baywatch
Βρείτε μας στο

Σέξι και γυμνασμένα κορμιά να τρέχουν στην άμμο; Τσεκ. Χιούμορ κλασσικό του Τζόνσον και του Έφρον; Τσεκ. Αυτό είναι το νέο Baywatch. Πιο κωμικό. Ακραιφνώς κωμικό. Το περιμέναμε πως και πως. Μαζί του ένας στόλος ευρωπαϊκού σινεμά. Γαλλικό και ιβηρικό. Ζαν Ρενό και Πενέλοπε Κρουζ. Φουλ της κωμωδίας. Καθαρής, αλλά και τύπου La Vita E Bella. Αλλά και μια βιογραφία της σπουδαίας Έμιλι Ντίκινσον, με τη Σίνθια Νίξον να εκπλήσσει πολύ ευχάριστα.

Baywatch

2017/ Κωμωδία/ 116′

Σκηνοθεσία: Σεθ Γκόρντον

Με τους: Ντουέιν Τζόνσον, Ζακ Έφρον, Αλεξάντρα Νταντάριο, Κέλι Ρόρμπαχ, Πριγιάνκα Τσόπρα, Πάμελα Άντερσον, Ντέιβιντ Χάσελχοφ

Επιχείρημα νούμερο ένα. Η επιστροφή σε έναν κόσμο που μας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης όταν ήμασταν πιτσιρικάδες. Επιχείρημα νούμερο δύο. Ντουέιν Τζόνσον. Τρία. Ζακ Έφρον. Τέσσερα. Νταντάριο. Πέντε. Ρόρμπαχ. Και πάει λέγοντας. Το Baywatch επιστρέφει και το φωνάζει ξεκάθαρα ότι θέλει να φέρει αέρα από το παλιό, το ορθόδοξο Baywatch. Μπορεί ο The Rock να είναι ο Μιτς Μπιουκάναν, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ να κάνει ένα πέρασμα κι από κει, όπως και στους Φύλακες του Γαλαξία. Σε αυτό το Baywatch δεν έχουμε μόνο υποθέσεις διάσωσης. Αυτό το Baywatch σημαδεύει τον αντιδραστικό Ματ Μπρόντι που πρέπει να μάθει να λειτουργεί ως μέλος της ομάδας ναυαγοσωστών του Μπιουκάναν.

Το team spirit θα τους χρειαστεί όταν ανακαλύψουν ότι στην παραλία υπάρχει ένα κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών. Πολλοί έχουν φερθεί με σκληρό τρόπο απέναντι στο Baywatch της νέας εποχής, αλλά αυτό που κάνει διαφορετικό σε σχέση με τη σειρά είναι ότι εστιάζει τον φρέσκο αέρα του καστ καθαρά στην κωμωδία. Αφαιρεί το ρομάντζο και τα μικρά δράματα. Είναι στο δόγμα «Σεθ Ρόγκεν» και πάνω σε αυτό κρίνεται ως αρκετά καλό.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Δεσποινίας Σλόαν (Miss Sloan)

2016/Δράμα-Θρίλερ/ 132′ 

Σκηνοθεσία: Τζον Μάντεν

Με τους: Τζέσικα Τσαστέιν, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Μαρκ Στρονγκ, Άλισον Πιλ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Τζον Λίθγκοου, Σαμ Γουότερστον

Η Ελίζαμπεθ Σλόαν βρίσκεται στα υψηλά κλιμάκια του πολιτικού Λόμπι της Ουάσιγκτον. Είναι περιζήτητη και γνωστή ως η πιο ικανή για να περάσει μια κυβέρνηση μια νομοθεσία. Ή για να μην την περάσει. Πάντα θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να κερδίσει. Τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Όλοι την θέλουν δίπλα τους. Ένας μπορεί να την έχει. Όταν όμως αυτός που δεν την έχει είναι ο πιο σκληρός και ικανός για όλα αντίπαλος, πώς θα δράσει;

100 μέτρα (100 metros / 100 meters)

2016/ Dramedy/ 108′ 

Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Μπαρένα

Με τους: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάλντε, Αλεξάνδρα Χιμένεθ, Νταβίντ Βερνταγκουέρ, Κλάρα Σεγκούρα, Άλμπα Ρίμπας

Πετυχημένος στη δουλειά του, με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει, ο Ραμόν έχει μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν. Η τύχη του όμως σύντομα θα αλλάξει.

Η σύζυγός του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους κι ο Ραμόν αναζητά καταφύγιο στη δουλειά του. Καθώς η πίεση μεγαλώνει, ο Ραμόν ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και του ανακοινώνουν ότι σύντομα δε θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα. Έχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια να πάρει τον έλεγχο του σώματος του ή να παλέψει. Με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ο μαχητής μέσα του τον ωθεί να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία τριάθλου. Με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου, μαθαίνει να ξεπερνά όλους τους περιορισμούς που του θέτει η ασθένεια του.

