Sneaky Pete: Βλέπεις Μπράιαν Κράνστον και Τζιοβάνι Ρίμπισι, είναι πολύ καλό
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Sneaky Pete: Βλέπεις Μπράιαν Κράνστον και Τζιοβάνι Ρίμπισι, είναι πολύ καλό

4 χρόνια μετά το πέσιμο της αυλαίας στο Breaking Bad, ο αγαπημένος των πολλών Μπράιαν Κράνστον φαίνεται πως έχει το επόμενο big thing του.

Σαφέστατα θα ήταν  μια τεράστια ιεροσυλία να ειπωθεί ότι το Sneaky Pete είναι εφάμιλλο με το Breaking Bad. Μήπως όμως και για το Breaking Bad περίμενες ότι θα φτάσει στην 5η σεζόν του να θεωρείται μια από τις 4-5 καλύτερες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης; Πέρασαν 4 χρόνια από το φινάλε της σειράς και ο Μπράιαν Κράνστον είπε να επιστρέψει σε αυτό που είναι πιο top κι από top. Όχι ότι με το σινεμά δεν είναι. Και στο Trumbo και στο Infiltrator ήταν τρομερός. Αλλά όταν έχει πεδίο πολλών ωρών για να αναπτύξει μια ιδέα, τότε δεν πιάνεται.

Το Sneaky Pete κυκλοφόρησε πριν από ενάμιση μήνα στο Amazon, με ολόκληρη τη σεζόν να διατίθεται. Μέσα σε δύο βδομάδες είχε πάρει το πράσινο φως για να πάει για δεύτερο κύκλο. Η σειρά είναι δημιουργίας του Κράνστον και του Ντέιβιντ Σόουρ, όμως το σενάριο του είναι του Γκράχαμ Γιοστ. Πρωταγωνιστής είναι ο Τζιοβάνι Ρίμπισι, ο αδερφός της Φοίβη στα Φιλαράκια, με συμμετοχές στις ταινίες Avatar, Rum Diaries, Selma, Saving Private Ryan, A Million Ways to Die In The West κ.α.

Η ιστορία του ξεκινάει κλασσικά in medias res, από την τελευταία του μέρα στη φυλακή. Το πρώτο στοιχείο που μας δίνεται για τον ήρωα του, τον Πιτ, είναι ότι χρωστάει κάπου 100.000. Κι ότι αν δεν τα επιστρέψει θα τον σκοτώσουν. Άρα ο Πιτ είχε μπλέξει για τα καλά πριν μπει φυλακή. Για την ακρίβεια ο Μάριους Γιοσίποβιτς, αφού το ονοματεπώνυμο Πιτ Μέρφι ανήκει σε συγκρατούμενο του, από τον οποίο ψάρεψε όλες τις λεπτομέρειες για την οικογένεια του. Στην πορεία της υπόθεσης μαθαίνουμε ότι η κάθειρξη του για 5 χρόνια ήταν η σωτηρία του και όχι το αποτέλεσμα των επικίνδυνων πάρε-δώσε του.

Sneaky Pete: Βλέπεις Μπράιαν Κράνστον και Τζιοβάνι Ρίμπισι, είναι πολύ καλό

Με το κλεμμένο όνομα, ο Μάριους πηγαίνει στην οικογένεια του Πιτ και παρουσιάζεται ως ο χαμένος εγγονός τους που έχουν να δουν 20 χρόνια. Από τότε δηλαδή που η κόρη τους εξαφανίστηκε με τον γιο της. Ο Μάριους προσπαθεί να προφυλάξει την πραγματική του ταυτότητα και τις στιγμές που η αληθινή του ζωή εισβάλλει στον επίπλαστο κόσμου που πλασάρει. Γίνεται πειστικός πετώντας που και που ατάκες περί αναμνήσεων από το παρελθόν. Φυσικά δεν είναι αναμνήσεις, αλλά όσα του είπε ο συγκρατούμενος. Η μνήμη είναι ένα μεγάλο του ατού.

Πριν φτάσει στο σημείο να υποδύεται έναν παλιννοστούντα, ο Μάριους ήταν ένας ντίλερ σε καζίνο. Για την ακρίβεια ένας ντίλερ από τους πολύ σπάνιους. Ήξερε όλα τα κόλπα των ανθρώπων που κάθονται στο τραπέζι, πως μπλοφάρουν, πως επιχειρούν να κλέψουν. Αυτή του η ικανότητα τράβηξε τον Βινς (Κράνστον) που διαθέτει χαρτοπαικτικές λέσχες. Ο Μάριους δεν ήθελε να λογοδοτεί σε κανέναν και δεν άργησε να στήσει ένα μεγάλο κόλπο στον Βινς. Πιάστηκε στα πράσα, προτίμησε την «διέξοδο» της φυλακής και όντας ελεύθερος και undercover, καλείται να σώσει τον αδερφό του που είναι αιχμάλωτος του Βινς, ενόσω παριστάνει τον Πιτ και δουλεύει στο γραφείο της γιαγιάς του που αναλαμβάνει ρόλο εγγυητή για φυλακισμένους που βγαίνουν με εγγύηση.

Το Sneaky Pete σου φέρνει πολλές συγκρίσεις στο μυαλό καθώς εξελίσσεται. Κάθε φορά προσπαθείς να το εντάξεις κάπου. Αλλά κάθε φορά παίρνει άλλο χρώμα και τελικά καταλήγεις απλά να το απολαμβάνεις. Μια στιγμή λες ότι αφορά την προσπάθεια ενός τύπου να γλιτώσει από έναν επικίνδυνο κακοποιό. Την άλλη ότι είναι πάλι μια περίπτωση τύπου που ξεκινάει να εξαπατήσει και να κλέψει αγνώστους, αλλά καταλήγει να δένεται μαζί τους. Μετά ότι ο Μάριους είναι ένας ιδιαίτερα χαρισματικός τύπος που καταφέρνει με την ευστροφία του να την σκαπουλάρει από κάθε ατραπό. Είναι σαν μια καταδίωξη αυτοκινήτου. Τη στιγμή που πιστεύεις ότι το πλησιάζεις, κάνει μια απότομη στροφή και βρίσκεται πάλι μακρύτερα. Κι αυτό μυρίζει από μακριά Μπράιαν Κράνστον!

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)