Αποδόθηκε δικαιοσύνη! Ο δημιουργός του «Batman and Robin» ζήτησε δημοσίως συγγνώμη!
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Αποδόθηκε δικαιοσύνη! Ο δημιουργός του «Batman and Robin» ζήτησε δημοσίως συγγνώμη!

20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της χειρότερης superhero ταινίας που γυρίστηκε, ο Τζόελ Σουμάχερ έδωσε μια συνέντευξη στην οποία απολογήθηκε για το... έγκλημα στο οποίο συμμετείχε.
Menshouse Team

Ο Μπάτμαν είναι ένας από τους πιο προβεβλημένους σούπερ ήρωες στη μεγάλη οθόνη. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως αποτελεί τον πιο δημοφιλή σούπερ ήρωα έτσι κι αλλιώς. Μάλιστα, με τις κινηματογραφικές μεταφορές του Μπάτμαν υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα: η κατά πολλούς καλύτερη superhero ταινία, το «Dark Knight», είναι μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπάτμαν αλλά και η κατά πολλούς χειρότερη superhero ταινία, το «Batman and Robin» είναι επίσης μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπάτμαν!

Αυτές τις μέρες, η χειρότερη superhero ταινία που βγήκε ποτέ κλείνει 20 χρόνια. Και ο σκηνοθέτης της, ο Τζόελ Σουμάχερ, που συνέδεσε το όνομά του με αυτή το «ανοσιούργημα», μίλησε στο αμερικάνικο Vice για αυτή την… ιστορική στιγμή του στον κινηματογράφο!

Αποδόθηκε δικαιοσύνη! Ο δημιουργός του «Batman and Robin» ζήτησε δημοσίως συγγνώμη!

Προς τιμήν του, ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε ο Σουμάχερ ήταν να ζητήσει συγγνώμη για το… κακό που προξένησε με την ταινία του. «Κοιτάξτε, απολογούμαι. Απολογούμαι σε κάθε οπαδό του Μπάτμαν γιατί πιστεύω ότι το χρωστάω», είπε ο Τζόελ Σουμάχερ.

Έτσι, ο Σουμάχερ ακολούθησε το παράδειγμα του Τζόρτζ Κλούνεϊ, ο οποίος είχε υποδυθεί τον Μπάτμαν σε αυτή την ταινία-προσβολή στην κινηματογραφική παράδοση του Μπάτμαν και τον κινηματογράφο εν γένει . Ο Κλούνεϊ είχε επίσης απολογηθεί δημόσια που έβαλε το λιθαράκι του σε αυτή την ντροπή και τώρα ήρθε και η ώρα του σκηνοθέτη.

Αποδόθηκε δικαιοσύνη! Ο δημιουργός του «Batman and Robin» ζήτησε δημοσίως συγγνώμη!

Ο Σουμάχερ είχε γυρίσει ήδη το «Batman Forever», που δεν ήταν και καμιά φοβερή ταινία αλλά τουλάχιστον δεν προκάλεσε εγκεφαλικά στους οπαδούς του «Σκοτεινού Ιππότη». Το «Batman and Robin» ήταν ουσιαστικά το σίκουελ του «Forever».

Ο κορυφαίος: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών έφυγε στα 49 του, προδομένος από το μεγαλύτερό του πάθος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο κορυφαίος: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών έφυγε στα 49 του, προδομένος από το μεγαλύτερό του πάθος

«Δεν ήθελα να κάνω ένα σίκουελ εγώ, αλλά όλοι στην Warner Bros με πίεζαν να το κάνω», απολογείται ο Σουμάχερ που όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Μετά την συγκεκριμένη ταινία οι κριτικοί με αντιμετώπιζαν σαν να ήμουν δολοφόνος μωρών»!

Η αλήθεια είναι πως όσο και αν θέλουμε να είμαστε επιεικείς με τον Σουμάχερ, η ταινία του είναι τόσο κακή που αναρωτιέσαι αν αποτελεί κανονική Μπάτμαν ταινία ή παρωδία της.

Από τι να πρωτοξεκινήσει κανείς: από τις άθλιες ρώγες που έχουν οι στολές του Μπάτμαν και του Ρόμπιν;

Αποδόθηκε δικαιοσύνη! Ο δημιουργός του «Batman and Robin» ζήτησε δημοσίως συγγνώμη!

Ή μήπως από τις ατάκες του Mr Freeze (τους «κακού» της ταινίας που υποδύεται ο Σβαρτσενέγκερ), που είναι πραγματικά για να γελάει ο κόσμος;

«Όταν μου πρότειναν να πάρω το franchise του Μπάτμαν ήξερα πως είναι ένα franchise που έχει καθοριστεί από τον Τιμ Μπάρτον. Εκείνη την στιγμή ο Ντάνι Ντε Βίτο ως Πιγκουίνος τρόμαζε τα παιδιά που είχαν πάει να δουν την ταινία και η Μισέλ Φάιφερ ως Κατγούμαν έκανε πάταγο. Ο Τιμ Μπάρτον με εκπλιπαρούσε να αναλάβω το franchise, το οποίο θα άλλαζε το στυλ του. Πάντως, αν δείτε τις ταινίες του και τις δικές μου θα βρείτε μια ομοιότητα», λέει ο Σουμάχερ και καταλήγει:

«Διακατέχονται και τα δυο franchise από μια αθωότητα και καταλαβαίνεις πόσο αθώο ήταν και το κοινό τότε. Μετά βλέπεις την τριλογία του Νόλαν και το πόσο βαθιά και ρεαλιστική είναι, ειδικά η τελευταία που μιλάει ουσιαστικά για την ταξική πάλη, και αντιλαμβάνεσαι πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος».

Αποδόθηκε δικαιοσύνη! Ο δημιουργός του «Batman and Robin» ζήτησε δημοσίως συγγνώμη!

Στο τελευταίο η αλήθεια είναι πως έχει δίκιο ο Σουμάχερ και φυσικά αυτό δεν είναι αρνητικό: σε περίπλοκους καιρούς χρειαζόμαστε βαθιές ταινίες. Όπως και να έχει, ο τύπος έκανε αυτό που όφειλε: απολογήθηκε.

Η ετυμηγορία είναι πλέον ζήτημα του φανατικού και τόσο απαιτητικού οπαδικού κοινού του Μπάτμαν…