Με την Κιμ Μπάσιντζερ πλάι του: Δες απόψε στο Ertflix την ταινία που έκανε σταρ σε μια μέρα τον Μπρους Γουίλις

Σαν κύμα νοσταλγίας, αγνή ψυχαγωγία και δεν πειράζει καθόλου που είναι… μέτριο

Από εκείνες τις ταινίες που στους (λίγο) μεγαλύτερους θυμίζουν ωραία κυριακάτικα μεσημέρια ή βράδια των 90’s. Κάποιο ιδιωτικό κανάλι θα την έβαζε, κάποια στιγμή. Το Blind Date (Ραντεβού στα Τυφλά), που πρόσθεσε το Ertflix στη λίστα του και θα είναι εκεί ως τις 19/11, είναι μια ευχάριστη βουτιά στο παρελθόν.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που ο Μπρους Γουίλις είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη οθόνη. Είχε κάνει νωρίτερα το «μπραφ» με τη σειρά «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» (Moonlighting), που είχε σουξέ και στην Ελλάδα, όμως εδώ έκανε το μεγάλο πέρασμα, αυτό ήταν το κρίσιμο τεστ. Μπορούσε να κρατήσει στις πλάτες του και μια ταινία;

Με την Κιμ Μπάσιντζερ στο πλευρό του, τότε στο απόγειο της σεξουαλικότητάς της, η απάντηση ήταν ένα μεγάλο «ναι». Μην παρεξηγηθούμε. Ξέρουμε πολύ καλά πως μιλάμε για μια κατά βάση μέτρια ταινία. Μια από τις συνήθειες «ρομαντζάδες» του Χόλιγουντ, μια χαριτωμένα χαζό-κομεντί.

Μόνο που αυτή είναι τελικά και η μεγαλύτερη γοητεία της, τώρα ειδικά που πέρασαν τα χρόνια. Δεν θα σε βαρύνει κατ’ ελάχιστο. Είναι αγνή ψυχαγωγία, μια απόδραση από την καθημερινότητα και ένα καλοδεχούμενο κύμα νοσταλγίας. Γι’ αυτό και παρότι το έθαψαν τότε οι κριτικοί, η ταινία ήταν τεράστια εμπορική επιτυχία, ενώ συνέχισε να τραβάει κοινό και αργότερα, σε τηλεόραση και βίντεο κλαμπ (τι πήγαμε και θυμηθήκαμε τώρα, ε;)

Στο σήμερα, έχει φύγει μάλιστα και το βάρος που προκαλούσαν οι κακές κριτικές. Που ήταν ένα τικ πιο αυστηρές επειδή στη θέση του σκηνοθέτη ήταν ο Μπλέικ Έντουαρντς, δημιουργός του Breakfast at Tiffany’s και κυρίως της θρυλικής σειράς ταινιών Ροζ Πάνθηρας με τον Πίτερ Σέλερς. Υπήρχαν απαιτήσεις με άλλα λόγια. Μόνο που εδώ δεν προέκυψε δα τίποτα το φοβερό.

Είχαμε και έχουμε όμως, και το ξαναλέμε δυνατά κάτι οικείο, ευχάριστο και αγχολυτικό κατά κάποιο τρόπο. Ο Μπρους Γουίλις «λάμπει» και άπαντες κατάλαβαν από τότε πως αυτός ο άνθρωπος ήταν φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, για σταρ πρώτης γραμμής στο Χόλιγουντ. Με το Die Hard που ήρθε την αμέσως επόμενη χρονιά (1988) αυτό έγινε ξεκάθαρο σε όλους.

Οπότε, αν απόψε θες να χαλαρώσεις με κάτι από τα παλιά και να πάρεις μια γεύση από 80’s με δύο από τους πιο ελκυστικούς ηθοποιούς της εποχής να ενώνουν τους δρόμους τους, τότε το Blind Date στο Ertflix είναι αυτό που ψάχνεις.

Κι αν είσαι και της υπόθεσης για να πειστείς, ιδού τι σε περιμένει: Ο Γουόλτερ Ντέιβις είναι εργασιομανής. Η προσοχή του στρέφεται αποκλειστικά στη δουλειά του και ελάχιστα στην προσωπική του ζωή ή την εμφάνισή του. Χρειάζεται μια συνοδό για να πάει στο επαγγελματικό δείπνο της εταιρείας του, με έναν νέο σημαντικό Ιάπωνα πελάτη.

Ο αδελφός του, του κλείνει ραντεβού με την ξαδέλφη της γυναίκας του, Νάντια, η οποία είναι καινούργια στην πόλη και θέλει να κοινωνικοποιηθεί, αλλά τον προειδοποιεί πως αν μεθύσει, χάνει τον έλεγχο και γίνεται άγρια. Πώς θα εξελιχθεί το ραντεβού – ειδικά όταν συναντήσουν τον πρώην φίλο της Νάντια, τον Ντέιβιντ;