wonder
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Wonder Woman Εσύ Σουπερστάρ: Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλο το Χόλιγουντ όρθιο να χειροκροτήσει την Γκαλ Γκαντότ και την Πάτι Τζένκινς.

Έτοιμη να καταβροχθίσει το Captain America: Civil War είναι η Wonder Woman. Μια βδομάδα σχεδόν μετά την κυκλοφορία της στις ΗΠΑ, η ταινία έχει γίνει το απόλυτο trend, απόλυτο talk of the town και σε αυτό έχει υποβοηθηθεί από τις κοινωνικές προεκτάσεις που αφορούν την λογική των εταιρειών παραγωγής σήμερα. Εκτός από το magnum opus της Γκαλ Γκαντότ, άκρως ενδιαφέρουσα είναι η ταινία Tanna που έρχεται από τα βάθη του Νοτίου Ειρηνικού και μιλάει για έναν αγώνα μακριά από την επιλογή της υποταγής και την εθελούσια υποταγή της επιλογής.

Wonder Woman

2017/ Περιπέτεια-Δράση/ 141′

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς

Με τους: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Κόνι Νίλσεν, Ρόμπιν Ράιτ, Ντάνι Χιούστον, Ντέιβιντ Θιούλις

200 εκατομμύρια δολάρια έσοδα στο πρώτο τριήμερο. Κι αυτό χωρίς να έχει γίνει πρεμιέρα σε μεγάλες αγορές όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία και Ισπανία. Το Wonder Woman έχει αποθεωθεί από όλους και όχι μόνο για το καλλιτεχνικό του αποτέλεσμα. Έχει πάρει μεγαλύτερο credit γιατί αποτελεί την προσπάθεια μιας γυναίκας σκηνοθέτιδος. Η Πάτι Τζένκινς έφερε στους ώμους της το βάρος της αξιοπιστίας των γυναικών συναδέλφων της που βλέπουν την εκπροσώπηση τους στη mainstream βιομηχανία σε ένα ποσοστό 7%. Και τα κατάφερε γνωρίζοντας ότι ίσως να μην παρουσιαστεί άλλη ευκαιρία αν το εγχείρημα δεν πετύχαινε. Ευτυχώς, το Wonder Woman πέτυχε πέρα ως πέρα.

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Προοπτικά αν το δει κανείς, το 1 δισεκατομμύριο είναι ευκόλως εφικτό, δεδομένου και ότι πλέον θα γίνει το άνοιγμα σε παγκόσμιο επίπεδο και με τις τόσες θερμές κριτικές κοινού και κριτικών. Και ηθοποιών του Χόλιγουντ που συμμερίζονται αυτή την ανάγκη. Άλλωστε τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Το 52% των θεατών στις ΗΠΑ σε αυτό το πρώτο τριήμερο προβολής του Wonder Woman ήταν γυναίκες. Κάτι που σημαίνει ότι το γυναικείο κοινό θέλει την εκπροσώπηση του σε αυτό το κομμάτι. Ως γενικότερη ιδέα το να είναι μια γυναίκα και ένας άντρας αποκλειστικά και στο επίκεντρο του super hero και της μπαντασίλας είναι κάτι το ουδέτερο. Αυτοί που δίνουν το χρώμα είναι οι ηθοποιοί. Η Γκαλ Γκαντότ πετυχαίνει απόλυτα στον ρόλο της Wonder Woman να κάνει αυτό το χρώμα φωτεινό. Να δώσει θετικό πρόσημο στην ιδέα.

