Prison Break: Αυτό ο Ούτις, αυτός ο Ούτις που μας άφησε με την περιέργεια
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Prison Break: Αυτό ο Ούτις, αυτός ο Ούτις που μας άφησε με την περιέργεια

Βοούσαμε τόσους μήνες για το πως θα δικαιολογηθεί η επάνοδος του κυρίου Σκόφιλντ και κανείς δεν βρέθηκε να μας απαντήσει με ντοκουμέντα.

Αν έχεις δεθεί αρκετά με μια σειρά και τους χαρακτήρες της, η επάνοδος της μετά από αρκετά χρόνια που την θεωρούσες ως στραγγισμένη μπορεί να αποβεί μια πολύπλοκη κατάσταση. Σωστός λαβύρινθος. Γι΄αυτό νιώθω αρκετά καλά με τον εαυτό μου που δεν μου συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο με το Prison Break. Και τώρα μπορώ να σου γράψω με τους λιγότερους χρωματισμούς και διακλαδώσεις όσα είδα-είδες-είδαμε στο πρώτο επεισόδιο του 5ου κύκλου.

Γίνεται όμως να το δεις ως μια συνέχεια; Αν θες την άποψη μου μάλλον μιλάμε για έναν κύκλο Prison Break τοποθετημένο μέσα σε μια μαύρη τρύπα. Στην μαύρη τρύπα της 4ης σεζόν. Θα μπορούσες να το πεις ένα τρομερά ιδιάζον spin off.

Αν δεν έχεις δει το νέο επεισόδιο του Prison Break σταμάτα σε αυτό το κατώφλι. Ο χώρος παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα SPOILERS. Μην προβείς στην παραμικρή κίνηση. Πάρε το χέρι σου απ΄το ποντίκι. Duty been served.

Prison Break: Αυτό ο Ούτις, αυτός ο Ούτις που μας άφησε με την περιέργεια

Πρώτο επεισόδιο χωρίς μια υπενθύμιση και γέφυρα με το πως αφήσαμε τα πράγματα δεν θα γινόταν. Ως σχετικά αντικειμενικό θεατή θα με εξίταρε πάρα πολύ να μην είχαν γνωστοποιήσει από καιρό οι συντελεστές ότι ο Σκόφιλντ είναι ζωντανός. Ας περνούσαν την παρουσία του στα γυρίσματα ως αναγκαία για μερικά flashbacks.

Πλέον, δεν έχεις να εστιάσεις σε μια μεγάλη αποκάλυψη. Αλλά στην διαχείριση της από τον περίγυρο του Μάικλ. Ιδίως τον αδερφό του. Το σταδιακό ξεκλείδωμα γίνεται πολύ γρήγορα. Ο T-Bag παίρνει στα χέρια του έναν φάκελο με δύο φωτογραφίες. Η μία απεικονίζει αετούς όπως της αμερικανικής σημαίας, με τα κεφάλια τους κυκλωμένα με κόκκινο μαρκαδόρο. Η άλλη δείχνει την σκιώδη σωματοδομή του Μάικλ. Είναι δυνατόν;

Ο σπόρος δεν θέλει και πολύ να αναπτυχθεί σε δέντρο. Ο φάκελος φτάνει στα χέρια του Λίνκολν, εκείνος εμφανίζεται στο σπίτι της Σάρα μετά από πολλά χρόνια και την αντιμετωπίζει λες και έπιναν μαζί τσάι το προηγούμενο απόγευμα. Της αναλύει τα άρτι ανακύπτοντα δεδομένα και – ω, του θαύματος – αντιμετωπίζει το awkward βλέμμα της. «Έχεις τόσο καιρό να εμφανιστείς και μου αρχίζεις τα παλαβά; Φύγε σε παρακαλώ μη μου ξεσηκώσει το παιδί, φύγε κι έχω βάλει κοτοπουλάκι στη γάστρα». Έτσι θα μπορούσε να του πει. Αλλά προτίμησε την παρηγοριά και την συμπάθεια. Να που έρχεται και το τσάι.

Επειδή τον Μπάροους αν τον τσαντίσεις γίνεται Τούρκος τον χαρακτηρίζει το πείσμα, δεν κρατιέται και πάει να ξεθάψει το πτώμα του αδερφού του. Πτώμα πουθενά, οστά πουθενά, καμία ένδειξη σήψης. «Είχε δίκιο αυτό το αγρίμι ο T-Bag, αυτό το σκυλί της Κολάσεως το είχε μυριστεί».

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Θα περίμενε κανείς ο Λίνκολν να έχει χάσει τη δύναμη του, να μην μπορεί να σταθεί όρθιος μπροστά σε αυτή την ανακάλυψη. Δεν είναι ώρα για φυσιολογικές αντιδράσεις. Φεύγει σούμπιτος για την Σάρα, αλλά τον προλαβαίνει ένας οχτρός. Χακάρει το αμάξι του και τον στέλνει ντουγρού στο ποτάμι.

Τόσα χρόνια έλειπες κύριε Λίνκολν, ταινίες δεν έβλεπες; Δεν έμαθες να αποφεύγεις τα ψηφιακά τζατζαμίνι μου; Πάρε ένα Ζάσταβα παλικάρι μου να έχεις ήσυχη την κούτρα σου.

