Θρονιάστηκε στο νο1 με το που ανέβηκε: Μαντέψτε ποια ταινία βλέπουν φανατικά αυτές τις μέρες οι Έλληνες

Περνάς ευχάριστα 1,5 ώρα, αλλά μέχρι εκεί...
Θρονιάστηκε στο νο1 με το που ανέβηκε: Μαντέψτε ποια ταινία βλέπουν φανατικά αυτές τις μέρες οι Έλληνες
4 Αυγούστου 2024 | 02:11

Το κοινό του Netflix και οι ρομαντικές κομεντί κάνουν ταίρι φοβερό – γνωστό είναι αυτό. Τις «μπουστάρει» και ο αλγόριθμος, πάνε συνεπώς συχνά ψηλά σε δημοφιλία.  Κατά καιρούς (δεν) έχουμε δει απίθανες ταινίες του είδους να σκαρφαλώνουν στο top 5. Δεν θα βλέπαμε και τις πιο «μουράτες», αυτές που έχουν και καστ λαμπερό; Και να το ζουμί του γιατί στο Νο1 της αγαπημένης μας πλατφόρμας αυτήν την (καλοκαιρινή) εποχή έχουμε το Failure to Launch. Η’ 30άρης Από Σπίτι όπως έκριναν σκόπιμο να το μεταφράσουν στα μέρη μας – είναι μια πονεμένη ιστορία οι κατά καιρούς αποδόσεις, ας το αφήσουμε εκεί προς το παρόν και πάμε παρακάτω.

Στην ταινία μας, δηλαδή. Με Μάθιου ΜακΚόναχι και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ως πρωταγωνιστικό δίδυμο έχουμε τον πρώτο πόλο έλξης (Και Μπράντλεϊ Κούπερ σε δεύτερο ρόλο). Λαμπεροί και ωραίοι, στα (πιο) ντουζένια τους μάλιστα, το 2006 γυρίστηκε το φιλμ.

Απαιτείται τεράστια προσπάθεια και ζωηρή φαντασία για να δεις τον… άλλο ΜακΚόναχι, τον φοβερό και τρομερό του Interstellar και του Dallas Buyers Club. Τη συνέχεια του δηλαδή. Τι τα θες, εκείνη την εποχή, εκεί τον είχαν κατατάξει οι του Χόλιγουντ, για το ρόλο του ωραίου. Με ταινίες όπως αυτή ή το How to Lose a Guy in 10 Days, που είχε προηγηθεί. Στην πορεία έδειξε πως ήταν ικανός για απείρως περισσότερα.

Τι συμβαίνει στο Failing to Launch που μόλις πρόσθεσε στη λίστα του το Netflix; Παρακολουθούμε την ιστορία του Τριπ. Ένας γοητευτικού 30+ τύπου που όμως είναι ξεκάθαρα και αθεράπευτα κακομαθημένος. Μένει ακόμα με τους γονείς του γιατί του καλαρέσει που του τα ‘χουν όλα έτοιμα, που έχει τις λιγότερες δυνατές υποχρεώσεις και σκοτούρες. Και δεν είναι… Έλληνας, να σπεύσουμε να διευκρινίσουμε.

Οι γονείς του κατανοούν βέβαια πως αυτό μόνο νορμάλ δεν είναι για το παιδί τους. Και πως κάτι πρέπει να κάνουν επειγόντως για να αλλάξουν τα πράγματα. Τι τους έρχεται τότε στο μυαλό ως λύση; Να προσλάβουν μια κοπέλα (Πόλα) η οποία, μαθαίνουμε, ειδικεύεται στο κάνει τους άντρες να παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Πώς; Παριστάνοντάς τους την ερωτευμένη, κάνοντάς τους να βγουν από τη νόρμα τους, να ταρακουνηθούν, να αλλάξουν ρότα. ΟΚ, δεν ξέραμε πως υπήρχε τέτοια δουλειά και μάλιστα δεν είναι από αυτές που θα περίμενε κανείς να επιλέξουν γονείς για τα παιδιά τους (έστω πλαγίως), δεν κρίνουμε όμως, για να μην κριθούμε.

Πώς πάει όλο αυτό το περίεργο πράγμα ως εξέλιξη; Λίγο πολύ όπως το περιμένεις, αν και με κάπως απρόβλεπτο δρόμο ανά σημεία ως εκεί. Κοντολογίς, η ταινία τσουλάει αρκετά ευχάριστα, χαριτωμένα. Αν είσαι φαν του είδους, σίγουρα θα ικανοποιηθείς. Έχει την πλάκα του όταν πρέπει, έχει το ρομάντζο του ακόμα περισσότερο.

ΟΚ, δεν θα σου αλλάξει τη ζωή, σε καμία των περιπτώσεων. Ούτε θα την βάλεις ποτέ σε λίστα με τα αγαπημένα σου. Αλλά θα σου κρατήσει καλή παρέα και αυτό είναι κάτι διόλου ασήμαντο τούτες τις αυγουστιάτικες ζεστές μέρες. Όταν έχεις γυρίσει από μια βουτιά στη θάλασσα, όταν το μόνο που θες είναι να τσιμπήσεις κάτι ελαφρύ και μετά να χαλαρώσεις χαζεύοντας στην οθόνη κάτι απλό και εύπεπτο, που δεν θα σε κουράσει μα απλά, σταράτα και τίμια, θα σε ψυχαγωγήσει. Αν έχεις κάνει ξεκάθαρα τα «θέλω» σου, τότε ok πάτα το play στο Netflix για το φρέσκο Νο1 του.

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved