Μπλόφες, ρίσκα, καταιγιστική δράση: Το Netflix φέρνει τη σειρά - φαινόμενο που σάρωσε σε όποια χώρα προβλήθηκε
Βρείτε μας στο

Αν εντάσσεστε στη νεότερη γενιά που τρέφει αυταπάτες πως το Squid Game ή το Casa de Papel είναι εθιστικό και μπορεί να δει κανείς μονοκοπανιά 5-6 επεισόδια, τότε μάλλον δεν έχετε πέσει ποτέ στα θελκτικά δίχτυα του Prison Break.

Η φάση με την ιστορία του Μάικλ Σκόφιλντ που μπήκε οικειοθελώς στη φυλακή προκειμένου να σώσει τον αδερφό του σε κάνει να κολλάς σε βαθμό τηλεοπτικού κακουργήματος, με τους δύο πρώτους κύκλους να βλέπονται πραγματικά απνευστί- μέσα σ’ ένα ΣΚ. Ειδικά ο πρώτος αψεγάδιαστος κύκλος είναι ο ορισμός του εθισμού. Τα μάτια σου θα κλείνουν από τον ύπνο μετά το πέμπτο – έκτο σερί επεισόδιο, όμως θα θες να δεις άλλο ένα. Κι άλλο ένα! Κι άλλο ένα…

Ναι, σύμφωνοι: από τα μέσα τους 3ου κύκλου και την απεργία των σεναριογράφων που έκανε στην άκρη το δημιουργό του άρχισε η κατρακύλα, με αποκορύφωμα τον 4ο που ήταν μια ατελείωτη πατάτα, όμως το Final Break και ο συμπαθέστατος 5ος κύκλος κλείνουν αρκετά καλά μία από τις πρώτες σειρές που άνοιξαν τον δρόμο για την απογείωση της μικρής οθόνης.
Μπλόφες, ρίσκα, σκακιστική συγκέντρωση, πολεμική ρητορική, άγνωρες περιοχές. Ένα combo χαρακτηριστικών που στο Prison Break βρήκαν την πιο ωραία τους έκφανση.

Το μεγάλο come back του 5ου κύκλου

Όταν η σειρά (νομίζαμε ότι) ολοκληρώθηκε με το τελευταίο επεισόδιο του 4ου κύκλου εκτός από ατελείωτο ξενέρωμα, όλοι νιώσαμε ότι ο κύκλος του Prison Break είχε πλέον κλείσει οριστικά και αναρωτιόμασταν γιατί οι παραγωγοί του το τράβηξαν τόσο από τα μαλλιά. Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες και ο πέμπτος κύκλος και μας έκλεισε το στόμα.

Πρόκειται για την τεράστια ικανότητα που διακρίνει τους ανθρώπους που λιμνάζουν εντός, εκτός κι επί τα αυτά της αμερικανικής τηλεόρασης. Της μυθοπλασίας εν προκειμένω. Σε μια οποιαδήποτε άλλη χώρα, το ξαναζεσταμένο φαγητό θα προκαλούσε δυσπεψία ή και δυσκοιλιότητα. Όχι εκεί. Όχι στο Fox. Όχι με τον Γουεντγουόρθ Μίλερ και τον Ντομινίκ Παρσέλ. Πρωταγωνιστές και παραγωγούς του Prison Break. Οι περισσότεροι, υποθέταμε ότι το comeback γίνεται για λόγους βιτρίνας. Άλλωστε, στο μεσοδιάστημα οι πρωταγωνιστές δεν έκαναν και τίποτα αξιόλογο.

Λαθέψαμε. Ο 5ος κύκλος του Prison Break ήταν εφάμιλλος των προηγούμενων τεσσάρων και ίσως καλύτερος από 2-3. Το Prison Break έρχεται ξανά στο Netflix στις 4 Σεπτεμβρίου και εννοείται ότι θα το δούμε για δεύτερη φορά. Ή για τρίτη. Ή για τέταρτη. Έχουμε χάσει κι εμείς το μέτρημα…

Κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα: Το μυστήριο για την 1η ελληνική βιντεοταινία ακόμα δεν έχει απαντηθεί οριστικά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα: Το μυστήριο για την 1η ελληνική βιντεοταινία ακόμα δεν έχει απαντηθεί οριστικά