Να μην σας τα πολυλογώ οι Μαχητές πέρασαν στην αντεπίθεση, επιτέθηκαν στο σπίτι της Σάρα και βαθούλωσαν το πόδι του άντρα της με μια σφαίρα. Ο μπιγκ μπράδα ετοίμασε την αποστολή για να πάει να βρει τον Μάικλ και να τον βγάλει από την υεμένικη μπουζού. Μαζί με τον Μπέντζαμιν ασπάστηκαν πλήρως το τζιχάντ και απέκτησαν τις άκρες στην Υεμένη. Έμαθαν το λοιπόν για έναν τύπο που δεν συνάδει φυσιογνωμικά με τους αποδέλοιπους κρατουμένους. Το όνομα Μάικλ Σκόφιλντ δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Αλλά μιλάμε για έναν has been νεκρό. Προφανώς και θα κυκλοφορεί με άλλο όνομα.

Και σκάει το ερώτημα: ο θάνατος του ήταν ένα τρικ του ίδιου για να πάρει το μοναχικό μονοπάτι ή με κάποιο τρόπο τον επανέφεραν στις αισθήσεις του;

Prison Break: Αυτό ο Ούτις, αυτός ο Ούτις που μας άφησε με την περιέργεια

Ενόσω το ντουέτο ετοιμάζει σάκους για την Υεμένη και ρίχνει χυλόπιτα στον Φερνάντο, ο T-Bag ξεκινάει την μεταμόρφωση του σε cyborg, μιας και έχει πάει για κρυφή επέμβαση. Το παλιό, σάπιο χέρι του θα πάει στα σκουπίδια και στη θέση του θα έρθει ένα ρομποτικό. Γενικά το επεισόδιο μοιάζει να αφιερώνει πολύ χρόνο για κάτι φαινομενικά άσχετο, αλλά ποιος τολμάει να πει ότι δεν θέλει να βλέπει τον T-Bag να λέει «δεν θέλω νάρκωση, δεν πρόκειται να εμπιστευτώ με κλειστά μάτια έναν τύπο που κρατάει αιχμηρά αντικείμενα». Όταν σηκώνεται, ακούει τον γιατρό να του λέει πως ο άνθρωπος που πλήρωσε για να γίνει αυτή η αλλαγή λέγεται Ούτις. Να σου και ο Όμηρος στο κόλπο. Dream team ήρθε εδώ κάντε στη μπάντα, δε σεβάστηκες μέσα στη μάπα πάρτα!

Ο T-Bag δίνει τον απαραίτητο χρόνο στον Μπάροους και τον Μπέντζι να πετάξουν μέχρι την Υεμένη, 15 ωρίτσες μοναχά.

Εκεί προφανώς και έχουν έρθει σε επαφή με τον σύνδεσμο τους, τη Σίμπα. Μόνο που τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους παίρνει με το αυτοκίνητο ένας ο.φ.χ. (όπου φυσάει χρήμα) που ισχυρίζεται ότι τον έστειλε η Σίμπα. Πολύ γρήγορα φαίνεται στον θεατή το φιάσκο, μιας και τη στιγμή που οι 3 αποχωρούν από το αεροδρόμιο, βλέπουμε έναν τύπο με ταμπέλα που γράφει «Burroughs».

Εν τέλει, οι δύο άντρες πλακώνουν με σφυριά τη συμμορία που τους έστησε ενέδρα και συναντούν τη Σίμπα. Σε αυτό το σημείο κάνω μια υπόκλιση στην ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Ισραηλινή Ινμπάρ Λαβί. Στο Sons of Anarchy ήταν κορίτσι του Χάναμ. Στο Last Ship η πιο ζόρικη γυναίκα της υφηλίου, με ντοκτορά στο κραβ μαγκά. Εδώ είναι η Σίμπα και ας συμφωνήσουμε ότι το επεισόδιο απογειώθηκε μόνο και μόνο από το πρόσωπο της.

Ο Λίνκολν αναγκάζεται να παραδώσει το διαβατήριο του για να μπει στη φυλακή που βρίσκεται ένας κύριος Κάνιελ Ούτις. Πού το ακούσαμε αυτό; Α, ναι, λίγο πιο πριν. Ούτις είναι κι ο «χορηγός» της εγχείρησης. Η συνάντηση των αδερφών μετά από 7 χρόνια είναι ο χειρότερος εχθρός της Βίκυς Χατζηβασιλείου. Ούτε δάκρυα, ούτε τσακωμός, ούτε ρίψη κατηγοριών. Τη Βικούλα δεν τη σέβεστε βρε άτιμοι;

Από τη μία ο Λίνκολν προσπαθεί να φερθεί σα να μη συμβαίνει τίποτα για να μην καρφωθεί. Από την άλλη, ο Σκόφιλντ απαρνιέται τον εαυτό του, αγνοεί τον αδερφό του και φεύγει γρήγορα για το κελί του. Προσποιούνταν; Έπαθε ολική αμνησία μετά το ηλεκτροσόκ και δεν θυμάται ντιπ; Κανείς δεν ξέρει. Αν και τα μάτια του που τα πιέζει καθ΄οδόν για το κελί ίσως μαρτυρούν κάτι.

* Κάθε νέο επεισόδιο του Prison Break θα προβάλλεται στο FOX 24 ώρες μετά την προβολή στην Αμερική, δηλαδή Τετάρτη στις 21:50.