Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη επιστροφή του Prison Break!
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη επιστροφή του Prison Break!

Σε λίγες ώρες το Prison Break επιστρέφει και εμείς αναζητούμε τα ίχνη του σεναρίου που θα δώσουν μια λογική εξήγηση στις απορίες μας.

«But storms they can come back, can’t they?» διερωτάται ο Μάικλ Σκόφιλντ ο νεότερος, όταν η μαμά του του λέει πως ο μπαμπάς είναι σαν τις καταιγίδες. Μέσα σε αυτή τη φράση εξαντλείται και η εξήγηση που δίνει το σενάριο του Prison Break για την ανάσταση του Μάικλ Σκόφιλντ. Προφανώς δεν γνωρίζω πως θα επιχειρήσουν να δείξουν στα πρώτα επεισόδια τι συνέβη και δεν πέθανε. Όμως, είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενο να μείνουν σε μια πολύ απλοϊκή εξήγηση. «Απλώς δεν πέθανε» θα μπορούσαν να πούνε και να μην κουραστούν περαιτέρω.

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω στο 2009. Είναι 15 Μαΐου. Ο ήλιος λάμπει, τα πουλάκια κελαηδούν και ο Μάικλ Σκόφιλντ αποφασίζει να αντιγράψει τον Τζόνι από τα Εγκλήματα. Παίρνει δύο καλώδια υψηλής έντασης, τα ενώνει και μένουμε όλοι με την αίσθηση ότι η ένταση αυτή που διαπέρασε μέχρι και την καρδιά του – έτσι συμβαίνει στην πραγματική ζωή – τον άφησε ξερό. Αν συνυπολογίσουμε ότι είχε και έναν όγκο στο κεφάλι, τότε η πιθανότητα να μην πέθανε ακαριαία, αλλά αργά είναι όση κι η πιθανότητα ο Χούτος να δώσει γλωσσόφιλο στον Μαντζουράκη.

Ναι, πτώμα δεν είδαμε ποτέ. Αλλά και οι ίδιοι οι παραγωγοί, ο σεναριογράφος Πολ Σέουρινγκ του έκαναν περιφορά στις δηλώσεις τους το 2009. Τώρα, όχι απλώς ο Σκόφιλντ θα επανεμφανιστεί, αλλά θα βρίσκεται και κρατούμενος σε φυλακές της Υεμένης, γιατί μετράει πολύ να βάλουμε λίγο αραβικά μπαχαρικά στη συνταγή. Αυτό που αφήνεται να εννοηθεί από τα δύο trailer, ένα βίντεο behing the scenes και όσα υπονοούμενα ρίχνουν οι ηθοποιοί είναι ότι ο Σκόφιλντ άντεξε τον κραδασμό του ρεύματος.

Αυτό που μπορεί να μετριάζει λίγο τις απορίες που απωθούν στην ουσία από την επιστροφή του Prison Break είναι το αίνιγμα του Σέουρινγκ. Ο δημιουργός της σειράς ανάρτησε πριν κάτι μήνες φωτογραφία με τον Σκόφιλντ και είχε μια περίεργη λεζάντα. «Ο Μάικλ πίσω στο κουτί. Αν είναι όντως ο Μάικλ αυτός».

Michael back in the box. If it’s in fact Michael.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paul T. Scheuring (@paultscheuring) στις

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Κοινώς, υπάρχει μια προοπτική που λέει το εξής. Αυτός δεν είναι ο πραγματικός Μάικλ, αλλά ένα κατασκεύασμα μιας οργάνωσης. Ή πρόκειται για τον Μάικλ σωματικά, όχι όμως και εγκεφαλικά. Κάποιος πείραξε τη μνήμη του δηλαδή. Πάλι δεν υφίσταται κάπου αιτιολόγηση του ότι ζει. Ας εμφανίσουν στην τελική τον Χιούγκο Στρέιντζ από το Gotham.

Η κοινή παραδοχή βέβαια είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγηθούν για κάτι από το FOX. Αρκεί να δει κανείς ότι η σειρά που βρίσκεται διαθέσιμη στο Netflix έγινε η πιο πετυχημένη για τον περασμένο χρόνο, με πάνω από 19 εκατομμύρια subscribers. Από το άκουσμα δηλαδή της επιστροφής υπήρξε πανδαιμόνιο.

Η 4η Απριλίου είναι η ημερομηνία-ορόσημο με την πρεμιέρα. Προτείνουμε ο ΑΝΤ1 να αναβάλει φέτος τον Τζεφιρέλι και αντί για Ανάσταση Λαζάρου να δείξει Ανάσταση Σκόφιλντ!