Crisis in six scenes: Ο Γούντι Άλεν στην πρώτη του τηλεοπτική σειρά μας τρολάρει
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Crisis in six scenes: Ο Γούντι Άλεν στην πρώτη του τηλεοπτική σειρά μας τρολάρει

Tο Crisis στην ουσία δεν είναι τηλεοπτική σειρά. Είναι μια μάλλον μέτρια ταινία του Woody Allen κομμένη σε 6 περίπου 25λεπτα μέρη

O Woody Allen στην πρώτη τηλεοπτική σειρά της καριέρας του μας τρολάρει. Ένα περίπου χρόνο πριν και ενώ γύριζε για λογαριασμό του Amazon την κωμική σειρά μιλούσε για καταστροφικό λάθος. Κι όμως στις 30 Σεπτεμβρίου η σειρά βγήκε στον αέρα με τον ίδιο και τη Miley Cyrus να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

w2

Ο 80χρονος Woody υποδύεται τον απόστρατο στρατηγό James Cameron που… Εντάξει, κάνω πλάκα. Ο Woody και στη μικρή οθόνη παίζει τον κλασικό πλέον από τις ταινίες του τύπο μεσοαστού με τις γνωστές νευρώσεις.

Η ζωή του αλλάζει ριζικά όταν εισβάλει στο σπίτι του, τη μοναδική στα 26 χρόνια νύχτα που ξέχασε να ενεργοποιήσει το συναγερμό, η Lennie Dale

Ο Sidney J Munsinger, ο κεντρικός ήρωας, είναι ένας συγγραφέας μυθιστορημάτων – πραγματική τέχνη, κάτι σαν σινεμά- που τώρα δουλεύει πάνω σε μια ιδέα για μια τηλεοπτική σειρά.

Είναι επικερδές λέει ο Woody, εννοούσα ο Sidney, κλείνοντάς μας το μάτι. Παντρεμένος με την Kay ( που υποδύεται εξαιρετικά η Elaine May) , μια σύμβουλο γάμου, ζει μια ήρεμη ζωή στα προάστια της Νέας Υόρκης στα ταραγμένα sixties. Κι ενώ η κοινωνική επανάσταση μαίνεται, με εξεγέρσεις και διαδηλώσεις κατά του πολέμου, ο ίδιος αρνείται να δει τις ειδήσεις ή να πάει σε πορεία , αφού είναι αλεργικός στα δακρυγόνα.

Η ζωή του ωστόσο αλλάζει ριζικά όταν εισβάλει στο σπίτι του, τη μοναδική στα 26 χρόνια νύχτα που ξέχασε να ενεργοποιήσει το συναγερμό, η Lennie Dale ( ναι την υποδύεται η Miley Cyrus) μια ακτιβίστρια καταζητούμενη από το FBI.

w3

Crisis in six scenes: Ο Γούντι Άλεν στην πρώτη του τηλεοπτική σειρά μας τρολάρει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

H Lennie με τη χαρισματική της παρουσία επιδρά καταλυτικά σε όποιον βρεθεί γύρω της ( εκτος από τον Sid) κάνοντας ακόμα και τα μέλη της λέσχης βιβλίου που πηγαίνει η Kay να διαβάσουν Μάο και να σχεδιάσουν γυμνές καθιστικές διαμαρτυρίες και βομβιστικές επιθέσεις χαρίζοντάς μας τις πιο διασκεδαστικές σκηνές της σειράς.

WAAP_E1_S07_D16_0010.RAF

Βλέπεις τα υπόλοιπα νιώθεις πως τα έχεις ξαναδεί. Tο Crisis στην ουσία δεν είναι τηλεοπτική σειρά. Είναι μια μάλλον μέτρια ταινία του Woody Allen κομμένη σε 6 περίπου 25λεπτα μέρη.