Ο (εξωφρενικός) μισθός του Κέιβιν Σπέισι στο House Of Cards άναψε φωτιές στην... Κλερ Άντεργουντ
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Ο (εξωφρενικός) μισθός του Κέιβιν Σπέισι στο House Of Cards άναψε φωτιές στην… Κλερ Άντεργουντ

«Καθώς κοιτούσα τα στοιχεία για την επιρροή των χαρακτήρων, διαπίστωσα ότι η Κλερ Άντεργουντ ήταν πιο δημοφιλής από τον Φρανκ. Όποτε αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ. Τους είπα περίπου “ή θα με πληρώσετε καλύτερα, ή θα βγω και θα τα πω δημόσια”.»

Είναι η γυναίκα του προέδρου και θέλει να έχει άποψη επί παντός επιστητού. Ακόμα και για τα μηδενικά στις απολαβές του «συζύγου», απαιτώντας να αναγράφει τα ίδια και ο δικός της. Η Ρόμπιν Ράιτ είναι περισσότερο… Κλερ Άντεργουντ από όσο θα περίμενε κανείς και φαίνεται ότι δεν το ‘χε σε τίποτα να τινάξει στον αέρα τα γυρίσματα του House of Cards. Λίγες μέρες πριν από την προβολή του 1ου επεισοδίου του 5ου κύκλου της σειράς, η 50χρονη σταρ εξέφρασε τη δυσφορία της για την πρότερη διαφορά του μισθού της με τον Κέιβιν Σπέισι, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το θέμα διευθετήθηκε.

«Μου είχαν πει ότι θα παίρνουμε ακριβώς τα ίδια χρήματα και τους είχα πιστέψει. Πρόσφατα έμαθα όμως ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, οπότε ήταν κάτι που έπρεπε να διερευνήσω… Καθώς κοιτούσα τα στοιχεία για την επιρροή των χαρακτήρων, διαπίστωσα ότι η Κλερ Άντεργουντ ήταν πιο δημοφιλής από τον Φρανκ. Όποτε αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ. Τους είπα περίπου “ή θα με πληρώσετε καλύτερα, ή θα βγω και θα τα πω δημόσια”. Και με πλήρωσαν…», αποκάλυψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η 50χρονη σταρ.

Ο (εξωφρενικός) μισθός του Κέιβιν Σπέισι στο House Of Cards άναψε φωτιές στην... Κλερ Άντεργουντ

Η Ράιτ, η οποία έχει σκηνοθετήσει αλλά και εκτελέσει χρέη executive παραγωγού στη σειρά του Netflix, είναι γνωστή υπέρμαχος της εργασιακής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Στα χνάρια των Έμα Στόουν,  Τζένιφερ Λόρενς, Ρις Ουίδερσπουν και Σάντρα Μπούλοκ, που έχουν επίσης καταγγείλει την ανισότητα στις απολαβές της showbiz, καταφέρεται συχνά – πυκνά εναντίον του εργασιακού σεξισμού.

Όπου… σεξισμός στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, μην πάει το μυαλό σας στο έξτρα μεροκάματο που έπαιρνε ο Σπέισι για… υπερωρίες και Σαββατοκύριακα, αλλά για μια διαφορά 80.000 δολάρια ανά επεισόδιο του House of Cards. Ακούγονται πολλά ε; Είναι όμως μόλις το 1/6 (παρά κάτι) των απολαβών του τηλεοπτικού προέδρου των ΗΠΑ για κάθε επεισόδιο!

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε δημοσιεύσει το Business Insider, ο Κέβιν Σπέισι είχε συμφωνήσει να αμείβεται με 500.000 δολάρια το «κομμάτι» ενόψει του τρίτου κύκλου της σειράς, το 2014. Την ίδια εποχή η Ράιτ φέρεται να λάμβανε 420.000 δολάρια και φυσικά είχε κάθε λόγο να ζητάει αποκατάσταση αυτής της… αδικίας. Πλέον βέβαια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σπέισι αμείβεται με 1 εκατ. δολάρια για κάθε 45λεπτο. Για να το ξέρουμε εμείς προφανώς θα το ξέρει (με τις ανάλογες… επιπτώσεις για τους παραγωγούς και η Ράιτ), η οποία εξηγεί για ποιον λόγο είναι εύλογη αυτή η εξίσωση.

«Η Κλερ και ο Φράνσις είναι ισοδύναμοι όσον αφορά τη δύναμή τους, την ένωσή τους και την πλοκή. Μπορεί να μην έχω τόσες σκηνές ή λέξεις όπως ο Φρανκ, αλλά η Κλερ δεν χρειάζεται να φλυαρήσει τόσο. Ο Φρανκ είναι ρήτορας, ποιητής, διαδηλωτής. Η Κλερ διαθέτει ένα “εγώ” που κινείται στο παρασκήνιο και τον κατευθύνει. Είναι όμως συνεργάτες στο ίδιο αεροπλάνο».

Εν τέλει μάλλον… κορόιδο μας προέκυψε ο Φρανκ, που δεν εισπράττει ούτε σεντ παραπάνω για τη ρητορεία, την ποίηση και τη φλυαρία του!

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας