The Institute: Ο Τζέιμς Φράνκο είναι ένα παρανοϊκό, ψυχιατρικό υβρίδιο
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

The Institute: Ο Τζέιμς Φράνκο είναι ένα παρανοϊκό, ψυχιατρικό υβρίδιο

Κάθε ταινία που φτιάχνει, κάθε τι που συμμετέχει τραβάει την προσοχή μας. Αξίζει κάθε...Φράνκο που θα δώσεις!

Ο Τζέιμς Φράνκο μας έχει δώσει πολλούς λόγους να θεωρούμε ότι είναι ένα τρομερό πρότυπο ανθρώπου. Θεωρεί ότι είναι αχρείαστο για τον κόσμο να ξέρει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, προβάλλει την φθαρτότητα του ως άτομο και την σύμφυτη ανεπάρκεια της σοβαροφάνειας, αφήνει την παιδικότητα του να πάρει τα ηνία, ζει ενεργητικά την ζωή, με σεβασμό και εκτίμηση προς τα πάντα γύρω του. Εκτός από αυτά που τον προκαλούν να τα αποδομήσει. Αυτή τη φορά δεν προέκυψε τέτοιος λόγος για να ασχοληθούμε μαζί του. Δεν είναι κάποιο Sausage Party, κάποιο Interview ή κάποιο Why Him. Το επερχόμενο θρίλερ του με τίτλο The Institute έστρεψε την προσοχή μας πάνω του.

Εκεί ο Φράνκο υποδύεται έναν ψυχίατρο που έχει σβήσει τα όρια της λογικής και του επαγγέλματος του. Ή για την ακρίβεια είναι το ίδιο το επάγγελμα που τον οδηγεί στον εναγκαλισμό με τον παραλογισμό. Η επιθυμία του να δει το τι μπορεί να προκαλέσει ο γιατρός στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι το μοναδικό και υπέρτατο κίνητρο του.

Η Ίζαμπελ Πόρτερ θα αποτελέσει το εργαλειακό μέσο προς την ανακάλυψη. Και δεν θα είναι μόνη. Το Institute περιγράφει την φαινομενική συνεισφορά που δίνει μια κλινική σε όσους την επισκέπτονται. Όσοι όμως μπαίνουν, δεν βγαίνουν. Με επικεφαλής τον Δρ. Κάιρν, το Rosewood αποτελεί έναν επιστημονικό όλεθρο. Η Ίζαμπελ θα γίνει υποχείριο στα πειράματα που αν ολοκληρωθούν, θα σβήσουν τη μνήμη της μια για πάντα. Θα είναι απλώς ένα πειθήνιο ρομπότ.

Πλύσεις εγκεφάλου, πρόκληση πόνου, πρόκληση σοκ. Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο ο δόκτωρ θα εφαρμόσει τις παρανοϊκές ορέξεις του. Η Ίζαμπελ θα χρειαστεί να υιοθετήσει την τακτική της αναμονής και της παραπλάνησης. Αν θέλει να διατηρήσει την πνευματική της ισορροπία…

Εκτός από το μουστάκι και την αμφίεση του Τζέιμς Φράνκο, που είναι σα να έβαλες μαζί σε κάποια εφαρμογή το πρόσωπο του Λίνκολν και του Ίρβιν Γιάλομ, αξίζει να αναφερθεί ότι μαζί του στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Πάμελα Άντερσον. Για την Πάμελα το Institute αφορά τη δεύτερη ταινία με σκοτεινή ατμόσφαιρα και θριλερικές καταβολές, μετά το αναπάντεχα καλό The People Garden του 2016. Επειδή ο Φράνκο έχει μια ικανότητα να διαχειρίζεται ηθοποιούς που στο παρελθόν δεν επέδειξαν αξιοσημείωτο ταλέντο, ιντριγκάρει αρκετά η παρουσία της Παμ.

* Το «The Institute» κυκλοφορεί στις ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίου

Βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν χωρούσε ο κόσμος στο δρόμο: Τα 2 νησιά που «τίγκαραν» το Πάσχα