Ιδιαίτερο μπράβο και στην δυναμική παρουσία της Ρόμπιν Ράιτ που έδειξε ακόμα κάτι. Ότι και ο ηλικιακός αποκλεισμός των γυναικών είναι μια λάθος αντίληψη της βιομηχανίας του Χόλιγουντ. Σε έναν πολύ απαιτητικό για την ηλικία της action ρόλο, έφερε εις πέρας την αποστολή.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Η χαμένη πόλη του Z (The Lost City of Z)

2016/ Βιογραφική-Δράμα/ 141΄

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι

Με τους: Τσάρλι Χάναμ, Τομ Χόλαντ, Σιένα Μίλερ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Άνγκους Μακφαντάιεν

Ο Βρετανός εξερευνητής Πέρσι Φόσετ ταξιδεύει στον Αμαζόνιο το 1906 και ανακαλύπτει αποδείξεις για την ύπαρξη ενός αγνώστου αλλά προχωρημένου πολιτισμού. Σε μία αχαρτογράφητη περιοχή της Βολιβίας, στην καρδιά του τροπικού δάσους o Percy βρίσκει πολυκαιρισμένα κεραμικά θραύσματα που αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας χαμένης πόλης. Όταν επιστέφει στην Αγγλία και ανακοινώνει τα ευρήματα του για την πόλη που αποκαλεί «H ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ Ζ» , χλευάζεται από τον υπόλοιπο επιστημονικό κύκλο.

Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της συζύγου του αποφασίζει να οργανώσει μία νέα αποστολή, να επιστρέψει στον Αμαζόνιο και να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Στο ταξίδι ακολουθεί ο πλούσιος εξερευνητής James Murray. Μαζί θα αντιμετωπίσουν απίστευτες προκλήσεις και τις περιπέτειες τους θα ακολουθήσουν μέσα από τις εφημερίδες της εποχής 40 εκατομμύρια αναγνώστες, μέχρι την μυστηριώδη εξαφάνιση τους το 1925.

Δύο βδομάδες μετά την αποτυχημένη πρεμιέρα του King Arthur, ο Τσάρλι Χάναμ επιστρέφει παρέα με Ρόμπερτ Πάτινσον και κάτι μου λέει ότι δεν θα μας πείσουν ιδιαίτερα. Ευτυχώς που στο καστ υπάρχουν η Σιένα Μίλερ και ο Τομ Χόλαντ, που μας δίνει ένα preview λίγο πριν κυκλοφορήσει το Spider-Man.

Ο αρχιτσιγκούνης (Radin!)

2016/ Κωμωδία/ 89′

Σκηνοθεσία: Φρεντ Καβαγιέ

Με τους: Ντάνι Μπουν, Λοράνς Αρνέ, Νοεμί Σμιντ, Πατρίκ Ριντρεμόντ, Κριστόφ Κανάρ, Κριστόφ Φαβρ

Ο Φρανσουά είναι πέρα για πέρα τσιγκούνης. Το νόημα της ζωής του βρίσκεται στο μη ξόδεμα, στο κομπόδεμα και την αποταμίευση. Έχει οργανώσει την καθημερινότητά του έτσι ώστε να μην ξοδεύει ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται – ακόμη κι όταν του δημιουργείται μια έντονη επιθυμία για κάτι πέρα από τα χρηστικά. Ο έρωτας όμως κάνει πέρα τις τσιγκουνιές. Μια γοητευτική γυναίκα και η κόρη του (την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε μέχρι σήμερα) θα τον φέρουν σε ένα δίλημμα. Αρχικά, ο Φρανσουά αποφασίζει να κρύψει την εμμονή του από τις δύο γυναίκες. Ή καλύτερα, προσπαθεί να την καλύψει επιδιδόμενος σε μια σειρά από ξεκαρδιστικά γεγονότα και γκάφες.

