Matrix: Μπορεί να μην το ζήτησε κανείς, αλλά η νέα ταινία πάει δειλά προς reboot
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Matrix: Μπορεί να μην το ζήτησε κανείς, αλλά η νέα ταινία πάει δειλά προς reboot

Ο Νίο δεν πρόκειται να εμφανιστεί, αλλά θα βρούμε άλλα bits να πορευτούμε στο βάθος του ψηφιακού πλέγματος.

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Για την ακρίβεια έχουμε φτάσει εδώ και μια τετραετία, αλλά αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Το τελειωτικό χτύπημα. Έχουν περάσει 18 χρόνια από το πρώτο Matrix και 14 από το φινάλε της τριλογίας με το Revolution. Η κινηματογραφική τεχνολογία έχει φτάσει σε επίπεδα που ούτε η μυθολογία της ταινίας δεν θα φανταζόταν. Για ένα τόσο δυνατό brand, θα ήταν αφελές να μην υπάρξει εταιρεία παραγωγής που να μπει στην διαδικασία της σκέψης. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η σκέψη βρίσκεται στο στάδιο μετατροπής της σε πράξη.

Όπως αναφέρει το πάντα έγκυρο κινηματογραφικό μέσο, η Warner Bros. έχει ξεκινήσει το στάδιο της προ-παραγωγής, το οποίο περιλαμβάνει την εύρεση σκηνοθέτη, σεναριογράφου και εν συνεχεία του καστ. Τα αδέρφια Γουατσόφσκι δεν έχουν κάποια ανάμειξη και δεν διαφαίνεται ότι θα έχουν. Η Warner Bros. θέλει βέβαια να πάρει την συγκατάθεση τους και να τους βάλει στην παραγωγή. Κι αυτό είναι κάτι που τώρα κρίνεται ως υπεραπαραίτητο

Η φούντωση στον καπνό ήρθε από τον Τζόελ Σίλβερ, παραγωγό της τριλογίας. Λέγεται πως παρόλο που πούλησε τα δικαιώματα το 2012 για 30 εκατομμύρια, προσέγγισε την εταιρεία προσδοκώντας να διατελέσει και πάλι παραγωγός. Η Warner δεν καλοβλέπει αυτή την προοπτική, αφού ο Σίλβερ έχει την φήμη του «τσιγκούνη» παραγωγού και δεν διαθέτει τις καλύτερες των σχέσεων με τους Γουατσόφσκι. Για να πάει καλά το όποιο reboot, θα πρέπει να υπάρχει η ευλογία των αδερφών που το κοινό τους εκτιμά.

Για τον ρόλο του πρωταγωνιστή του Matrix πάντως, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν έχει ένα σαφές προβάδισμα στην σκέψη των υπευθύνων.

Ο πρωταγωνιστής του Creed δεν έχει προς το παρόν κάποια επαφή, αλλά συμβολίζει μια σειρά από πράγματα που θα ήθελαν να ενσωματώσουν στο Matrix Reboot. Ούτως ή άλλως, ο Κιάνου Ριβς είχε ξεκαθαρίσει ότι θα επέστρεφε ως Νίο μόνο έναν σκηνοθετούσαν οι Γουατσόφσκι. Άπαξ και η σκηνοθεσία δοθεί αλλού, τότε δεν τίθεται ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Warner εξετάζει όλες τις παραμέτρους, η αναβίωση δεν είναι 100% ότι θα γίνει, όμως θα υπάρξει σίγουρα κάτι σχετικό με τον κόσμο του Matrix. Η ιδέα για τηλεοπτική σειρά «εξέπνευσε» σχετικά γρήγορα. Το παράδειγμα των Star Wars που σπρώχνουν το φακό προς άγνωστες πλευρές της ιστορίας (βλ. Rogue One ή Han Solo) είναι στην επεξεργασία τους. Το origin του Morpheus ή της Trinity θα μπορούσε να δώσει μια καλή ταινία φερ΄ειπείν.