Dark Tower: «Έσκασε» το πρώτο trailer και έχει μπόλικο-συναρπαστικό Ίντρις Έλμπα
Βρείτε μας στο

Η απόλυτη χρονιά Στίβεν Κινγκ θα είναι το 2017 σε κινηματογραφικό επίπεδο, με το δεύτερο εξάμηνο να μας περιμένει με δύο ταινίες που κρίνοντας από τα trailer τους, φαντάζουν επικές. Μετά το The It που θα κυκλοφορήσει την 28η Σεπτεμβρίου, έχουμε υλικό προς συζήτηση και από το Dark Tower. Μια ταινία που πέρασε από 40 κύματα, έφτασε στο σημείο να μην γίνει, αλλά τελικά ξεπέρασε τους σκόπελους (πολλές θαλασσοπαρομοιώσεις μαζεύτηκαν εδώ μέσα) και το πρώτο trailer είναι γεγονός.

Ο Ίντρις Έλμπα ως Gunslinger έχει την τιμητική του σε αυτό, αφού σε περίπου τρία λεπτά ζήτημα να μην τον βλέπουμε στα 30 δεύτερα. Ο ΜακΚόναχι από την άλλη είναι λίγο ριγμένος, αλλά μεταξύ τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Όπως φαίνεται και από τον τουιτερικό διάλογο όπου έριξαν μερικά στοιχεία του Dark Tower στη φόρα για να κάνουν το απαραίτητο teasing στους ακόλουθους τους και φαν του Στίβεν Κινγκ.

Dark Tower: «Έσκασε» το πρώτο trailer και έχει μπόλικο-συναρπαστικό Ίντρις Έλμπα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Στην ταινία που σκηνοθετεί ο Νικολάι Αρσέλ, ο Ronald Deschain είναι ο τελευταίος Gunslinger και έχει περάσει όλη του την ζωή σε μια αιώνια διαμάχη με τον Man In Black, τον Walter O’ Dim (ΜακΚόναχι). Για άλλη μια φορά καλείται να τον αποτρέψει από την κατάρριψη του Dark Tower, ο οποίος είναι ο πυρήνας της ύπαρξης του σύμπαντος. Αν αυτός πέσει, τότε ο κόσμος διαλύεται για πάντα. Μαζί του στην προσπάθεια για να κρατήσει όρθιο τον Πύργο είναι ο πιτσιρικάς Jake Chambers (Τομ Τέιλορ). Στο trailer βλέπουμε ορισμένες σκηνές του Έλμπα που ενισχύουν την μεγάλη αναμονή, όπως το σημείο που ρίχνει τη σφαίρα λέγοντας: «I do not kill with my gun…I kill with my heart».

 

Το Dark Tower αποτελεί το magnum opus του Στίβεν Κινγκ – έτσι το έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος . Πρόκειται για ένα μείγμα ρευμάτων και αναφορών στο υπόλοιπο έργο του. Φαντασία του σκότους, τρόμος, μεταφυσικό, γουέστερν είναι στοιχεία που ενώνονται στα 8 βιβλία τεσσάρων και κάτι χιλιάδων σελίδων συνολικά. Ο Ρόμπερτ Μπράουνινγκ έχει ιδιαίτερη θέση σε αυτά τα βιβλία. Το ποίημα του Childe Roland to the Dark Tower Came έδωσε την έμπνευση στον Κινγκ.

*Η ταινία έχει οριστική ημερομηνία κυκλοφορίας στις 4 Αυγούστου.