Λάνθιμος βιντεοταινίες
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Aν ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετούσε cult ταινίες της δεκαετίας του ’80

O σεναριογράφος και σκηνοθέτης λίγο πριν σηκώσει το τιμημένο ταξιδεύει στον χρόνο και σκηνοθετεί ταινίες των 80s.

Λίγες ώρες πριν τα Όσκαρ του 2017 που θα λάβουν χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Γιώργος Λάνθιμος, για δεύτερη φορά στην καριέρα του διεκδικεί ένα από αυτά, σε μια από τις πιο σημαντικές κατηγορίες της βραδιάς.

Ευθύμης Φιλίππου και ο Γιώργος Λάνθιμος υπογράφουν το σενάριο της ταινίας ο Αστακός (the Lobster) που θα διεκδικήσει το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στη φαντασμαγορική βραδιά των 89ων βραβείων της Ακαδημίας.

Είτε κερδίσει είτε χάσει ο Λάνθιμος αποδεικνύει με τη δεύτερη υποψηφιότητά του ότι η πρώτη δεν ήταν ένα πυροτέχνημα που έτυχε να συμβεί στον Έλληνα σκηνοθέτη. Μεθοδικά και με συνεχόμενες ποιοτικές δουλειές κερδίζει την αναγνώρισει που του αξίζει και στο Hollywood μετά τα ευρωπαϊκά βραβεία που έχει κερδίσει.

Οι ταινίες που φέρουν την υπογραφή του φέρουν επίσης και μια χαρακτηριστική αισθητική που εκτός της ίδιας της ταινίας περνάει και στις αφίσες των ταινιών του.

Είναι όμως η ταινία και το ύφος της ή ο δημιουργός που κάνει το πόστερ; Θα μπορούσαν άλλες ταινίες, παλαιότερες αν είχαν σκηνοθετηθεί και γραφεί από τον Λάνθιμο να είχαν παρόμοια αισθητική; Θα μπορούσαν για παράδειγμα ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες και βιντεοταινίες που γυρίστηκαν στη δεκαετία του ’80 να διατηρούσαν τη χαρακτηριστική του αισθητική και τεχνοτροπία;

Ερχόμαστε εμείς στο menshouse να σας δώσουμε την απάντηση δημιουργώντας τα πόστερ για 5 αγαπημένες και πολύ χαρακτηριστικές ταινίες εκείνης της δεκαετίας αν  τις είχε δημιουργήσει ο Γιώργος Λάνθιμος.

Λάνθιμος Χαβαλές

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Λάνθιμος Το Χέλι

Λάνθιμος η στροφή

Λάνθιμος Βεντούζα

Aν ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετούσε cult ταινίες της δεκαετίας του '80