Για Όνομα του Θεού (Mes trésors)

2017/ Κωμωδία/ 91′

Σκηνοθεσία: Πασκάλ Μπουρντιό

Με τους: Ζαν Ρενό, Ριμ Κερισί, Καμίλ Σαμού, Μπρούνο Σάντσες, Πασκάλ Ντεμολό

Η Καρόλ είναι μία εσωστρεφής ειδικός εφαρμογών πληροφορικής, που ακόμα ζει με τη μητέρα της. Η Καρολίν είναι μία αυθάδης κλέφτρα που συχνάζει στα πολυτελή ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας. Οι δύο νεαρές γυναίκες δε γνωρίζουν η μία την άλλη, ούτε έχουν τίποτα κοινό. Τίποτα, επειδή ο πατέρας τους έφυγε πριν τη γέννηση τους, και δεν τον είδαν ξανά ποτέ. Μέχρι τη στιγμή που ο Πατρίκ… εμφανίζεται και πάλι! Ο διεθνώς καταζητούμενος κλέφτης βρίσκεται στα τελευταία του και αποφασίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τις κόρες του, συναντώντας τις για ένα κοινό σκοπό: την κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάριους, αξίας 15.000.000 δολαρίων. Ανάμεσα σε γκάφες, τον ερασιτεχνισμό και τους διαπληκτισμούς μεταξύ τον κορών του, ο Πατρίκ θα αντιληφθεί πως αυτή του η επιστροφή είναι κάθε άλλο παρά εύκολη…

Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ (Ma loute / Slack Bay)

2016/ Dramedy/ 122′

Σκηνοθεσία: Μπρουνό Ντιμόν

Με τους: Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Φαμπρίς Λουκινί

Καλοκαίρι, 1910. Μια σειρά ανεξήγητων εξαφανίσεων έρχεται να ταράξει τις διακοπές της οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ στο ειδυλλιακό παραθαλάσσιο θέρετρο της Μάγχης. Τουρίστες αρχίζουν να εξαφανίζονται με αινιγματικό τρόπο. Δύο επιθεωρητές αρχίζουν να διερευνούν την υπόθεση και σύντομα ανακαλύπτουν ότι αυτές οι εξαφανίσεις γίνονται σε ένα ιδιαίτερο σημείο της περιοχής εκεί όπου κατοικεί η οικογένεια ψαράδων των Μπρεφόρ. Στο μεταξύ ένα παράξενο ειδύλλιο θα προκύψει ανάμεσα στη μικρή κόρη της μεγαλοαστικής και λίγο εκφυλισμένης οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ και τον γιο των Μπρεφόρ, Μα Λουτ. Μαζί με το μυστήριο των εξαφανίσεων, ο έρωτας των δυο παιδιών θα επηρεάσει με απρόβλεπτο τρόπο τις δύο τόσο διαφορετικές οικογένειες.

Η Βασίλισσα της Ισπανίας (The Queen of Spain / La reina de España)

2016/ Κωμωδία/ 128′

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Τρουέμπα

Με τους: Πενέλοπε Κρουζ, Κάρι Έλγουες, Μάντι Πατίνκιν, Τζ. Ει. Μπαγιόνα, Άνα Μπελέν, Τσίνο Νταρίν, Κλάιβ Ρεβίλ, Σαντιάγκο Σεγκούρα

Η Πενέλοπε Κρουζ επιστρέφει στην αγκαλιά του Τρουέμπα μετά το 1998. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το La niña de tus ojos, η Πενέλοπε γυρίζει πίσω στο χρόνο, στην δεκαετία του ’30, τότε που ο Φράνκο κυριαρχούσε στην Ισπανία και ο εμφύλιος πόλεμος ήταν καθημερινότητα. Φυσικά, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το σκηνικό των γυρισμάτων της ταινίας που πρωταγωνιστεί η Μακαρένα Γρανάδα. Από τα ωραία δείγματα του ισπανικού κινηματογραφικού χιούμορ.

Η πρόταση της εβδομάδας

Η Έμιλι Ντίκινσον ήταν μια σπουδαία γυναίκα. Ήταν μια σπουδαία ποιήτρια και συγγραφέας. Ήταν δυναμική. Ήταν σθεναρή. Είναι. Το πνεύμα της όπως περνάει μέσα από την εξαίρετη ερμηνεία της Σίνθια Νίξον ζωντανεύει και περνά τις πύλες του παρόντος.

Δράμα/125′

Σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις

Με τους: Σίνθια Νίξον, Τζένιφερ Ελ, Ντάνκαν Νταφ, Κιθ Καραντάιν, Τζόντι Μέι, Τζοάνα Μπέικον, Έμα Μπελ