Ο Σκορτσέζε, ο Ιρλανδός και το επικό καστ: Κινηματογραφικό mashup της εβδομάδας
Βρείτε μας στο

– Το 2017 φαίνεται πως θα είναι μια χρονιά σπουδαίων συμπράξεων. Μία από αυτές είναι για την ταινία The Irishman, η οποία θα κυκλοφορήσει του χρόνου τον Γενάρη. Τα καλά νέα γι΄αυτήν όμως έρχονται από τώρα. Ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε έχει καταφέρει να πείσει 4 σπουδαίους ηθοποιούς να πρωταγωνιστήσουν. Με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα συνεργαστεί για 10η φορά, με τον Αλ Πατσίνο για πρώτη, ενώ ο Τζό Πέσκι και ο Χάρβι Καϊτέλ συμπληρώνουν μια τετράδα φωτιά. Προφανώς όλοι οι ιταλοθρεμμένοι ενώνονται για τις ανάγκες της υπόθεσης. Το The Irishman εξετάζει την ιστορία του διαβόητου Φράνκι Σίραν, του Ιρλανδού μαφιόζου που έδρασε στην Αμερική στα μέσα του 20ου αιώνα.

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι η Paramount στην οποία πήγε αρχικά ο Σκορτσέζε, αρνήθηκε να αναλάβει το κόστος. Έτσι ο Σκορτσέζε χτύπησε την πόρτα του Netflix που αγόρασε τα δικαιώματα και λέγεται ότι θα ξοδέψει πάνω από 100 εκατομμύρια.

Ο Σκορτσέζε, ο Ιρλανδός και το επικό καστ: Κινηματογραφικό mashup της εβδομάδας

– Μιας και είμαστε στον Σκορτσέζε, αυτή την εβδομάδα έγινε γνωστή η προσπάθεια για ακόμα μια συνεργασία με τον Ντε Νίρο, αλλά και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Μετά το διαφημιστικό που είχαν κάνει για ένα καζίνο στο Μακάο, υπό τις οδηγίες του Σκορτσέζε, οι δύο συνεργάτες-συμπαραγωγοί του σκηνοθέτη θα ενωθούν μαζί του για ένα ακόμα πρότζεκτ.

Το βιβλίο Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI του Ντέιβιντ Γκραν είναι best seller στην Αμερική, με μόλις δυο βδομάδες κυκλοφορίας. Η Imperative Entertainment αγόρασε τα δικαιώματα του για 5 εκατομμύρια δολάρια και ήδη η τριάδα ορέγεται το επόμενο της hit. Το βιβλίο πραγματεύεται τις απανωτές δολοφονίες μελών της ινδιάνικης φυλής των Οσέιτζ στην Οκλαχόμα στη δεκαετία του 1920, εξαιτίας του πετρελαίου. Όσοι αστυνομικοί τόλμησαν να ερευνήσουν τις δολοφονίες, είχαν την ίδια μοίρα. Τότε γεννήθηκε το FBI. Ο νεαρός Τζ. Έντγκαρ Χούβερ (τον οποίο έχει υποδυθεί το 2011 ο Ντι Κάπριο) ανέθεσε την υπόθεση στον ranger Τομ Γουάιτ.

Η ιδέα μιας γουεστερνικής κατάστασης με Σκορτσέζε στη σκηνοθεσία και Ντι Κάπριο-Ντε Νίρο στο καστ δε μπορεί παρά να είναι οργασμική.

Ο Σκορτσέζε, ο Ιρλανδός και το επικό καστ: Κινηματογραφικό mashup της εβδομάδας

– Πάμε τώρα και στον κύριο Νάιτ-Σαϊαμαλάν, που γλυκάθηκε με το Split. Κυρίως είδε ότι ο κόσμος έχει ακόμα αγάπη για το Unbreakable με τον Μπρους Γουίλις. Γι΄αυτό ανακοίνωσε ότι το sequel θα αφορά και τους δύο χαρακτήρες. Unbreakable/Split μαζί. Όπως είπε ο σκηνοθέτης στο Twitter, η ταινία θα λέγεται Glass, θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου του 2019 και εκτός από Γουίλις και ΜακΑβόι, θα έχει εννοείται και τον Σάμιουελ Τζάκσον, που είναι ο Mr. Glass.

