Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

5 ταινίες που δεν θα σου συνιστούσε ο δάσκαλος οδήγησής σου

Γουστάρες αμαξάρες και ταχύτητα; Αυτές είναι οι ταινίες σου...

Ταχύτητα, αδρεναλίνη, αμαξάρες, ένταση. Ωραίες φάσεις, ε; Σίγουρα ωραίες αλλά λίγο πριν ξυπνήσεις. Γιατί μετά… ξυπνάς και βρίσκεσαι εγκλωβισμένος στην κίνηση της πόλης μέσα σε ένα αμάξι ή (ακόμα χειρότερα…) στριμωγμένος σε κάνα λεωφορείο.

Διότι αγαπητέ αναγνώστη είναι ξεκάθαρο πως η ενασχόλησή σου και η τρέλα σου με τα γρήγορα αμάξια είναι καταδικασμένη να καταπιεστεί μπροστά στην κούραση της καθημερινότητας και της ρουτίνας. Αλλά ακόμα και έτσι να μην ήταν είναι δεδομένο πως δεν παίζεις σε ταινία για να μην σε νοιάζει τίποτα και να ρισκάρεις τη ζωή σου τρέχοντας. Γιατί στην κανονική ζωή και όχι στις ταινίες υπάρχει κάτι που σε νοιάζει: η… ζωή σου!

Με απόλυτο σεβασμό στην αντίφαση να είσαι ένας κανονικός άνθρωπος και να φαντασιώνεσαι πως είσαι κάτι σαν τον Βιν Ντίζερ στο «Fast and the furious», σου παραθέτουμε πέντε ταινίες που αν είσαι από τους τύπους που γουστάρουν φουλ την ταχύτητα δεν παίζει να μην αγαπήσουν. Αλλά εδώ που τα λέμε αυτό δεν είναι και τόσο περιοριστικό: και να μην γουστάρεις την ταχύτητα αυτές οι ταινίες είναι πολύ πιθανό να σε πωρώσουν:

The Fast and the Furious

Η πιο προφανής επιλογή, η ταινία που 16 χρόνια μετά την αρχική της κυκλοφορία έχει κατορθώσει να θεωρείται αδιανόητο να λείπει από μια τέτοια λίστα. Με τον αδικοχαμένο Πολ Γουόκερ και τον Βιν Ντίζελ, η απαρχή του franchise (ήδη έχουν βγει εφτά ταινίες και πάμε για την 8η σε λίγες μέρες…) και η πρώτη ταινία που όχι απλά απενοχοποίησε αλλά αντίθετα, έκανε και μόδα σε ευρεία κοινά να έχεις «φτιαγμένο» αμάξι, το «The Fast and the Furious» ήταν, είναι και θα είναι για πάντα η χαρά της ταχύτητας και των οπαδών των γρήγορων αμαξιών.

Speed

Κατευθείαν από τα τιμημένα 90s, τότε που ό,τι και αν έβγαινε σήμερα μοιάζει αριστουργηματικό, το Speed μας έβαλε στην τσίτα εκείνο το μακρινό 1994. Με έναν πιτσιρικά Κιάνου Ριβς στην προ-Matrix εποχή, την Σάντρα Μπούλοκ στις καλύτερες εποχές της και τον Ντένις Χόπερ να κάνει αυτό που γούσταρε πιο πολύ (τον «κακό» της ταινίας), το Speed μας έδειξε πως υπάρχει μια πιθανότητα να μπεις σε ένα λεωφορείο και όχι απλά να μην βαριέσαι αλλά να πρέπει να παρακαλάς να τρέχει όσο πιο γρήγορα γίνεται μην τυχόν και πεθάνεις. Εντάξει, όχι τόσο σοβαρή πιθανότητα μιας και είναι απαραίτητη η παρουσία ενός ψυχάκια κακού σαν τον Ντένις Χόπερ αλλά οκ…

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Gone in Sixty Seconds

Υπήρξε μια εποχή που το να είσαι ο Νίκολας Κέιτζ ήταν κάτι κουλ. Τόσο κουλ που υποδυόσουν κάποιον που τα είχε με την Αντζελίνα Τζολί και έκανε μια τόσο κουλ δουλειά όπως το να… κλέβει αμάξια. Ο Κέιτζ σε αυτή την ταινία ήταν κάποιος που μπορούσε να κλέψει όποιο αμάξι ήθελε μέσα σε 60 δεύτερα. Κάποια στιγμή η ζωή τα έφερε έτσι που έπρεπε να κλέψει 50 αμάξια μέσα σε μια νύχτα για να μην σκοτώσουν τον αδερφό του και όλη η ταινία γίνεται ένας αγώνας ταχύτητας. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Άχαστο!

Death Race

Μετα-αποκαλυπτικό μέλλον, φυλακόβιοι που κάνουν κόντρες μέσα στο προαύλιο της φυλακής με σύνθημα «κέρδισε και είσαι ελεύθερος ή… πέθανε ενώ το προσπαθείς» και φυσικά, ο Τζέισον Στέιθαμ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ορισμός της ταινίας-πώρωσης με αμάξια και ταχύτητες, το Death Race συνδυάζει επιστημονική φαντασία με αμαξό-κόντρες και ήδη εννιά χρόνια μετά την κυκλοφορία του θεωρείται κλασικό.

Drive

Η νεο-νουάρ ταινιάρα του Νίκολας Ρεφν με τον Ράιαν Γκόσλινγκ στον ρόλο ενός ανώνυμου τύπου που ζει δουλεύοντας ως… οδηγός αποδράσεων (!) είναι μια ταινία με μπόλικη βία, πολύ… σιωπή που ενισχύει το κλίμα της ηρεμίας πριν τον καταιγισμό δράσης και φυσικά, πολύ ταχύτητα με αμάξια να την καθορίζει. Γυρισμένο το 2011 και αναμφισβήτητα μιας από τις πιο σημαντικές ταινίες της δεκαετίας που διανύουμε, το «Drive» είναι must see για όποιους γουστάρουν γρήγορα αμάξια και άλλες τέτοιες ομορφιές.