγκ, εξυπακούεται πως για να κοστίζει τόσο, είναι sci-fi και αφορά μια ιστορία αναζήτησης από μια έφηβη κοπέλα, του αδερφού της, σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τη Νέα Υόρκη και πάει μέχρι τις δυτικές πολιτείες.

Μαζί της στο ταξίδι είναι ένα ρομπότ κι ένας τυχοδιώκτης, με το κόνσεπτ να είναι πολύ κλασικό και να αποτελεί κι ένα δίκοπο μαχαίρι για το πόσο καλή θα είναι τελικά η ταινία.

«Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το κοινό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το

Στο καστ ξεχωρίζουν στους κεντρικούς ρόλους τα ονόματα των Μίλι Μπόμπι-Μπράουν, Κρις Πρατ, Κε Χούι Κουάν, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Άντονι Μάκι, Στάνλεϊ Τούτσι, Μπράιαν Κοξ, Τζένι Σλέιτ, Τζέισον Αλεξάντερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία ξεκίνησε γυρίσματα τον Οκτώβριο του 2022 και κανονικά θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023, οπότε θα έπρεπε κάπου προς το Πάσχα να είχε βγει στο Netflix.

Όμως, ένας τεχνικός πέθανε σε δυστύχημα καθώς γυρνούσε από γύρισμα, με αποτέλεσμα τα γυρίσματα να διακοπούν και όσου συνεργάζονταν μαζί του, να χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη, είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ το Deadline.

Μετά από περίπου 2 μήνες τα γυρίσματα άρχισαν ξανά, ολοκληρώθηκαν, χρειάστηκε να γίνουν κάποιες επαναληπτικές λήψεις όμως και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί και το κόστος για μερικά εκατομμύρια, ώστε να κοστίσει τόσο η παραγωγή.

Θα ήταν και χωρίς αυτό στην πρώτη θέση του Netflix, αλλά με μικρότερη διαφορά από τις δύο ταινίες που αναφέραμε στην αρχή.

Τώρα λοιπόν, που όλα είναι έτοιμα, αναμένουμε το πρώτο trailer, ίσως μετά το καλοκαίρι και ημερομηνία κυκλοφορίας για ένα μεγαλεπήβολο πρότζεκτ.