Το κορίτσι του τρένου: Ένα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Το κορίτσι του τρένου: Ένα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές

Το κορίτσι του τρένου, βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Paula Hawkins, είναι ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο αγωνία και ανατροπές

Συνήθιζα να παρακολουθώ αυτό το τέλειο ζευγάρι, νόμιζα πως είχα μπροστά μου τη ζωντανή απόδειξη της πραγματικής αγάπης εξομολογείται η Ρέιτσελ -την οποία υποδύεται ιδανικά η Έμιλι Μπλαντ- στο Χιτσκοκικό θρίλερ «Το κορίτσι του τρένου».

Η Ρέιτσελ μια διαζευγμένη γυναίκα παραδομένη στον αλκοολισμό, έχοντας χάσει τη δουλειά της παίρνει καθημερινά το τρένο από τα προάστια προς το κέντρο της Νέας Υόρκης μόνο και μόνο για να κάνει κάτι. Σε κάθε διαδρομή περνά μπροστά από τον παλιό της δρόμο, από το παλιό της σπίτι, που πλέον κατοικείται από τον πρώην άντρα της με τη νέα του σύζυγο και το μωρό τους, θυμίζοντας της όλα όσα έχει χάσει.

train1

Και ενώ βυθίζεται στην κατάθλιψη και την αυτολύπηση ένα νεαρό όμορφο ζευγάρι που μένει λίγα τετράγωνα πιο κάτω θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της. Καθώς τους παρακολουθεί μέσα από το τρένο, αρχίζει να φαντασιώνεται την τέλεια ζωή τους εμφανίζοντας σημάδια εμμονής.

Όταν μάλιστα θα δει την γυναίκα να φιλά έναν άλλο άντρα γίνεται έξω φρενών με την απιστία της και το ίδιο βράδυ παίρνει το τρένο χωρίς να ξέρει ουσιαστικά το γιατί.

Το επόμενο πρωί δεν θα είναι σαν όλα τα άλλα. Η Μέγκαν – αυτό ήταν το όνομα της νεαρής γυναίκας – έχει εξαφανιστεί και η Ρέιτσελ ξυπνά με μώλωπες, γεμάτη αίμα, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τίποτα από όσα έχουν συμβεί στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας. Αρχίζει να βασανίζεται από αμφιβολίες, καθώς δεν μπορεί να είναι σίγουρη για τον εάν έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της Μέγκαν, πράγμα που θα την οδηγήσει στο να αναζητήσει τις απαντήσεις. Σκοτεινά μυστικά πρόκειται να αποκαλυφθούν.

treno2

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από την οπτική γωνία τριών γυναικών με βασική αφηγήτρια τη Ρέιτσελ που κάθε άλλο παρά αξιόπιστη είναι , λόγω του αλκοολισμού και της απώλειας μνήμης, πράγμα που προσθέτει περισσότερο σασπένς στο μυστήριο. Το κορίτσι του τρένου, βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Paula Hawkins, είναι ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο αγωνία και ανατροπές. Είναι σαφείς οι επιρροές του μετρ του είδους, Άλφρεντ Χίτσκοκ που 36 χρονια μετά το θάνατό του εξακολουθεί να δείχνει το δρόμο για τις τεχνικές του σασπένς.

Η απώλεια μνήμης, οι αμφιβολίες για τον ίδιο σου τον εαυτό, η ηδονοβλεπτική παρακολούθηση της ζωής των άλλων είναι μόνο κάποιες από τις τεχνικές που συναντάμε και στην ταινία. Το καστ λαμπερό με την Έμιλι Μπλαντ να κλέβει την παράσταση στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στον ρόλο του Τομ, του πρώην της Ρέιτσελ εμφανίζεται ο Τζάστιν Θερού, ενώ η Ρεμπέκα Φέργκιουσον υποδύεται την Άννα, τη νέα σύζυγο του Τομ, που φαίνεται πως έχει αποκτήσει όλα όσα ήθελε από τη ζωή και τώρα είναι αναγκασμένη να βρει τρόπο να τα κρατήσει.

Η εντυπωσιακά όμορφη Χέιλι Μπένετ και ο Λουκ Έβανς υποδύονται το νεαρό ζευγάρι με την φαινομενικά ιδανική ζωή. Ο σκηνοθέτης Τέιτ Τέιλορ, γνωστός από την υποψήφια για Όσκαρ ταινία «Υπηρέτριες» , δημιουργεί ένα φιλόδοξο θρίλερ με συναρπαστικούς χαρακτήρες που θυμίζει «Tο κορίτσι που εξαφανίστηκε».

Από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έρχεται στις μεγάλες οθόνες από την Odeon.