Ο Σκορτσέζε, ο Ιρλανδός και το επικό καστ: Κινηματογραφικό mashup της εβδομάδας

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ο Σκορτσέζε, ο Ιρλανδός και το επικό καστ: Κινηματογραφικό mashup της εβδομάδας

– Το δεύτερο Kingsman αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερο από το απρόσμενα καλό The Secret Service. Το The Golden Circle αυτή τη φορά θα έχει ακόμα πιο γεμάτο καστ. Εκτός από τον Τάρον Έτζερτον και τον Κόλιν Φερθ, θα δούμε Τζούλιαν Μουρ, Χάλε Μπέρι, Τζεφ Μπρίτζες, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Πέδρο Πασκάλ, Βίνι Τζόουνς και Έλτον Τζον. Τι άλλο να ζητήσουμε;

– Μετά τον Σκορτσέζε, άλλος ένας σκηνοθέτης μας φέρνει χαρμόσυνα μαντάτα. Ο Τζορτζ Μίλερ έκανε αποκαλύψεις που αφορούν το Mad Max. Μετά το Fury Road που είχε 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ του 2016, θα έρθουν άλλες δύο ταινίες. Τα σενάρια και για τις 2 ταινίες υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι ο ορισμένος χρόνος. «Όταν θα ευθυγραμμιστούν ξανά οι πλανήτες, κάπου, κάποτε θα γίνουν άλλες δύο» είπε ο Μίλερ που συνυπογράφει με τον Νίκο Λαθούρις τα σενάρια.

Η πρώτη από τις δύο ταινίες θα λέγεται Mad Max: Wasteland και ο Μίλερ θέλει να είναι και ο Doof Warrior μέσα στο στόρι. Η αναζήτηση στο origin του έχει γίνει σε πολύ βάθος από τους δύο, ενώ ίσως δοθεί μεγάλη έμφαση στις ιστορίες της Furiosa, του Immortan Joe και του Nux.

– Τι δεν είχαμε δει μέχρι στιγμής στο new cinema; Αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά είναι ο Σιλβέστερ Σταλόνε ως βασικός σε υπερηρωικές ταινίες. Μετά την συμμετοχή του στο δεύτερο Guardians of the Galaxy, ο Sly καλάρεσε στον σκηνοθέτη Τζέιμς Γκαν. Ο Γκαν αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις πειθούς προς τον Σταλόνε. Όχι για το τρίτο και τελευταίο Guardians. Αλλά για το επόμενο στάδιο. Για το νέο σύμπαν που θα καταπιαστεί. Ή για ένα spin off με την ιστορία των πρώτων Guardians, μιας και ο Σταλόνε είναι ο Stakar ή Starhawk στη δεύτερη ταινία.

Ο Σκορτσέζε, ο Ιρλανδός και το επικό καστ: Κινηματογραφικό mashup της εβδομάδας

– Συνένωση ηθοποιών του Gotham θα έχουμε στην ταινία AIDS του Μαλαισιανού σκηνοθέτη Yen Tan. Ο Κόρι-Μάικλ Σμιθ που κάνει τον Riddler, ο Μάικλ Τσίκλις που κάνει τον Judge και η Τζέιμι Τσανγκ που πέρασε για 4-5 επεισόδια ως σύντροφος του Γκόρντον, θα αποτελέσουν μέρος του καστ. Άλλα δύο γνωστά ονόματα είναι ο Νόα Σναπ από το Stranger Things και η Βιρτζίνια Μάντσεν. Η ταινία μιλάει για έναν Νεοϋρκέζο που έχει AIDS και πηγαίνει στην οικογένεια του στο συντηρητικό Τέξας. Στην προσπάθεια του να μιλήσει στους γονείς του γι΄αυτό θα δυσκολευτεί πολύ. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν βλέπει τον μικρό του αδερφό και την πρώην κοπέλα του.

Ο Σκορτσέζε, ο Ιρλανδός και το επικό καστ: Κινηματογραφικό mashup της εβδομάδας