6 υποψηφιότητες για Όσκαρ: To Ertflix μόλις ανέβασε την ταινία που θα σε κλείσει μέσα απόψε (Vid)
Βρείτε μας στο

Στα Όσκαρ του 2021, που ήταν στην ουσία τα πρώτα της εποχής του κορωνοϊού, που είχαν γίνει σε πολύ ειδικές συνθήκες, τις καρδιές όλων είχε κλέψει η Γιου Γιουν-Γιανγκ, η οποία πήρε το Β’ Γυναικείο και στα 74 της τότε, «φλέρταρε» με τον Μπραντ Πιτ.

Η 77χρονη σήμερα Γιουν-Γιανγκ πρωταγωνίστησε στην ταινία Minari που ανέβηκε στο Ertflix, μαζί με τον Στίβεν Γέουν και τη Χαν Γε-ρι, μια ταινία που το σενάριό της έγραψε και τη σκηνοθέτησε ο Λι Άιζαακ Τσανγκ, μια ταινία που εμφανίστηκε έναν χρόνο μετά το Parasite, και αρκετοί πίστεψαν πως θα συνεχίσει την νοτιοκορεάτικη επιδρομή στο Χόλιγουντ.

Μπορεί να πρόκειται για μια αμερικάνικη παραγωγή, από το περίφημο και ξακουστό Α24, αλλά το στόρι της είναι μια νοτιοκορεάτικη άνθιση σε αμερικανικό έδαφος

Ο Τζέικομπ και η Μόνικα ζουν με τα δυο παιδιά τους, τον Ντέιβιντ και την Αν, στην Καλιφόρνια. Είμαστε στη δεκαετία του ’80, μια δεκαετία που περιελάμβανε μαζική μετανάστευση από τη Νότια Κορέα στις ΗΠΑ, μετά το τέλος του πολέμου, και με αρκετούς να ψάχνουν να χτίσουν μια νέα ζωή.

 

Μια άλλη όψη του αμερικανικού ονείρου: Στο Ertflix σε περιμένουν 115 πολύ συγκινητικά λεπτά

Ο Τζέικομπ ψάχνεται επαγγελματικά και βρίσκει μια ευκαιρία μακριά απ΄την Καλιφόρνια, στο Άρκανσο, όπου πάει με την οικογένεια για να ζήσουν σε αυτοκινούμενο και να καλλιεργήσουν τη γη.

Η καλλιέργεια όμως της γης, αν δεν είσαι Αμερικάνος και καλά δικτυωμένος, είναι ένα μαρτύριο μέχρι να καταφέρεις να μπεις στη σωστή ράγα. Ο Τζέικομπ δεν θέλει να πληρώσει για προμήθεια νερού, αποφασίζει να σκάψει για να φτιάξει πηγάδι, επιλέγει κορεάτικες καλλιέργειες για να φυτέψει, οι αναποδιές όμως καιροφυλακτούν.

Ανώτερη από το «Παρά 5»: Η καλύτερη σειρά του Καπουτζίδη «έσβησε» στα 15 επεισόδια μ’ έναν πυροβολισμό (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ανώτερη από το «Παρά 5»: Η καλύτερη σειρά του Καπουτζίδη «έσβησε» στα 15 επεισόδια μ’ έναν πυροβολισμό (Vid)

Η οικογένεια βρίσκεται σε σημείο καμπής, μέχρι που αποφασίζουν ότι θα χρειαστούν τη βοήθεια των γηραιών. Έτσι, φέρνουν από τη Νότιο Κορέα τη μητέρα της Μόνικα, τη Σουν-τζα, για να κρατάει τα παιδιά όσο οι δύο τους θα δουλεύουν. Κι από αυτή πέφτει στο τραπέζι η πρόταση να καλλιεργήσουν το μινάρι, ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό, πολύ ανθεκτικό, με λιγότερες απαιτήσεις σε νερό, πιο αποδοτικό.

Τα πράγματα δείχνουν να στρώνουν με αυτή την επιλογή, η καλλιέργεια πάει πολύ καλά, όπως και η καρδιά του μικρού Ντέιβιντ, που γεννήθηκε με προβλήματα και οι γονείς του δεν του επέτρεπαν να τρέχει, φοβούμενοι πως θα πεθάνει. Ο Ντέιβιντ αποκτά μια άλλη αντοχή όσο τον προσέχει η γιαγιά του, με την οποία δένεται πολύ.

Γενικώς, η Σουν-τζα μοιάζει με ένα πνεύμα σοφίας που βρίσκεται στην οικογένεια για να την κρατήσει ενωμένη. Και γι’ αυτό, όταν ο Τζέικομπ θα ομολογήσει πως βάζει την καλλιέργεια πάνω από την οικογένεια κι αυτό φέρει απόφαση χωρισμού με τη Μόνικα, θα συμβεί κάτι που θα οδηγήσει σε αναθεώρηση πολλών πραγμάτων και στην ενίσχυση της οικογένειας.

Η οικογένεια του Τζέικομπ θα γίνει το μινάρι.

Το Minari διαρκεί λίγο κάτω από 2 ώρες, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο δράμα, με τον χαρακτήρα που προσδίδει στο δράμα το σκηνικό, ο αμερικανικός τόπος, η ανοιχτωσιά του Άρκανσο, το Ντάλας όπου βρίσκει αγοραστές ο Τζέικομπ, της Οκλαχόμα, που είναι η πιο κοντινή περιοχή με ανέσεις όπως γιατρούς και νοσοκομεία, και είναι μια άλλη αποτύπωση του αμερικανικού ονείρου.

Η ταινία βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα στο Ertflix, οπότε για βράδυ μιας καλοκαιρινής Δευτέρας του Ιουλίου, είναι παραπάνω από ιδανική. Και δεν θα βρεις πιο ιδανική επιλογή στο Ertflix από αυτή.