end
Βρείτε μας στο

Το happy end είναι το σύνηθες φινάλε των ερωτικών κομεντί τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς παραγωγές. Ορισμένοι σεναριογράφοι, όμως, αποφάσισαν να κάνουν την ανατροπή και να απογοητεύσουν το τηλεοπτικό κοινό στο τελευταίο επεισόδιο.

Πώς τα κατάφεραν; Κάνοντας τον έρωτα των πρωταγωνιστών να φτάνει σε ένα απογοητευτικά άδοξο τέλος. Μερικές από τις πιο αγαπημένες ελληνικές κωμωδίες ξέφυγαν κι αυτές από τον κανόνα του «ευτυχισμένου τέλους» και απογοήτευσαν πολύ.

Το μεγαλύτερο –τουλάχιστον- μέρος του κοινού. Ζευγάρια που είδαμε να ερωτεύονται και να περνούν από σαράντα κύματα μέχρι να καταλήξουν επιτέλους μαζί (σε κάποια επεισόδια), τα είδαμε στο φινάλε να χωρίζουν.

Έρωτες που έγραψαν τηλεοπτική ιστορία και μέχρι σήμερα κανείς μας δεν έχει ξεχάσει, παραδόξως δεν επιβίωσαν. Και το πιο παράξενο; Τα ζευγάρια αυτά ήταν τόσο «ιδανικά» -το καθένα με τον δικό του τρόπο- που ελάχιστοι τηλεθεατές έχουν συγκρατήσει στο μυαλό τους το απογοητευτικό τους τέλος.

Πάει κάπου το μυαλό σας; Ώρα να αρχίσουμε…

Κάτι τρέχει με τους δίπλα

Και στο τέλος δεν νικάει ο έρωτας! 5 κωμικές σειρές που μας καθήλωσαν αλλά δεν είχαν Happy End

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη Δήμητρα Ματσούκα να ψιθυρίζει αισθησιακά το ανεπανάληπτο «Αχ, κύριε Μάνο»; Παρά το δυνατό πάθος μεταξύ Μάνου και Γωγώςς, το ζευγάρι στο τέλος χώρισε, όπως ακριβώς συνέβη και με το άλλο ντουέτο της σειράς.

Και στο τέλος δεν νικάει ο έρωτας! 5 κωμικές σειρές που μας καθήλωσαν αλλά δεν είχαν Happy End

Ούτε ο Θανάσης Καλημέρης έμεινε εντέλει με την καθηγήτρια –και γυναίκα του Μάνου- Ελένη, με τους πρωταγωνιστές να γυρίζουν τελικά στους συζύγους του. Η Γωγώ γύρισε στον Καλημέρη και ο αποτυχημένος ζωγράφος στη γυναίκα του, που όλα αυτά τα χρόνια τον συντηρούσε. Οι τίτλοι τέλους πέφτουν με το λαϊκό ζευγάρι Θανάση και Γωγώ να βρίσκεται έξω από το συγκρότημα περιμένοντας το φορτηγό μετακόμισης, μαζί με τους «γείτονές» του. Τέτοιος πολιτισμός!

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Γιατί μας απογοήτευσε: Γιατί όλοι είχαμε ταυτιστεί με την ερωτευμένη Ματσούκα. Και δε μιλάμε για τον έρωτα για τον «άτακτο» σύζυγό της.

Το Καφέ της Χαράς

Και στο τέλος δεν νικάει ο έρωτας! 5 κωμικές σειρές που μας καθήλωσαν αλλά δεν είχαν Happy End

Τρεις ολόκληρες σεζόν περιμέναμε να καταφέρει ο Περίανδρος Πώποτας να δαμάσει την Πρωτευουσιάνα, για να καταλήξουμε στο τέλος να τρέχουμε όλοι μαζί πίσω από ένα αυτοκίνητο παρακαλώντας τη να γυρίσει πίσω.

Εντάξει, όχι έτσι ακριβώς, αλλά όλοι βρεθήκαμε να συμπάσχουμε με τον ιδιότροπο Δήμαρχο που έμεινε στα κρύα του λουτρού. Παρά τις δυσκολίες και όσα τους χώριζαν, οι δυο τους κατέληξαν για λίγο μαζί, οι διαφορές τους, όμως, δεν γεφυρώθηκαν ποτέ. Η Χαρά τα μαζεύει και γυρίζει πίσω στην Αθήνα με την τελευταία σκηνή να προβάλλεται με μουσικό χαλί το «Γεια σου λοιπόν».

Και χωρισμός και Δημήτρης Μπάσης. Δράμα η κατάσταση.

Δυστυχώς, ούτε στο φινάλε της ολοκαίνουργιας σεζόν που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιανουάριο αναμένεται αυτοί οι δύο να καταλήξουν μαζί. Ελπίζουμε τουλάχιστον να μην υπάρξει τόσο «βαρύ» τέλος ξανά.

