Το βλέπαμε κάθε Σάββατο: Το πιο αγαπημένο παιχνίδι όλων των εποχών επιστρέφει (Vids & Pics)
Βρείτε μας στο
Retro

Το βλέπαμε κάθε Σάββατο: Το πιο αγαπημένο παιχνίδι όλων των εποχών επιστρέφει (Vids & Pics)

Μπορεί να μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό όμως ισχύει...

Η τάση που επικρατεί τα τελευταία δυο χρόνια στην τηλεόραση με την επιστροφή παλιών κόνσεπτ που είχαν σαρώσει τις προηγούμενες δεκαετίες φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν.

Έτσι, τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα ότι μεγάλο ελληνικό κανάλι, το οποίο θέλει να επενδύσει στην ψυχαγωγία το δεύτερο μισό της σεζόν προσπαθεί να πάρει τα δικαιώματα ενός απ’ τα πιο αγαπημένα παιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης. Του American Gladiator.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν μιλάμε για την αγορά των δικαιωμάτων των παλιών επεισοδίων (το παιχνίδι βγήκε ξανά το 2008 για μερικές σεζόν με παρουσιαστή τον Χαλκ Χόγκαν και την κόρη του Μοχάμεντ Άλι και μετά σταμάτησε) ή για τη δημιουργία ενός ελληνικού κόνσεπτ στα πρότυπα του American Gladiator (όλοι ελπίζουμε να μην είναι το δεύτερο αν και είναι το πιο πιθανό). Το σίγουρο όμως είναι ότι το παιχνίδι που αγάπησαν όλοι οι άντρες είναι ένα βήμα πριν τη μεγάλη επιστροφή…

Και αν είστε πιτσιρικάδες και δεν θυμάστε το παιχνίδι που μεγάλωσε εμάς τους 35+ τότε διαβάστε να μαθαίνετε…

Το American Gladiators είναι ένα από τα πολλά show που και μόνο με την αναφορά του θυμόμαστε τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στο σπίτι και τις εκπομπές που βλέπαμε στις αρχές των ‘90s.

Το American Gladiators ήταν ένα παιχνίδι που παιζόταν από το 1989 μέχρι το 1996.

Η αισθητική του ήταν ο ορισμός της αμερικανιάς (και άρα ήταν αξιαγάπητη…).

Σε κάθε σεζόν του, οι δυο αγωνιζόμενοι άντρες και δυο αγωνιζόμενες γυναίκες έπρεπε να περάσουν μια σειρά από δοκιμασίες, οι οποίες γινόντουσαν πιο δύσκολες επειδή αντίπαλοί τους ήταν διάφοροι… «μονομάχοι» που υπήρχαν στο παιχνίδι με στόχο να κάνουν δύσκολη τη ζωή των παικτών.

Το βλέπαμε κάθε Σάββατο: Το πιο αγαπημένο παιχνίδι όλων των εποχών επιστρέφει (Vids & Pics)

Στο τέλος κάθε επεισοδίου, ένας άντρας και μία γυναίκα προκρίνονταν στο επόμενο γύρο και κάπως έτσι οδεύαμε προς τον μεγάλο τελικό, ο νικητής του οποίου ανακηρυσσόταν πρωταθλητής.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Μάλιστα, ο πρωταθλητής εκτός από το χρηματικό έπαθλο και τα δώρα που έπαιρνε κέρδιζε και το δικαίωμα να αγωνιστεί αν γουστάρει και την επόμενη σεζόν. Τόσο προνομιούχος ήταν!

Αν και το παιχνίδι σταμάτησε το 1996, υπήρξε μια αναβίωσή του 12 χρόνια αργότερα.

Οι παλιοί οπαδοί στήθηκαν ξανά μπροστά στις τηλεοράσεις και το γεγονός ότι ο θρυλικός Hulk Hogan ήταν ο παρουσιαστής έκανε ακόμα πιο ελκυστική την αναβίωση.

Όμως οι εποχές είχαν αλλάξει, το show δεν «μίλησε» με τον ίδιο τρόπο στο κοινό και έτσι μετά από δύο χρόνια η εκπομπή κόπηκε οριστικά.

Το βλέπαμε κάθε Σάββατο: Το πιο αγαπημένο παιχνίδι όλων των εποχών επιστρέφει (Vids & Pics)

Τώρα που την βλέπουμε όμως μια χαρά γαμάτη ήταν και πάλι:

Δόξα και τιμή στον Αμερικάνο Μονομάχο κυρίες και κύριοι! Ελπίζουμε να το ξαναδούμε σύντομα. Αν και η σκέψη για το πώς μπορεί να είναι μια ελληνική version «Έλληνες μονομάχοι» είναι κάπως τρομακτική…