Να τον πιεις στο ποτήρι: Το γκανγκστερικό έπος με τον Κόλιν Φάρελ που έρχεται είναι από τώρα η σειρά της χρονιάς (Vid)

Δεν κρατιόμαστε...

Είναι δεδομένο, αυτονόητο, χιλιοειπωμένο και αναμφίβολο: στον κόσμο των υπερηρώων υπάρχει από τη μια μεριά ο Μπάτμαν και το σύμπαν του και από την άλλη μεριά, όλοι οι υπόλοιποι υπερήρωες. Αυτά που έχουν προκύψει μέσα στη μυθολογία του Σκοτεινού Ιππότη είναι τόσο συναρπαστικά και τόσο επιτυχημένα που δεν μπορούμε να τον χορτάσουμε με την καμία, θέλουμε συνέχεια να βλέπουμε πράγματα με αυτόν πρωταγωνιστή.

Είναι μάλιστα τόσο ενδιαφέροντες οι αντίπαλοί του, που τελευταία οι παραγωγοί έχουν πιάσει το νόημα και καταλήγουν να αγνοούν τον ίδιο τον Μπάτμαν και να μας παραδίδουν δημιουργίες που έχουν να κάνουν μόνο με αυτούς: το «Joker» φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή αφού τον προσεχή Σεπτέμβρη έρχεται και το σχετικό σίκουελ ενώ ακολουθεί και ένα spin off από το έτερο «μπατμανικό» continuity, αυτό με τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Και αυτό το τελευταίο φαίνεται να είναι υπερβολικά ενδιαφέρον.

Μιλάμε για τη μίνι σειρά «The Penguin» που θα προβληθεί στο HBO Max τον Σεπτέμβρη με τον Κόλιν Φάρελ στον πρωταγωνιστικό ρόλο να συνεχίζει αγνώριστος ως Όζβαλντ Κόμπλποτ, κατά κόσμον Πιγκουίνος, αυτό που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια στο «The Batman». Η σειρά μοιάζει να έχει απόλυτα ρεαλιστικό ύφος, ο Μπάτμαν φαίνεται να μην υπάρχει πουθενά και απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ο Πιγκουίνος.

Όπως προκύπτει από το trailer, η ιστορία ξεκινά ακριβώς εκεί όπου τελείωσε το «The Batman», δηλαδή με την Γκόθαμ Σίτι να βρίσκεται στο απόλυτο χάος έπειτα από την δράση του Γρίφου. Το ίδιο ισχύει και για τη μαφία της πόλης καθώς μετά τον θάνατο του Καρμάιν Φαλκόνε, του απόλυτου δηλαδή αφεντικού των μαφιόζων της Γκόθαμ, υπάρχει ένα μεγάλο κενό εξουσίας και μέχρι αυτό να καλυφθεί ένας μαφιόζικος πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει.

Ο χαμηλόβαθμος Πιγκουίνος ξέρει πως αυτή είναι η ευκαιρία του. Έχει περάσει χρόνια σαν στρατιώτης της μαφίας αλλά τώρα έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την κρίση που αυτή βιώνει, να συμμαχήσει οπορτουνιστικά με κάθε μία από τις αντικρουόμενες φράξιες και να επιχειρήσει να τις ξεπεράσει όλες. Εδώ μιλάμε, με άλλα λόγια, για ένα τυπικό μαφιόζικο saga ατομικής ανόδου και αυτό το μπατμανικό σύμπαν που έχτισε ο Ματ Ριβς με το «The Batman» μοιάζει ιδανικός καμβάς για να ξετυλιχθεί.

Το trailer που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες είναι τόσο καλό που δεν μπορούμε να σταματήσουμε να το βλέπουμε, ο Κόλιν Φάρελ ήταν έτσι κι αλλιώς να τον πιεις στο ποτήρι στο ντεμπούτο του ως Πιγκουίνος αλλά τώρα που θα στηθεί πάνω του όλη η ιστορία δεν είναι υπερβολή να προβλέψουμε πως ίσως πρόκειται για τον ρόλο της ζωής του και κυριολεκτικά μετράμε αντίστροφα για να κάνει πρεμιέρα αυτή η μίνι σειρά…