Γιατί μας απογοήτευσε: Γιατί κατά βάθος όλοι ελπίζουμε ότι ακόμα και ο φαινομενικά αταίριαστος έρωτας μπορεί να θριαμβεύσει. Μπούρδες.

Dolce Vita

Και στο τέλος δεν νικάει ο έρωτας! 5 κωμικές σειρές που μας καθήλωσαν αλλά δεν είχαν Happy End

Η Χριστίνα Μαρκάτου είναι σίγουρα η χειρότερη μητέρα στα χρονικά της ελληνικής κωμωδίας. Για έναν περίεργο λόγο, όμως, το τηλεοπτικό κοινό τάχθηκε υπέρ της παράνομης σχέσης της με τον μέλλοντα σύζυγο της κόρης της, Αντώνη. Η σειρά – ωδή στον έρωτα με διαφορά ηλικίας  μας άφησε την πικρή γεύση του άχαρου φινάλε, με τους δυο τους να χωρίζουν στο τέλος.

Προς παρηγοριά (;) μας, στο τέλος η Χριστίνα γνωρίζει έναν νέο στην ηλικία του Αντώνη κάτω μάλιστα από παρόμοιες συνθήκες. Γιατί δηλαδή αυτό θα έπρεπε να μας παρηγορήσει;

Γιατί μας απογοήτευσε: Γιατί όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας ερωτευτήκαμε κάποιον που δεν είχε τα χρόνια μας…

Εγκλήματα

Και στο τέλος δεν νικάει ο έρωτας! 5 κωμικές σειρές που μας καθήλωσαν αλλά δεν είχαν Happy End

Για να είμαστε ειλικρινείς, στην περίπτωση Αλέκου – Φλώρας είχαμε χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα. Σχεδόν. Γιατί βαθιά μέσα μας ελπίζαμε πως οι δυο τους τελικά θα κατέληγαν μαζί.

Κατά το ήμισυ τα κατάφεραν. Γιατί κατέληξαν μεν μαζί, όχι δε στη ζωή. Μαζί… στον θάνατο. Τα «Εγκλήματα», όμως, δε θα μπορούσαν να τελειώσουν διαφορετικά, παρά μόνο με το ολέθριο φινάλε υπογεγραμμένο από τη σατανική Σωσώ. Τελευταίο πλάνο; Με όλους τους πρωταγωνιστές να σμίγουν στον Παράδεισο. Σωσώ – Αλέκος & Φλώρα: 1 – 0.

Γιατί μας απογοήτευσε: Γιατί δεν έμεινε κανείς ζωντανός. Και πέθανε και το τελευταίο ίχνος ελπίδας να δούμε Φλώρα και Αλέκο ξανά μαζί.

Δυο Ξένοι

Και στο τέλος δεν νικάει ο έρωτας! 5 κωμικές σειρές που μας καθήλωσαν αλλά δεν είχαν Happy End

Ορισμένοι σίγουρα θα αναρωτιέστε τι γυρεύουν οι «Δυο Ξένοι» στη λίστα με τις σειρές χωρίς happy end. Αν το καλοσκεφτείτε, το φινάλε δεν ήταν αυτό που άρμοζε σε έναν έρωτα σαν αυτόν της «ξανθιάς» και του «μουντρούχου».

Δεν έφτανε που η Μαρίνα απηύδησε μέχρι να πείσει τον Μαρκορά για τον έρωτά της, όχι. Έπρεπε να δεινοπαθήσει και για να τον κάνει να αποδεχτεί το… «ξανθό» του χαρακτήρα της. Κι έτσι, μετά από μερικούς χωρισμούς και την ώρα που όλοι περιμέναμε να τους δούμε να καταλήγουν παντρεμένοι, η Κουντουράτου φτάνει στα σκαλιά της εκκλησίας με άλλον. Και το χειρότερο; Τον παντρεύεται κιόλας.

Παρότι το δίδυμο Ρήγας – Αποστόλου προσπάθησε να εξιλεωθεί για το σεναριακό του έγκλημα με την τελευταία σκηνή, δεν τα κατάφερε.

Το φινάλε, μένει ανοιχτό, καθώς ο Κωνσταντίνος κλέβει τελικά τη Μαρίνα στο ταξίδι του μέλιτος. Να το βράσουμε. Εμείς ούτε γάμο είδαμε, ούτε grande φινάλε.

Γιατί μας απογοήτευσε: Μεταξύ άλλων και επειδή καθόλη τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου ζούσαμε με το άγχος θα προλάβει – δε θα προλάβει ο Μαρκοράς να διαλύσει τον γάμο της Κουντουράτου.

Και ο βλάκας δεν πρόλαβε…