τηλεόραση

Ελληνική τηλεόραση: Οι μεγάλες απογοητεύσεις της φετινής χρονιάς

Αν μπορεί να υπάρξει κάτι πέραν της απογοήτευσης στην ελληνική τηλεόραση.

Τόσα χρόνια γκρινιάζουμε συνεχώς για το ποιόν της ελληνικής τηλεόρασης και το τι μας παρέχει. Γκρινιάζουμε για τις περισσότερες εκπομπές, όποιο είδος κι αν εκπροσωπούν, και λέμε ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Και φέτος που πραγματικά εισακούστηκαν οι προσευχές μας, ήρθε το Survivor και μας έκανε να κολλήσουμε με αυτό που κράζαμε ασύστολα τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά δεν υπάρχει πουθενά λάθος και σωστό. Ή αν υπάρχει λάθος αυτό βρίσκεται περισσότερο στις περασμένες συμπεριφορές μας παρά στο σήμερα. Το Survivor πάντως έγινε και λόγος για να χαντακωθούν σε μεγάλο βαθμό άλλα προγράμματα στην ελληνική τηλεόραση.

Η φετινή χρονιά είναι γεμάτη από απογοητεύσεις στα κανάλια. Περισσότερες από τις απογοητεύσεις που δημιουργήθηκαν σε όσους είχαμε το κουράγιο να δούμε τηλεόραση. Κι αυτό γιατί στα κανάλια ελπίζουν από κάθε προϊόν που ετοιμάζουν. Εμείς οι θεατές ελπίζουμε με κριτήρια πιο κοντά στην αντικειμενικότητα. Γι΄αυτό και οι εκπομπές ή τα προγράμματα γενικά που δεν ανταποκρίθηκαν φέτος ήταν λίγα.

Ξανά Δέστε Τους

Για μια πενταετία μέχρι το 2014 έφερνε νούμερα στον ALPHA. Η ομάδα έσπασε εις τα εξ ων συνετέθη, ο καθένας πήρε το δρόμο του, αλλά επειδή όλων ο δρόμος γέμισε από αστοχίες, είπαν να ξαναδοκιμάσουν. Δεν είχε τύχει να δω τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Θεωρώ ότι ο Μουτσινάς και η Συνατσάκη είναι άτομα με ικανότητες που για συγκεκριμένους λόγους δεν αναπτύχθηκαν στην τηλεόραση. Η υπόλοιπη σύνθεση υστερούσε πολύ.

Υστερούσε επίσης και η μορφή της εκπομπής. Δεν ξέρω τι ακριβώς περίμεναν ότι θα καταφέρουν με αυτό το στυλ ή αν το έκαναν καθαρά για βιοποριστικούς λόγους. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ μέτριο και σε επίπεδο χιούμορ.

Ελένη Μενεγάκη

Ως θεατής μόνο να χαίρεσαι μπορείς που αυτό το είδος εκπομπής αποτυγχάνει. Η απογοήτευση είναι περισσότερο στον ALPHA. Από πέρσι τον Απρίλιο τα νούμερα δεν βλέπονται αλλά κανείς δεν αγγίζει την βασίλισχαχαχαχα. Δύο καλά πράγματα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε σε μια εκπομπή που έχει διάρκεια 3 ώρες, βγάλε 35-40 λεπτά τα διαλείμματα, τη μισή ώρα μαγειρικής και τη μία ώρα τοποθέτησης προϊόντος. Τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο που είναι μια όαση και το ότι η παρουσιάστρια αποφεύγει το hardcore gossip τύπου Σκορδά.

Rising Star

Ο ΑΝΤ1 είναι ένα κανάλι με δυναμική στα talent shows. Το έδειξε παλιότερα με το X-Factor, πιο πρόσφατα με το Voice. Όμως αυτά τα προγράμματα αγοράστηκαν από το ΣΚΑΪ. Κάπως έπρεπε να αναπληρωθεί το κενό. Κάπως έτσι ήρθε το Rising Star που είχε μια ιδιαίτερη σύνθεση κριτικής επιτροπής και έναν παρουσιαστή (Λιάγκα) που σε τέτοια κόνσεπτ ξέρει το σωστό ύφος. Με εξαίρεση τον πανικό που ξεκίνησε γύρω από τον Χρήστο Μάστορα (κάτι που έφερε και άπειρες γυναίκες στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζονταν οι Melisses για να κάνει δίχως λογική εξήγηση επιτυχημένο το πρόγραμμα τους), έτερον ουδέν.

Έλα Στη Θέση Μου

Τι κι αν κάνει ικανοποιητικά νούμερα; Αυτά είναι για το κανάλι. Για τον θεατή που επιλέγει να το δει όχι απλώς για να παίζει κάτι η τηλεόραση, το κόνσεπτ είναι σφόδρα παρωχημένο. Μόνο και μόνο η φάση με τους σώνει και ντε Κύπριους ρόλους τα λέει όλα. Ας μη μιλήσουμε για το καστ που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι κομμάτι μιας σταθερά ανακυκλώμενης «κλίκας».

Κόπηκε το Βράδυ και συνεχίζεται το 2Night Show

Το να επιλέγεις να αντιμετωπίσεις τον κατιμά σαν υψηλής ποιότητας κρέας δεν θα σε οδηγήσει σε καλό. Έτσι την πάτησε και ο Πέτρος Κωστόπουλος με το Βράδυ. Πίστευε ότι απέναντι του θα σταθούν υψηλής ποιότητας άνθρωποι. Απέναντι στο The Voice κιόλας δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Έτσι έφυγε από τη μέση ο ανταγωνισμός για τον Αρναούτογλου και μείωσε τις κατινιές που έκανε πέρσι. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι υπάρχει σοβαρός λόγος ύπαρξης της εκπομπής.