Duplex: Όταν η «γιαγιά από την κόλαση» γίνεται ο νέος σου γείτονας
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Duplex: Όταν η «γιαγιά από την κόλαση» γίνεται ο νέος σου γείτονας

Άραγε αν μπορούσες να στείλεις τη σατανική γιαγιά ως «δώρο» σε μια πολυκατοικία, πού θα την έστελνες; Comedy Tuesday σήμερα και το Menshouse προτείνει μια κωμωδία για μικρούς και μεγάλους

Η ταινία αυτή δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο βιωματικές ταινίες που απολαύσαμε ποτέ. Ποιος, άλλωστε, δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη ζωή του έστω έναν γείτονα που μοιάζει να γεννήθηκε για να βασανίζει τους γύρω του;

Στο «Duplex» του Ντάνι Ντε Βίτο ο γείτονας αυτός –που όλοι λατρεύουμε να μισούμε- έχει τη μορφή της κυρίας Κόνελι, μιας γηραιάς κυρίας που μπορεί αρχικά να φαίνεται καλοσυνάτη και πάντα χαμογελαστή, εξελίσσεται όμως στο χειρότερο εφιάλτη των πρωταγωνιστών μας.

duplex-3-500

Ο Άλεξ και η Νάνσι τα έχουν όλα: είναι πολύ ερωτευμένοι, κάνουν τις δουλειές που αγαπούν και ζουν μια ζωή που κάθε νέο ζευγάρι θα ζήλευε. Το μόνο που τους λείπει είναι το… σπίτι των ονείρων τους.

Η τύχη, όμως, μοιάζει να τους χαμογελά και ένα εκπληκτικό διώροφο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης εμφανίζεται από το πουθενά δελεάζοντας τους δυο τους όσο τίποτα. Το σπίτι αυτό τα έχει όλα. Πολυτέλεια, ανέσεις και τη ζεστασιά που κάθε νέο ζευγάρι ονειρεύεται. Για την ακρίβεια, έχει όλα αυτά και… κάτι bonus! Πάει πακέτο με την ηλικιωμένη κυρία Κόνελι η οποία ούσα «εύθραυστη» και «ταλαιπωρημένη» ζητά να παραμείνει στον 2ο όροφο…

duplex-500

Τι ζημιά μπορεί να κάνει μια καλόβολη 80χρονη γριούλα που νοικιάζει τον δεύτερο όροφο του σπιτιού που μόλις αγόρασες; «Καμία» θα σκεφτεί κανείς.

Duplex: Όταν η «γιαγιά από την κόλαση» γίνεται ο νέος σου γείτονας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Η συγκεκριμένη γιαγιά, όμως, μοιάζει να έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό της να βασανίσει στο έπακρο τους νέους ιδιοκτήτες του σπιτιού της, παίζοντας κυριολεκτικά με τη ζωή της, αφού το ζευγάρι φτάνοντας στα όριά του από τις παράλογες απαιτήσεις και τα καμώματά της, ξεκινά να σκέφτεται πολύ σοβαρά μέχρι και τη δολοφονία της!

Η κυρία Κόνελι –γνωστή και ως «η γιαγιά από την κόλαση»- πρέπει να βγει από τη μέση με κάθε κόστος. Είναι αυτό που λέμε «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Ο Άλεξ έχει γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές και η Νάνσυ η οικιακή βοηθός της σατανικής γιαγιάς που έχει κάνει κατάληψη στο σπίτι τους. Εξαντλημένοι, απογοητευμένη και θυμωμένοι κινδυνεύουν να χάσουν -εκτός από την υπομονή τους- και τις δουλειές τους.

Ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα ηττηθεί κατά κράτος;

Η ταινία μεταφράστηκε στα ελληνικά ως «Συγκάτοικοι με το ζόρι» και παρότι οι λάτρεις της κωμωδίας την έχουν δει ξανά και ξανά, δεν χορταίνεται με τίποτα.

Κάτι η εμβληματική φυσιογνωμία του Μπεν Στίλερ, κάτι η χημεία του με τη Ντρου Μπάριμορ, η επιτυχία ήταν δεδομένη. Αυτό που αξίζει να αναγνωρίσουμε στον Ντε Βίτο, πάντως, είναι κατά κοινή ομολογία πως κατάφερε να βρει την πιο γοητευτικά ενοχλητική φυσιογνωμία στο πρόσωπο της Αϊλίν Έσελ για το ρόλο της κυρίας Κόνελι, που μέχρι σήμερα αποτελεί την εικόνα του χειρότερου εφιάλτη μας.

duplex-1-500

Οι ατάκες διαδέχονται η μία την άλλη και τα δολοφονικά μας ένστικτα ξυπνούν, μέσα από μία σειρά καταστάσεων που θα ευχόμασταν να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ.

Άραγε αν μπορούσες να στείλεις τη σατανική γιαγιά ως «δώρο» σε μια πολυκατοικία, πού θα την έστελνες;