Λατίνοι και Άθικτοι (Inseparables)

2016/ Κωμωδία/ 108′

Σκηνοθεσία: Μάρκος Καρνεβάλε

Με τους: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ροντρίγκο Ντε Λα Σέρνα, Αλεχάντρα Φλέσνερ, Κάρλα Πέτερσον, Ρίτα Πάουλς

Ο Φελίπε είναι ένας οικονομικά ευκατάστατος επιχειρηματίας που ύστερα από ένα ατύχημα μένει τετραπληγικός και αναζητά βοηθό για να τον φροντίζει. Παρόλο που ο Φελίπε βλέπει αρκετούς υποψήφιους με τα απαραίτητα προσόντα για την δουλεία, αποφασίζει να προσλάβει τον Τίτο, που εργάζεται ως βοηθός κηπουρού. Ο Τίτο δεν έχει ούτε τα προσόντα ούτε τις προδιαγραφές για να φροντίζει τον Φελίπε, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του Φελίπε, την Βερόνικα και την Υβόνη. Προσπαθούν να τον αποτρέψουν να προσλάβει τον Τιτο, αλλά αυτός εμμένει στην απόφαση του.

Ο Τίτο είναι το μόνο άτομο που δεν του φέρεται με οίκτο. Παρά τις δυσκολίες, ο Τίτο ανταποκρίνεται στην αποστολή του και διαρκώς εκπλήσσει τον Φελίπε ενώ τον κάνει να χαμογελάσει ξανά. Σύντομα ο Τίτο βοηθάει τον Φελίπε να βρει ξανά νόημα στην ζωή, απολαμβάνοντας τις μικρές καθημερινές χαρές, κάτι που είχε από καιρό ξεχάσει.

Με λένε Τζιγκ (Lo chiamavano Jeeg Robot)

2015/ Δράση/ 112′

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μαϊνέτι

Με τους: Κλαούντιο Σανταμαρία, Ιλένια Παστορέλι, Στέφανο Αμπρότζι

O Έντσο, ένας μικροκακοποιός από τις φτωχές συνοικίες της Ρώμης, ανακαλύπτει μετά από ένα παράξενο ατύχημα ότι έχει αναπτύξει υπερδυνάμεις. Αντί όμως να τις χρησιμοποιήσει για καλό σκοπό, αποφασίζει να προωθήσει την καριέρα του ως σούπερ εγκληματίας, αφού έχει πλέον γίνει άτρωτος, κάτι που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους βαρόνους της περιοχής. Όταν γνωρίσει την Αλέσια, μια όμορφη αλλά διαταραγμένη κοπέλα που τον ταυτίζει στο παιδικό μυαλό της με τον Τζιγκ το Ατσάλινο Ρομπότ, ένα δημοφιλή χαρακτήρα ιαπωνικών κινούμενων σχεδίων της δεκαετίας του ’80, ο Έντσο ερωτεύεται.

Η πρόταση της εβδομάδας: Tanna

2015/ Δράμα/ 104′

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μπάτλερ, Μπέντλεϊ Ντιν

Με τους: Μουνγκάου Ντέιν, Μέρι Γουάβα

Η επιλογή της ζωής μέσα σε μια παραδοσιακή φυλή του Βανουάτου σημαίνει απομάκρυνση οποιασδήποτε σκέψης για ελευθερία ζωής. Η Βάβα είναι μία νέα κοπέλα σε μια από τις τελευταίες παραδοσιακές φυλές στην Τάννα. Αρνούμενη τον γάμο που της έχουν κανονίσει στη φυλή της. Απαρνιέται το παραδοσιακό και ιερό για τη διαιώνιση της φυλής της kastom.  Αντιθέτως, ερωτεύεται ένα μέλος μιας άλλης φυλής. Ένας διαφυλετικός πόλεμος ξεσπάει και οι δύο ερωτευμένοι προσπαθούν να κυνηγήσουν την χαμένη ελευθερία τους.

Το Tanna βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε το 1980 στην ομώνυμη νήσο στο νησί Βανουάτου του Νοτίου Ειρηνικού και αποτελεί ένα ελεγειακό μανιφέστο για την δύναμη της αγάπης που ξεπερνά την σκεβρωμένη και αδιαπραγμάτευτη παράδοση των φυλών.